Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Masła są to oleje roślinne, które w temperaturze pokojowej są stałe. Oferowane przez nas masła podzieliliśmy na trzy grupy:
masła naturalne - oleje otrzymane w wyniku tłoczenia na zimno, bez dodatkowych etapów oczyszczania poza filtracją przez filtry papierowe pod niskim ciśnieniem. Rośliny najczęściej pochodzą z plantacji gdzie nie stosuje się herbicydów ale ze względu na używanie nawozów mineralnych nie są one kwalifikowane jako  organiczne, w innych przypadkach są to oleje z roślin zebranych w naturalnych siedliskach.
masła rafinowane - oleje także otrzymane w wyniku tłoczenia na zimno lecz dodatkowo zostały one później dokładnie oczyszczone - np. poprzez filtrację na ziemii okrzemkowej czy destylację pod zmniejszonym ciśnieniem. Oleje te są mniej wrażliwe na podgrzewanie, mają też dłuższą trwałość w porównaniu z produktem naturalnym. Dodatkową cechą jest pozbycie się charakterystycznego koloru i zapachu - czasami jest to wada a czasami zaleta :-). Oleje i masła rafinowane polecamy do stosowania w produkcji mydeł - ze względu na odporność na wysoką temperaturę. Masła rafinowane przeznaczone są dla osób ze skłonnością do alergii.
masła organiczne - otrzymane tak jak oleje naturalne lecz producent rośliny oraz firma tłocząca oleje posiadają odpowiedni certyfikat świadczący o tym, że rośliny nie miały styczności z pestycydami, herbicydami, nawozami a oleje nie ulegały żadnym reakcjom chemicznym - produkt taki w pełni zasługuje na miano ekologicznego.

W przypadku mniej trwałych olei i maseł naturalnych polecamy dodać ok. 2% witaminy E, która jest naturalnym konserwantem fazy olejowej. 
Masła są dostępne opakowaniach farmaceutycznych. Dostępne opakowania o pojeności 50, 100 i 250 ml (40, 80 i 200 g)

Masła roślinne

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Czerwony olej palmowy z miąższu
Cena: 3,90 zł
Czerwony olej palmowy z miąższu

Olej otrzymywany z miąższu, nierafinowany o naturalnie czerwonym kolorze. Obfituje w prowitaminę A jest doskonałym masłem kosmetycznym do produkcji kremów odżywczych, przeciwstarzeniowych, łagodzących podrażnienia skóry.

INCI Elaeis Guineensis (Palm) Oil 

Masło Avocado
Cena: 8,90 zł
Masło Avocado

Masło avocado przeznaczone jest przede wszystkim dla osób o cerze suchej i bardzo suchej, łuszczącej się i popękanej. Silnie nawilża, natłuszcza, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Używane jako czyste masło lub jako dodatek do surowców kosmetycznych nie ma działania drażniącego ani uczulającego. Masło avocado znajduje zastosowanie w wielu surowcach kosmetycznych do pielęgnacji skóry twarzy (także pod oczy), ciała jak i włosów. Doskonałe do pielęgnacji spękanych ust, suchych łokci, kolan i stóp.

INCI Persea Gratissima (Avocado) Hydrogenated Oil

Masło czarna porzeczka-kokos NATURALNE
Cena: 9,50 zł
Masło czarna porzeczka-kokos NATURALNE

Masło czarna porzeczka-kokos pozyskiwane jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion czarnej porzeczki Ribes Nigrum wraz z jądrem nasienia kokosa Cocos Nucifera. Mieszanie surowców odbywa się jeszcze przed tłoczeniem co sprawia, że powstały produkt jest jednorodny i wysokiej jakości.

INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil Ribes Nigrum Seed Oil

Masło Kakaowe ORGANICZNE
Cena: 8,64 zł
Masło Kakaowe ORGANICZNE

Dostarcza skórze cennych substancji odżywczych. Jest biozgodne ze skórą człowieka, nie powoduje alergii kontaktowej. Pozostawia na powierzchni skóry aksamitny film. Regeneruje, wygładza, nawilża, zapobiega nadmiernej utracie wody. Skutecznie łagodzi podrażnienia. Ma czekoladowy zapach. Poprawia koloryt skóry.

INCI Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter

 

Masło Kakaowe SUROWE
Masło Kakaowe SUROWE

Dostarcza skórze cennych substancji odżywczych. Jest biozgodne ze skórą człowieka, nie powoduje alergii kontaktowej. Pozostawia na powierzchni skóry aksamitny film. Regeneruje, wygładza, nawilża, zapobiega nadmiernej utracie wody. Skutecznie łagodzi podrażnienia. Poprawia koloryt skóry.

INCI Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter

 

Masło Makadamia
Cena: 8,90 zł
Masło Makadamia

Masło makadamia ma doskonałe właściwości zmiękczające, nawilżające, wygładzające skórę. Pomocne przy niewielkich uszkodzeniach skóry oraz podrażnionej przy opalaniu. Masło makadamia jest bezpieczne dla skóry delikatnej i wrażliwej. Szybko się wchłania, nie pozostawia uczucia tłustości jak inne masła.

INCI: Macadamia (Macadamia ternifolia) Hydrogenated  Seed Oil.  

Masło malina-kokos NATURALNE
Cena: 8,90 zł
Masło malina-kokos NATURALNE

Masło malina-kokos pozyskiwane jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin Rubeus Ideaus wraz z jądrem nasienia kokosa Cocos Nucifera. Mieszanie surowców odbywa się jeszcze przed tłoczeniem co sprawia, że powstały produkt jest jednorodny i wysokiej jakości.

 INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

Masło mango RAFINOWANE
Cena: 5,90 zł
Masło mango RAFINOWANE

W swoim składzie i zastosowaniu zbliżone do masła kakaowego. Masło mango ma działanie ochronne (emolient), jest także naturalnym filtrem przeciw słonecznym . Przeciwdziała nadmiernemu wysuszeniu skóry i powstawaniu zmarszczek. Ma działanie silnie nawilżające, chroni i odbudowuje naskórek, wygładza i ujędrnia skórę.

INCI Mangifera Indica (Mango) Seed Butter
Masło Shea Nilotica ORGANICZNE
Cena: 7,90 zł
Masło Shea Nilotica ORGANICZNE

Wykazuje ogromne działanie pielęgnacyjne, natłuszcza i nawilża. Dzięki niemu skóra jest gładka i miękka. Substancje zawarte w maśle Nilotica przyspieszają gojenie ran, podrażnień i stanów zapalnych, poparzeń słonecznych. Masło Nilotica otrzymuje się z nasion odmiany masłosza Nilotica, jest to tłuszcz o konsystencji masła. Substancje niezmydlające  mają duże powinowactwo do warstwy lipidowej naskórka, chronią i wzmacniają cement międzykomórkowy warstwy rogowej. Masło zmiękcza i natłuszcza skórę, działa ochronnie, zawiera alantoinę, przyspiesza procesy gojenia. Masło Nilotica jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym.


INCI Butyrospermum Parkii var. Nilotica
Masło Shea ORGANICZNE/RAFINOWANE
Cena: 7,74 zł
Masło Shea ORGANICZNE/RAFINOWANE

Masło Shea otrzymuje się z nasion masłosza, jest to tłuszcz o konsystencji masła. Substancje niezmydlające się mają duże powinowactwo do warstwy lipidowej naskórka, chronią i wzmacniają cement międzykomórkowy warstwy rogowej. Masło zmiękcza i natłuszcza skórę, działa ochronnie, zawiera alantoinę, przyspiesza procesy gojenia. Masło Shea jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym. 


INCI Butyrospermum Parkii
Masło Shea RAFINOWANE
Cena: 14,99 zł
Masło Shea RAFINOWANE

Masło Shea otrzymuje się z nasion masłosza, jest to tłuszcz o konsystencji masła. Substancje niezmydlające się mają duże powinowactwo do warstwy lipidowej naskórka, chronią i wzmacniają cement międzykomórkowy warstwy rogowej. Masło zmiękcza i natłuszcza skórę, działa ochronnie, zawiera alantoinę, przyspiesza procesy gojenia. Masło Shea jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym. Opakowanie 200 g lub 4 kg.


INCI Butyrospermum Parkii
Masło Shea SUROWE
Cena: 6,90 zł
Masło Shea SUROWE

Masło Shea otrzymuje się z nasion masłosza, jest to tłuszcz o konsystencji masła. Substancje niezmydlające się mają duże powinowactwo do warstwy lipidowej naskórka, chronią i wzmacniają cement międzykomórkowy warstwy rogowej. Masło zmiękcza i natłuszcza skórę, działa ochronnie, zawiera alantoinę, przyspiesza procesy gojenia. Masło Shea jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym. 

INCI Butyrospermum Parkii

Masło Waniliowe
Cena: 8,90 zł
Masło Waniliowe

Zawarty w maśle olejek waniliowy uspokaja, wyrównuje, odpręża i hamuje zapalenia skóry. Działa przeciwzapalnie, łagodząco i antyoksydacyjnie dzięki zawartości kwasu waniliowego. Używane jako czyste masło lub jako dodatek do surowców kosmetycznych nie ma działania drażniącego ani uczulającego.

INCI Heliantus Annuus Seed Oil Hydrogenated Vegetable Oil, Vanilla Planifolia Oil

Masło z Oliwek
Cena: 8,90 zł
Masło z Oliwek

Masło, podobnie jak olej z oliwek, bogate jest w odżywcze składniki. Oprócz nasyconych kwasów tłuszczowych zawiera także glicerydy, skwalan, lecytynę, fitosterole, witaminy, polifenole lipofilne i in. Skwalan naturalnie występuje w naszej skórze, jest składnikiem ludzkiego sebum (ochronnej warstwy tłuszczowej) w ilości do 10%. przedłuża działanie antyoksydantów - witaminy E, A czy koenzymu Q10. 

INCI Olea europaea (Olive Butter) Hydrogenated Oil

NATURALNE MASŁO CUPUACU
Cena: 14,50 zł
NATURALNE MASŁO CUPUACU

Masło Cupuacu wykazuje działanie natłuszczające, nawilżające oraz ochraniające (emolient). Zawiera naturalne antyutleniacze neutralizujące działanie wolnych rodników. Dzięki zawartości roślinnych fitosteroli jest biozgodne ze skórą człowieka, oznacza to, że składniki w nim zawarte są przez skórę tolerowane i łatwo wchłaniane, nie powodują alergii kontaktowej. 

INCI Theobroma Grandiflorum Seed Butter

Naturalne masło Kombo
Naturalne masło Kombo

Oryginalne, ciemno-brązowe masło Kombo - nierafinowane, tłoczone na zimno z orzechów drzewa Kombo - Pycnanthus Angolensis. Masło znajduje zastosowanie w kremach, balsamach, produktach do ochrony przed działaniem promieniowania UV, środkach przeciwzapalnych i kremach stosowanych przy uśmierzaniu bólu stawów. Masło Kombo stosowane jest w surowcach kosmetycznych przeciwzmarszczkowych i uelastyczniających - produktach anty-aging. 

INCI Pycnanthus Angolensis (Kombo) Seed Butter

Olej Babassu RAFINOWANY / ORGANICZNY
Cena: 6,80 zł
Olej Babassu RAFINOWANY / ORGANICZNY

Olej/masło o temperaturze topnienia zbliżonej do temperatury skóry, znajduje zastosowanie jako bazowy surowiec do produkcji maseł do masażu. Nadaje produktom właściwości zmiękczających, nawilżających oraz odbudowuje warstwę lipidową skóry, zalecane jest do produktów anty-aging. Olej uzyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion - orzechów brazylijskiej palmy Cohune.

Olej posiada certyfikat Ecocert dopuszczający go do stosowania w surowcach kosmetycznych naturalnych i ekologicznych. 

INCI Orbignya Cohune Seed Oil

Olej kokosowy RAFINOWANY
Cena: 3,99 zł
Olej kokosowy RAFINOWANY

Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do surowców kosmetycznych przy bardzo suchej i pękającej skórze, przeznaczony również dla dojrzalej, uszkodzonej przez słońce skóry, przy atopowym zapaleniu skóry. Do surowców kosmetycznych do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych.

INCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Olej kokosowy RAFINOWANY/ ORGANICZNY
Cena: 5,40 zł
Olej kokosowy RAFINOWANY/ ORGANICZNY

Biały, naturalny olej kokosowy. Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do surowców kosmetycznych przy bardzo suchej i pękającej skórze, przeznaczony również dla dojrzalej, uszkodzonej przez słońce skóry, przy atopowym zapaleniu skóry. Do surowców kosmetycznych do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych.

INCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Olej kokosowy VIRGIN WHITE - ORGANICZNY
Cena: 7,35 zł
Olej kokosowy VIRGIN WHITE - ORGANICZNY

Biały, naturalny olej kokosowy, o wspaniałym kokosowym zapachu. Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do surowców kosmetycznych przy bardzo suchej i pękającej skórze, przeznaczony również dla dojrzalej, uszkodzonej przez słońce skóry, przy atopowym zapaleniu skóry. Do surowców kosmetycznych do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych.

INCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Olej MONOI
Cena: 9,35 zł
Olej MONOI

Olej Monoi przez wzgląd na swoje dobroczynne właściwości znajduje szereg zastosowań w kosmetyce. Wspaniale nawilża i odżywia skórę i włosy nadając im egzotyczny zapach. Może być stosowany  w czystej postaci jako krem do twarzy, balsam do ciała oraz do masażu. Ekstrakt z kwiatów gardenii nadaje olejowi właściwości łagodzących i przeciwzapalnych.

Olej palmowy z miąższu ORGANICZNY/RAFINOWANY
Cena: 6,29 zł
Olej palmowy z miąższu ORGANICZNY/RAFINOWANY

Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do surowców kosmetycznych przy bardzo suchej, dojrzalej, pękającej skórze. Olej działa przeciwzapalnie, odżywczo, przeciwobrzękowo, łagodząco, oczyszczająco, przyśpiesza regenerację tkanek. Wywiera doskonały wpływ nawilżający, natłuszczający, uelastyczniający i wygładzający skórę.

INCI Elaeis Guineensis (Palm) Oil 

 

Olej palmowy z miąższu RAFINOWANY
Cena: 4,89 zł
Olej palmowy z miąższu RAFINOWANY

Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do surowców kosmetycznych przy bardzo suchej, dojrzalej, pękającej skórze. Olej działa przeciwzapalnie, odżywczo, przeciwobrzękowo, łagodząco, oczyszczająco, przyśpiesza regenerację tkanek. Wywiera doskonały wpływ nawilżający, natłuszczający, uelastyczniający i wygładzający skórę.

INCI Elaeis Guineensis (Palm) Oil 

 

Olej palmowy z nasion RAFINOWANY
Cena: 5,29 zł
Olej palmowy z nasion RAFINOWANY

Olej palmowy ma zbliżone właściwości jak olej kokosowego. Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do kosmetyków przy bardzo suchej, dojrzalej, pękającej skórze.

INCI Elaeis Guineensis (Palm) Kernel Oil

Kosmetyki mineralne

Sklep internetowy Shoper.pl