Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Olej MONOI

Masła roślinne
9.35
PLN
Olej MONOI
Olej MONOI 9 4.06181
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 9,35 zł
Cena netto: 7,60 zł
szt.

INCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Gardenia Tahitensis Flower Ekstrakt (Tiare)

Monoi to tradycyjny pachnący gardenią olej pochodzący z wysp Taiti. Powstaje w procesie maceracji (moczenia) świeżych kwiatów gardenii Gardenia Tahitensis w tłoczonym na zimno oleju kokosowym. Olej Monoi produkowany jest ręcznie przez mieszkańców wyspy według ściśle określonej procedury. Jest to surowiec, który łączy właściwości pielęgnacyjne oleju kokosowego z egzotycznym zapachem kwiatów gardenii.

Koncentracja w produkcie kosmetycznym

Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.

Postać
Poniżej 25oC  ma postać kremowego masła, powyżej 25oC - płynny, lekko żółty olej o dość intensywnym, egzotycznym zapachu kwiatów taitańskiej gardenii.

Skład
Zawiera głównie nasycone kwasy tłuszczowe w tym ok 50% to kwas laurynowy, poza tym olejki eteryczne, salicylan metylu i sterole. Zawiera witaminy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, a także potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk.

Zastosowanie
Olej Monoi przez wzgląd na swoje dobroczynne właściwości znajduje szereg zastosowań w kosmetyce. Wspaniale nawilża i odżywia skórę i włosy nadając im egzotyczny zapach. Może być stosowany  w czystej postaci jako krem do twarzy, balsam do ciała oraz do  masażu. Stosowany jako dodatek do surowców kosmetycznych przy bardzo suchej i pękającej skórze. Polecany jest także do cery dojrzałej ze względu działanie nawilżające. Ekstrakt z kwiatów gardenii nadaje olejowi właściwości łagodzących i przeciwzapalnych. Polecany dla skóry uszkodzonej przez słońce, podrażnionej, z przewlekłymi wypryskami jako substancja łagodząca przy ukąszeniu owadów. Jest również stosowany w preparatach do pielęgnacji suchych i zniszczonych włosów. Olej Monoi podobnie jak olej kokosowy daje uczucie chłodu, uspokaja skórę nadmiernie podrażnioną i swędzącą.

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Pliki do pobrania:

Produkty powiązane

Olej kokosowy VIRGIN WHITE - ORGANICZNY Olej kokosowy VIRGIN WHITE - ORGANICZNY

Biały, naturalny olej kokosowy, o wspaniałym kokosowym zapachu. Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do surowców kosmetycznych przy bardzo suchej i pękającej skórze, przeznaczony również dla dojrzalej, uszkodzonej przez słońce skóry, przy atopowym zapaleniu skóry. Do surowców kosmetycznych do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych.

INCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Cena: 7,35 zł

Opinie o produkcie (9)

Agata
10 marca 2014

Świetny jako samodzielny kosmetyk. Ukruszam małą grudkę, rozpuszczam w dłoniach i wmasowuję w skórę twarzy. Jest wtedy aksamitna i nie ma tłustej powłoki. Pomimo dość lekkiej konsystencji olej monoi bardzo długo utrzymuje efekt nawilżenia. Zdecydowanie polecam.


Kasia
10 kwietnia 2014

Olej ma cudowny zapach, stosuję go w połączeniu z żelem hialuronowym. Efekt spektakularny w kilka minut po zastosowaniu (po wchłonięciu się). Znikają czerwone przebarwienia, zastanawiałam się czy muszę robić makijaż do pracy :) Jestem pod ogromnym wrażeniem. Kropla żelu do zagłębienia dłoni i 2-3x tyle olejku/masła. Powstaje emulsja idealna.


Sylwia
8 czerwca 2014

cudownie działa na włosy,są świetnie nawilżone,odżywione,błyszczące,pięknie się układają,lepszy niż reklamowany arganowy.Nie przetłuszcza włosów.


Małgorzata D
22 października 2014

Doskonały produkt jako specyfik do masażu twarzy i ciała (skóra wygładzona i wyraźnie młodsza!). Stosuję go też codziennie jako balsam do ciała - samodzielnie lub w połączeniu z kwasem hialuronowym - już nie zwracam uwagi na balsamy sklepowe, nawet te najlepsze!!! Kocham ten produkt! Moim zdaniem, obowiązkowy zestaw olejów dla każdej kobiety to: Olej Monoi (twarz, ciało), olej arganowy (włosy, pod oczy), Olej kokosowy Virgin White (ciało oraz do celów spożywczych).


Jola
22 listopada 2014

zgadzam się z poprzedniczką. monoi i kokosowy są świetne. virgin white pachnie intensywnie kokosem, nadaje się do wszystkiego. zmiękcza skórę, uspokaja ją, wchłania się do sucha. monoi pachnie mniej intensywnie, subtelnie. nie potrafię powiedzieć który lepiej działa, ale kokosowy wygrywa zapachem.


Natalia
25 sierpnia 2015

To jeden z moich ulubionych olei. Kocham ten zapach! Skóra jest po nim gładka i nawilzona. Szkoda, że zapach nie utrzymuje się chociaż pół dnia, to uzywalabym zamiast perfum:)


Katarzyna
3 lutego 2016

Stosuję go na twarz i na włosy. Przepiękny zapach a efekty niesamowite. Włosy są nawilżone, silniejsze, pięknie błyszczą. Skóra uspokojona, nawilżona i zrelaksowana. Najbardziej uniwersalny kosmetyk jaki i znam i stosuję go bezpośrednio.


Anna L
9 maja 2016

Używałam tylko jako masła do ciała, w tej roli sprawdza się wyśmienicie. Ma dość zbitą konsystencję, jednak po kontakcie ze skórą zmienia się w olejek, doskonale nawilża skórę oraz błyskawicznie się wchłania. Jego niewątpliwym atutem jest przepiękny zapach, który niestety wyczuwalny jest tylko przy aplikacji. Polecam serdecznie.


caroll
18 listopada 2016

uwielbiam ten zapach i żałuję, że tak krótko się utrzymuje na skórze, dobrze nawilża i ładnie się wchłania, polecam


Kosmetyki mineralne

Sklep internetowy Shoper.pl