Olej kokosowy SUROWY

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 5,90 zł 5.90
Cena netto: 4,80 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

INCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Olej otrzymywany poprzez tłoczenie i rozgrzanie twardej kopry z orzechów palmy kokosowej. Kopra jest wysuszonym jądrem nasienia Cocos Nucifera. Palma kokosowa pochodzi z południowo-wschodniej Azji lub z północno-zachodniej Ameryki Południowej. Obecnie jest najczęściej występującą palmą, gdyż rośnie jedynie wzdłuż wszystkich tropikalnych brzegów morskich. 

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy stopić olej z innymi olejami.

Postać
Olej kokosowy tężeje w temperaturze poniżej 25°C stąd nazwa ''tłuszcz kokosowy'' i ma wtedy kolor biały. W postaci płynnej jest żółtawy.Olej posiada intensywny zapach kokosowy. Jest olejem odpornym na ciepło.

Skład
- nasycone kwasy tłuszczowe 
- kwas laurynowy, 
- kwas mirystynowy
- kwasu palmitynowy, 
- kwas stearynowy, 
- kwas oleinowy,
- kwas linolowy 
- kwas linolenowy.

Zastosowanie
Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do surowców kosmetycznych przy bardzo suchej i pękającej skórze, przeznaczony również dla dojrzalej, uszkodzonej przez słońce skóry, przy atopowym zapaleniu skóry. Do surowców kosmetycznych do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych. Olej kokosowy daje uczucie chłodu, uspokaja skórę nadmiernie podrażnioną i swędzącą..
Stosowany w emulsji jako składnik, powinien być bardzo wolno roztapiany w gorącej kąpieli wodnej.

Do produkcji mydeł metodą na gorąco i transparentnych. Otrzymane mydła są miękkie. Dodany w ilości 20-30% do mydeł tworzy obfitą pianę.

 

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.


Receptury:
BALSAM DO CIAŁA W KOSTCE

Balsam do demakijażu

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (1)

29 marca 2020

Do grupy moich ulubionych kosmetyków dodaję olej kokosowy surowy. Miał być do olejowania włosów, ale próbnie posmarowałam suchą skórę na dłoniach i twarz. No i rewelacja. Używam niewielkiej ilości ( naprawdę niewielkiej) wieczorem do twarzy, szyi, dekoltu i pod oczy. Pierwsze wrażenie jest takie, że mocno natłuszcza, ale po chwili skóra robi się gładka, miękka, efekt tłustości znika. Dodaję ten olej do balsamów do ciała i kremu do stóp i też jest świetnie się sprawdza.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium