Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

W tej kategorii prezentujemy rożne produkty.

Różne

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Czepek foliowy
Cena: 0,99 zł
Czepek foliowy

Jednorazowy czepek foliowy - przydatny przy olejowych maseczkach do włosów. 

Czepek z włókniny
Cena: 1,19 zł
Czepek z włókniny

Czepek z włókniny - znajduje zastosowanie przy maseczkach do twarzy, gdy chcemy chronić włosy przed zabrudzeniem. 

DEO ZR adsorbent zapachów
Cena: 5,90 zł
DEO ZR adsorbent zapachów

DEO ZR - pochłaniacz nieprzyjemnych zapachów do zastosowań kosmetycznych. Substancja dezodorująca o wysokiej skuteczności na bazie soli cynkowej kwasu rycynolowego. Polecana do zastosowań w recepturach dezodoryzujących typu emulsyjnego. 

INCI Zinc Ricinoleate

DHA BA - konserwant akceptowany przez Eco-cert
Cena: 7,45 zł
DHA BA - konserwant akceptowany przez Eco-cert

Mieszanka substancji konserwujących akceptowana przez Eco-cert do stosowania w kosmetykach organicznych. Aktywne składniki mieszaniny: DHA - kwas dehydrooctowy, BA - alkohol benzylowy.  

Zakres pH  poniżej 7
Stabilny w temperaturze do 50ºC
Zalecane stężenie 0.2 - 1.0% 
 
INCI: Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol

 

FEOG
Cena: 7,95 zł
FEOG

Jeden z najnowszych produktów konserwujących stosowanych w kosmetyce. Odpowiedź na rosnące wymagania klientów co do jakości, skuteczności i bezpieczeństwa stosowania konserwantów. 

Zakres pH  od 0 do 12
Stabilny w temperaturze do 120ºC
Zalecane stężenie 0.5 - 1.0% 
 
INCI: Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin 

 

Glikol propylenowy
Cena: 4,99 zł
Glikol propylenowy

Glikol propylenowy – powszechnie używany w kosmetyce i farmacji. Stosowany jest jako podłoże czyli surowiec, który sam nie ma istotnego wpływu, działania dla organizmu ale ze względu na swoje właściwości umożliwia przenikanie substancji czynnej przez warstwy skóry.

INCI: Propylene Glycol

GSB - ekologiczny konserwant w proszku
Cena: 4,65 zł
GSB - ekologiczny konserwant w proszku

GSB - ekologiczny konserwant bazujący na dwoch składnikach aktywnych - glukonolaktonie oraz soli sodowej kwasu benzoesowego. Oferowany układ konserwujący posiada akceptację Ecocertu do stosowania w kosmetykach organicznych.

Zakres pH  od 3 do 6
Stabilny w podwyższonej temperaturze (można dodawać do fazy wodnej jeszcze przed zmieszaniem z fazą olejową)
Zalecane stężenie od 0,75 - 2,0%

INCI Gluconolactone (and) Sodium Benzoate

 

Kwas cytrynowy
Cena: 1,90 zł
Kwas cytrynowy

Kwas cytrynowy, środek spożywczy ale my będziemy go używać do produkcji musujących kul do kąpieli oraz jako środek regulujący pH przy robieniu np. szamponów.

INCI:Citric Acid

 

Kwas stearynowy
Cena: 3,20 zł
Kwas stearynowy

Kwas stearynowy - my będziemy go używać do produkcji mydeł ale w przemyśle kosmetycznym jest  stosowany np. w kremach i piankach do golenia, ma też właściwości nawilżające. Ponadto jest głównym składnikiem świec. Produkt pochodzenia roślinnego.

INCI: Stearic Acid

 

Maseczka na twarz z włókniny-BAZA
Cena: 1,19 zł
Maseczka na twarz z włókniny-BAZA

Maska na twarz z włókniny-BAZA wykonana jest z miękkiej i bardzo chłonnej włókniny. Można ją zastosować jako bazę do wszystkich płynnych produktów, które chcemy użyć jako maseczkę na twarz.

Mikronizowany tlenek cynku
Cena: 5,90 zł
Mikronizowany tlenek cynku

Mineralny filtr UV-A i UV-B, fotostabilny, mikronizowany (cząsteczki wielkości powyzej 100 nm). Pozwala uzyskać emulsje nie pozostawiające białych śladów (przy zawartości filtra do 15%).  

INCI Zinc Oxide 

 

PEG-400
Cena: 8,90 zł
PEG-400

PEG 400 – higroskopijny glikol polietylenowy, o niskiej masie cząsteczkowej ok. 400 kDa. Są modyfikatorami konsystencji i poprawiają rozsmarowywalność. Używane są jako substytut gliceryny, do produkcji substancji powierzchniowo czynnych i emulgatorów. Surowiec nawilżający, pomocny w rozpuszczaniu i wprowadzaniu do kosmetyków surowców nie rozpuszczających się w wodzie (kwas salicylowy, kwas azelainowy czy niektóre ekstrakty). 

INCI: PEG 8

Sól z morza martwego
Cena: 13,47 zł
Sól z morza martwego

Sól z Morza Martwego jest produktem naturalnym o właściwościach pielęgnacyjnych. Zawiera ok. 40 minerałów i pierwiastków śladowych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ciepłe kąpiele powodują otwarcie się porów skóry i stymulują proces wymiany jonowej podczas którego organizm opuszczają produkty przemiany materii a wchłaniane są woda wraz ze znajdującymi się w niej minerałami.

 

Suszone kwiaty lawendy
Suszone kwiaty lawendy

Suszone kwiaty prowansalskiej lawendy o oszałamiającym charakterystycznym zapachu - dodatek do mydeł, soli do kąpieli, kul kąpielowych, woreczków zapachowych do szaf.

INCI: Lavandula Angustifolia Flower
Suszone liście melisy
Cena: 2,99 zł
Suszone liście melisy

Napar z liści melisy pomaga przy ukąszeniu owadów, polecany  do pielęgnacji skóry tłustej i zanieczyszczonej, pomocny w likwidowaniu stanów zapalnych. Stosowany w formie toników i aromaterapeutycznych kąpieli może także służyć jako faza wodna przy produkcji domowych kremów. Melisa jest także skuteczna przy problemach z przetłuszczaniem się skóry głowy i łupieżu. 

INCI Melissa Officinalis

Suszone liście mięty pieprzowej
Cena: 2,97 zł
Suszone liście mięty pieprzowej

Napar z liści mięty pieprzowej polecany jest zwłaszcza do pielęgnacji skóry tłustej i zanieczyszczonej, pomocny w likwidowaniu stanów zapalnych. Stosowany w formie toników i aromaterapeutycznych kąpieli może także służyć jako faza wodna przy produkcji domowych kremów. Mięta jest także skuteczna przy problemach z przetłuszczaniem się skóry głowy i łupieżu.

INCI Mentha Piperita

Suszone płatki nagietka
Cena: 4,70 zł
Suszone płatki nagietka

Suszone płatki nagietka - dodatek do mydeł, soli do kąpieli, kul kąpielowych. Nagietek działa kojąco, przeciwbakteryjnie, regrnerująco, przyśpiesza gojenie uszkodzonej skóry, ma działanie kojące i przeciwświądowe.

 
INCI: Calendula Officinalis Flos
Suszone płatki róż
Cena: 7,90 zł
Suszone płatki róż

Suszone kwiaty róży damasceńskiej (Bułgaria) o  charakterystycznym zapachu - dodatek do mydeł, soli do kąpieli, kul kąpielowych, woreczków zapachowych do szaf. 

INCI: Rosa Damascena Flos (Rose Petals)

Suszone ziele rumianku
Suszone ziele rumianku

Napary z ziela rumianku stosuje się do przemywania trudno gojących się ran, stanów zapalnych, świądu skóry i oparzeniach. Wyciąg z rumianku stosuje się w preparatach przeznaczonych do cery wrażliwej, łagodzi podrażnienia, zmiękcza i rozjaśnia. Używany do kąpieli i parówek łagodzi, dezynfekuje, regeneruje i relaksuje. Płukanki z rumianku stosowane regularnie sprawiają, że włosy stają się jaśniejsze, lśniące, nabierają złocistej barwy. Polecany także przy włosach suchych, wypadających, z łupieżem. Łagodzi podrażnioną skórę głowy.

 

Wazelina farmaceutyczna
Cena: 3,20 zł
Wazelina farmaceutyczna

Wazelina - substancja pochodzenia chemicznego, mieszanina węglowodorów. Choć wazelina nie jest akceptowalna jako składnik kosmetyków naturalnych to z drugiej strony jest to składnik hipoalergiczny, bezpieczny dla osób podatnych na uczulenia. Nie wchłania się przez skórę dlatego nie wywołuje podrażnień. Stosowana w maściach farmaceutycznych jako nośnik substancji czynnych.

INCI Petrolatum

Wodorowęglan sodu
Cena: 1,99 zł
Wodorowęglan sodu

Wodorowęglan sodu bezwodny, spożywczy. Roztwory wodorowęglanu sodu działają na skórę łagodnie przeciwzapalnie. W naszych recepturach jest używany przede wszystkim do kul kąpielowych dla dzieci, kul kąpielowych SPA oraz jako związek regulujący pH.

INCI Sodium Bicarbonate 

 

Kosmetyki mineralne

Sklep internetowy Shoper.pl