Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Rośliny są bogatym źródłem substancji aktywnych biologicznie, bardziej bliskich człowiekowi niż związki syntetyczne. Wynika to z faktu, że wiele składników roślinnych wykazuje chemiczną budowę analogiczną lub zbliżoną do związków występujących w organizmie ludzkim. Specyficzny sposób oddziaływania substancji roślinnych, będących mieszaninami wielu związków czynnych powoduje, że mają one doskonałe własciwości kosmetyczne.
W tym dziale oferowane są wyciągi roślinne - ekstrakty roślinne w postaci płynnej, ekstrakty suche (w formie proszków) znajdą Państwo w dziale ekstrakty  roślinne

Wyciągi roślinne

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Bioferment z Aceroli
Cena: 9,87 zł
Bioferment z Aceroli

Acerola, znana również pod nazwą wiśni z Barbados, wiśni antylskiej (Barbados Cherries, Wild Crype Myrtles), jest owocem o wyjątkowo dużej zawartości witaminy C, zawiera jej ponad 60-krotnie więcej niż owoc pomarańczy. Produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu anty-aging. Bioferment rozjaśnia skórę, działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, nawilżajaco, wygładzająco. Surowiec polecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. 

INCI Lacobacillus / Acerola Cherry Ferment

Flawanony mięty
Cena: 8,90 zł
Flawanony mięty

"Miętowe ukojenie" - flawanony wyodrębnione z ekstraktu z mięty pieprzowej wykazują się silnym działaniem łagodzącym podrażnienia. Wyciąg roślinny przygotowany specjalnie z myślą o zastosowaniu w produktach do pielęgnacji cery wrażliwej lub podrażnionej (np. kosmetyki po goleniu). Flawanony mięty hamują objawy podrażnienia - rumień, mrowienie i odczuwanie ciepła, a także wzmaga syntezę β-endorfin (hormonu szczęścia) . 

INCI: Water & Mentha Piperita (pepermint) Extract

 

HYDROMANIL
HYDROMANIL

Hydromanil, specjalnie wyselekcjonowana substancja naturalnego pochodzenia jest doskonałym środkiem nawilżającym. Naturalne cząsteczki nawilżające – galaktomannany, są ekstrahowane z endospermy nasion peruwiańskiej rośliny Tara (Caesalpinia spinosa), bardzo odpornej na ekstremalnie suchy klimat rejonu Andów. Surowiec nie zawiera w swoim składzie glikolu propylenowego.

INCI: Aqua, Glycerin, Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum, Caesalpinia Spinosa, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate

 

Migdałowy lifting roślinny
Cena: 9,97 zł
Migdałowy lifting roślinny

Wyciąg ze słodkich migdałów to składnik pochodzenia naturalnego o działaniu liftingującym, ujędrniającym i podtrzymującym skórę. Biopolimery ze słodkich migdałów sprawiają, że skóra staje się odczuwalnie bardziej napięta, rozświetlona i gładsza, a zmarszczki stają się mniej widoczne. 

INCI: Water and Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almonds) Seed Extract

Retinol roślinny
Cena: 9,90 zł
Retinol roślinny

Ekstrakt z lucerny stymuluje metabolizm komórek skóry, wydajnie niweluje zmarszczki, podobnie jak retinol bierze udział w utrzymaniu funkcji macierzy pozakomórkowej. Wzmaga syntezę kolagenu I oraz hamuje działanie metaloproteinaz odpowiedzialnych za degradację kolagenu. Odżywiona skóra staje się promienna a zmarszczki się spłycają. 

Sok z liści aloesu
Cena: 11,90 zł
Sok z liści aloesu

Aloes (Aloe vera) jest prawdopodobnie najczęściej stosowanym dodatkiem roślinnym o działaniu kojącym na skórę. Aloes jest składnikiem kremów, toników, balsamów i maseczek, wnika głęboko w skórę wraz z innymi substancjami czynnymi, zawartymi w produktach kosmetycznych. Regeneruje i ujędrnia skórę, łagodzi jej podrażnienia, dlatego wskazany jest dla cery suchej, trądzikowej dojrzałej i z problemami dermatologicznymi. Nawilża, uelastycznia i wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu, likwiduje łupież. Posiada właściwości filtrujące promienie słoneczne.

INCI:  Aloe Vera Gel 1:1 Aloe Vera Barbadensis Leaf Juice

 

Wyciąg z aloesu zatężony 10-krotnie
Cena: 5,95 zł
Wyciąg z aloesu zatężony 10-krotnie

Aloes (Aloe vera) jest prawdopodobnie najczęściej stosowanym dodatkiem roślinnym o działaniu kojącym na skórę. Aloes jest składnikiem kremów, toników, balsamów i maseczek, wnika głęboko w skórę wraz z innymi substancjami czynnymi, zawartymi w produktach kosmetycznych. Regeneruje i ujędrnia skórę, łagodzi jej podrażnienia, dlatego wskazany jest dla cery suchej, trądzikowej dojrzałej i z problemami dermatologicznymi. Nawilża, uelastycznia i wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu, likwiduje łupież. Posiada właściwości filtrujące promienie słoneczne.

INCI:  Aloe vera

 

Wyciąg z grejpfruta
Cena: 3,90 zł
Wyciąg z grejpfruta

Wyciąg z grejpfruta

INCI: Glycerin, Aqua, Citrus Grandis Exctract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

Postać: wyciąg wodno-glicerynowy o żółtej barwie

Grejpfrut bogaty jest m.in. w antyoksydanty, jak witamina C i E, karoteny, bioflawonoidy, potas, magnez, żelazo, jod i inne. Działa oczyszczająco na skórę, zwężą rozszerzone pory, działa antyoksydacyjnie, wzmacnia naczynia krwionośne, ułatwia spalania tkanki tłuszczowej, wspomaga ochronę przeciwsłoneczną i detoksykuje.

 

  • nowość
Wyciąg z jeżówki
Cena: 3,90 zł
Wyciąg z jeżówki

Wyciąg z jeżówki

INCI: Glycerin, Aqua, Echinacea Angustifolia Extract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

Postać: wyciąg wodno-glicerynowy o jasnobrązowej barwie

Wyciąg z jeżówki purpurowej  chroni skórę przed procesem starzenia stymulując ją do syntezy kolagenu, broni także przed szkodliwym działaniem promieni UV. Wykazuje działanie przeciwwirusowe, poprawia stan nawilżenia głębszych warstw naskórka, przywraca skórze jej równowagę hydrolipidową, skutecznie łagodzi zmiany zapalne.

 

  • nowość
Wyciąg z kocanki EKOLOGICZNY
Cena: 5,20 zł
Wyciąg z kocanki EKOLOGICZNY

Ekologiczny, certyfikowany przez ECOCERT ekstrakt z kwiatów kocanki piaskowej Helichrysum stoechas, otrzymywany w wyniku ekstrakcji z rozpuszczalnikami pochodzenia naturalnego (roślinna gliceryna i woda, 50:50). Ekstrakt standaryzowany na zawartość m.in. 0,2% polifenoli.

INCI: Glycerin, Aqua, Helichrysum Stoechas Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate

 

Wyciąg z kurkumy
Cena: 3,90 zł
Wyciąg z kurkumy

 

Wyciąg z kurkumy

INCI: Glycerin, Aqua, Curcuma Longa Rhizome Extract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

W kosmetyce kurkumę stosuje się do barwienia produktów a olejek kurkuminowy stanowi składnik perfum o orientalnej nucie. Hinduski przygotowują z kurkumy maski o działaniu odżywczym, wygładzającym i ujednolicającym koloryt skóry, a w tradycyjnej medycynie indyjskiej wykorzystuje się właściwości antyseptyczne i przeciwzapalne przyprawy do wspomagania terapii trądziku, egzemy i innych chorób.

 

  • nowość
Wyciąg z kwiatu fiołka trójbarwnego
Cena: 3,90 zł
Wyciąg z kwiatu fiołka trójbarwnego

Wyciąg z kwiatu fiołka trójbarwnego

INCI: Glycerin, Aqua, Viola Tricolor Extract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

Fiołek trójbarwny zawiera m.in:, duże ilości śluzów, soli mineralnych i garbników, kwas salicylowy i salicylan metylu, witaminę C, kwasy organiczne, karotenoidy, cukry, niewielkie ilości olejku eterycznego, dzięki czemu jest bardzo ceniony w kosmetologii i medycynie. Łagodzi objawy trądziku i innych chorób skórnych. Herbatka z bratka działa oczyszczająco i moczopędnie, uszczelnia ściany naczyń włosowatych i działa napotnie.

 

  • nowość
Wyciąg z liści poziomki
Cena: 3,90 zł
Wyciąg z liści poziomki

Wyciąg z liści poziomki
INCI: Glycerin, Aqua, Fragaria vesca Extract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

Liście oraz owoce poziomki zawierają skondensowane garbniki, flawonoidy, kwasy organiczne (kwas salicylowy, kwas askorbinowy), barwniki antocyjanowe i niewielkie ilości olejku eterycznego. Poziomka jest silnym antyutleniaczem. Wykazuje działanie detoksykujące, oczyszczające, ściągające, regenerujące i antybakteryjne.

 

  • nowość
Wyciąg z oczaru wirginijskiego
Cena: 5,90 zł
Wyciąg z oczaru wirginijskiego

Wodno-glicerynowy wyciąg z liści oczaru wirginijskiego (Hamamelis virginiana) polecany jest do zastosowania w kosmetykach antyseptycznych (przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe działanie tanin) oraz wzmacniających naczynia krwionośne. Zalecany do zastosowania w produktach do pielęgnacji cery wrażliwej, suchej, naczynkowej.

INCI Glycerin, Water, Hamamaelis Virginiana Leaf Extract

 

Wyciąg z owocu brzoskwini
Cena: 3,90 zł
Wyciąg z owocu brzoskwini

Wyciąg z owocu brzoskwini

INCI: Glycerin, Aqua, Prunus Persica, sodium benzoate, sorbiniane potassium

Brzoskwinie są bogate w kwasy AHA, szereg witamin, np.: A, C, E, witaminy z grupy B i PP, sole mineralne: potas, żelazo, magnez, wapń i cynk. Owoce wykazują właściwości wzmacniające, odżywcze, nawilżające i energizujace. Przyczyniają się do poprawy struktury i ogólnego wyglądu cery. 

 

  • nowość
Wyciąg z owocu figi
Cena: 3,90 zł
Wyciąg z owocu figi

Wyciąg z owocu figi

INCI: Glycerin, Aqua, Ficus Carica Extract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

Postać: wyciąg wodno-glicerynowy o żółtopomarańczowej barwie

Owoc figi jest bogaty w kwasy organiczne, cukry, witaminy z grupy B, witaminę C, wapń, magnez, potas, fosfor i żelazo. Wykazuje właściwości przeciwnowotworowe, odtruwające,antybakteryjne, przyspiesza gojenie ran, wzmacnia naczynia krwioniścne.

 

  • nowość
Wyciąg z owocu mandarynki
Cena: 3,90 zł
Wyciąg z owocu mandarynki

Wyciąg z owocu mandarynki

Owoc mandarynki jest bogaty w kwas cytrynowy, wiele witamin, m.in. C, B1 i prowitaminę A, pektyny, glikozydy, sole mineralne. Wykazuje działanie antyseptyczne, odmładzające, rozjaśniające i ujędrniające.

INCI: Glycerin, Aqua, Citrus Nobilis Fruit Extract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

 

  • nowość
Wyciąg z owocu mango
Cena: 3,90 zł
Wyciąg z owocu mango

Wyciąg z owocu mango

INCI: Glycerin, Aqua, Mangifera Indica Extract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

 

Owoce mango zawierają cukry, potas, fosfor, wapń, magnez, sód, witaminy C i E; karotenoidy; polifenole. Charakteryzują się działaniem odżywczym, rewitalizującym, łagodzącym, nawilżającym, antyoksydacyjnym, przeciwzapalnym i poprawiającym koloryt skóry.

 

  • nowość
Wyciąg z owocu rokitnika
Cena: 3,90 zł
Wyciąg z owocu rokitnika

Wyciąg z owocu rokitnika

INCI: Glycerin, Aqua, Hippophae Rhamnoides Extract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

Owoce rokitnika są prawdziwą skarbnicą witamin i innych związków o leczniczym działaniu.

Są przede wszystkim bogate w witaminę C. Jej zawartość jest najczęściej 2–3-krotnie wyższa w porównaniu z owocami czarnej porzeczki. Owoce rokitnika zawierają prawie 200 substancji aktywnie czynnych, w tym również inne witaminy (A, E, F, K, P, B12), flawonoidy, garbniki, antocyjany, makro- i mikroelementy. Wykazuje wielokierunkowe działanie na skórę- opóźnia procesy starzenia się, łagodzi trądzik, poprawia koloryt, łagodzi odparzenia i odmrożenia.

 

  • nowość
Wyciąg z pokrzywy
Cena: 3,90 zł
Wyciąg z pokrzywy

Wyciąg z pokrzywy

INCI: Glycerin, Aqua, Urtica Dioica, sodium benzoate, sorbiniane potassium

Pokrzywa bogata jest m.in. w witaminy C, K, E, B2, A, minerały, jak krzem, magnez, żelazo, wapń, mangan, fosfor, cynk oraz chlorofil, kwas mrówkowy, foliowy, lecytynę, serotoninę, garbniki i wiele innych. Wzmacnia włosy, skórę i paznokcie. Zapobiega wypadaniu włosów, pomaga pozbyć się łupieżu, ogranicza przetłuszczanie się skóry. Działa również antybakteryjnie, przeciwzapalnie i oczyszczająco.

 

  • nowość
Wyciąg z wąkroty azjatyckiej
Cena: 5,90 zł
Wyciąg z wąkroty azjatyckiej

Wyciąg z wąkroty azjatyckiej

INCI: Glycerin, Aqua, Centella Asiatica Extract

Wyciąg wodno-glicerynowy z wąkroty azjatyckiej (centelli azjatyckiej)  pozyskiwany jest  z zielonych liści rośliny, z uprawy ekologicznej.  Wąkrota wpływa pozytywnie na naczynia krwionośne zwiększając ich wytrzymałość, poprawia mikrokrążenie, stymuluje produkcję kolagenu, łagodzi stany zapalne, jest źródłem antyoksydantów.

  • nowość
Wyciąg z zielonej herbaty
Cena: 3,90 zł
Wyciąg z zielonej herbaty

Wyciąg z zielonej herbaty

INCI: Glycerin, Aqua, Camelia Sinensis Extract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

Postać: wyciąg wodno-glicerynowy o brązowej barwie

Zielona herbata jest bogata w polifenole, szereg witamin: z grupy B, K, PP, prowitaminę A, żelazo potas, teintę, ksantyny. Jest bardzo silnym antyoksydantem, ułatwia też spalanie tłuszczu, działa odmładzająco.

 

  • nowość
Wyciąg ze skrzypu
Cena: 3,90 zł
Wyciąg ze skrzypu

INCI: Glycerin, Aqua, Equisetum Arvense Extract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

Skrzyp jest bogaty w krzemionkę, alkaloidy, saponiny flawonoidy, żelazo, potas, fosfor, mangan. Wzmacnia skórę, paznokcie i włosy. Zapobiega wypadaniu włosów, uszczelnia naczynia krwionośne, łagodzi stany zapalne, przyspiesza regenerację skóry.

 

  • nowość

Kosmetyki mineralne

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl