Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Substancje zagęszczające

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Włókna pomarańczy ORGANICZNE
Cena: 5,90 zł
Włókna pomarańczy ORGANICZNE

Sproszkowane, suszone włókna pomarańczy są naturalnym surowcem zabezpieczającym przed rozwarstwieniem emulsji. Przy stężeniach powyżej 3% nadają także gęstość kosmetykom. Włókna pomarańczy nie są emulgatorem (nie zawierają części rozpuszczalnej w tłuszczach) dzięki czemu można na ich bazie tworzyć kremy, mleczka bez emulgatorów.

INCI Citrus Aurantium Sinensis (Orange) Fiber

Alginat
Cena: 4,60 zł
Alginat

Alginat – ekstrakt z alg brunatnych, pozyskiwany ze ścian komórki algowej, naturalny polisacharyd w postaci soli sodowej kwasu alginowego.  Jest naturalnym zagęstnikiem i stabilizatorem emulsji. Nawilża i regeneruje, działa na skórę immunostymulująco i odmładzająco, wiąże toksyny. Tworzy na skórze filtr chroniący przed nadmierną utratą wody. Stymuluje ponadto przemianę materii, usuwa złogi tłuszczu i poprawia krążenie.

INCI: Sodium Alginate

Alkohol cetylowy
Cena: 4,95 zł
Alkohol cetylowy

Stabilizator emulsji, środek konsystencjotwórczy i nadający "smarowalność" - zapobiega tępieniu się kremu, zbyt szybkiemu wchłanianiu. Alkohol cetylowy nawilża, wygładza skórę.

Nie jest to samodzielny emulgator, stosuje się go w połączeniu z innymi emulgatorami.

INCI: Cetyl Alcohol 

Guma ksantanowa TRANSPARENTNA
Cena: 4,09 zł
Guma ksantanowa TRANSPARENTNA

Guma ksantanowa TRANSPARENTNA - pozwala otrzymać przejrzyste żele wodne. Proponujemy zagęszczać tym produktem emulsje robione na zimno na bazie SLP i GSC

Polecamy stosowanie gumy ksantanowej do każdego kremu (takze do tych robionych tradycyjnie, na ciepło), świetnie sprawdza się jako czynnik stabilizujący oraz nadający odpowiednią konsystencję (zagęszcza kremy). 

INCI: Xanthan Gum

 

Kosmetyki mineralne

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl