Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Oleje ziołowe, maceraty, wyciągi olejowe są to oleje roślinne zawierające wyciągi roślinne. Produkt ten zawiera oprócz bogactw oleju bazowego, wszystkie rozpuszczalne w tłuszczach substancje aktywne z wyciągu danej rośliny (olejki eteryczne, chlorofile, karoteny, ksantofile, enzymy oraz witaminy rozpuszczalne
 w tłuszczach (A,D,E,K,F), żywice, woski, kwasy tłuszczowe, alkaloidy i in.,). Oleje ziołowe uzyskujemy poprzez zalanie olejem rozdrobnionego surowca roślinnego. Aby zachować wszystkie cenne składniki przy produkcji kremu macerat dodajemy do fazy tłuszczowej na końcu, a do mydeł w procesie uszlachetniania.
Dostępne opakowania 30, 65, 120, 220 ml oraz próbki 15 ml.

Oleje ziołowe

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Macerat aloesowy
Cena: 7,04 zł
Macerat aloesowy

 

Aloes już od wieków był wykorzystywany w tradycyjnej medycynie ludowej. W kosmetyce produkty z aloesu (hydrolaty, soki oraz olejowe maceraty) są cenione głównie ze względu na działanie przeciwutleniające, regenerujące i nawilżające. Oferowany macerat bazuje na hipoalergicznej bazie parafinowej. 

INCI: Aloe Barbadensis Leaf Extract, Paraffinum Liquidum

Macerat z młodego jęczmienia NATURALNY
Cena: 4,90 zł
Macerat z  młodego jęczmienia NATURALNY

Produkt można stosować do 95%, zalecamy stopić masło z innymi olejami. na skórę. Zalecane stężenie w produktach kosmetycznych do 10%. Surowiec można stosować jako dodatek przy robieniu kremów, serów do twarzy i okolic oczu, balsamów do ciała oraz produktów do pielęgnacji włosów np. odżywek. Macerat z młodego jęczmienia przeznaczony jest do pielęgnacji cery suchej, dojrzałej, wrażliwej i łuszczącej się. Także do pielęgnacji delikatnych okolic oczu.

NCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hordeum Vulgare  Extract, Tocopherol Acetate.

Macerat z Amli
Cena: 5,95 zł
Macerat z Amli

Ekstrakty z owoców Amli mają silne właściwości rewitalizujące z tego też powodu znajdują zastosowanie w preparatach przeznaczonych do pielęgnacji cery dojrzałej i zmęczonej. Wyciąg olejowy stosuje się jako odżywkę do włosów - wzmacnia cebulki, zapobiega wypadaniu włosów. Macerat z Amli używany jest jako preparat na porost włosów, wzmacnia naturalny kolor włosów

INCI: Emblica Officinalis Fruit in Helianthus Annuus Seed Oil (Amla Oil)

Macerat z banana NATURALNY
Cena: 5,90 zł
Macerat z banana NATURALNY

Surowiec można stosować jako dodatek przy robieniu kremów, serów do twarzy i okolic oczu, balsamów do ciała oraz produktów do pielęgnacji włosów np. odżywek. Macerat z banana przeznaczony jest do pielęgnacji cery suchej, dojrzałej, wrażliwej i łuszczącej się. Także do pielęgnacji delikatnych okolic oczu.

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Musa × paradisiaca Fruit ExtractTocopherol Acetate.

Macerat z dziurawca zwyczajnego
Cena: 5,79 zł
Macerat z dziurawca zwyczajnego

Wyciąg olejowy ze świeżego kwitnącego ziela o działaniu gojącym i regenerującym. Działa na skórę ściągająco i przeciwzapalnie lekko antyseptycznie. Zmieszany z olejem marchwiowym używany jako środek regenerujący skórę i jako tzw. samoopalacz.

INCI: Hypericum Perforatum in Helianthus Annuus Seed Oil

Macerat z jagód goji NATURALNY
Cena: 4,90 zł
Macerat z jagód goji NATURALNY

Jagody goji doskonale wpływają na spowolnienie procesu starzenia się skóry – nadają skórze jędrność, elastyczność oraz nawilżenie. Dzięki zawartości przeciwutleniaczy, chroni przed działaniem wolnych rodników, powodujących uszkodzenia w skórze. Witaminę C, witaminy z grupy B, składniki mineralne: żelazo, wapń, cynk, nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy oraz wiele innych.

INCI: Hellianthus Annuus Seed Oil,  Lycium Barbarum Fruit Extract, Tocopherol Acetate

Macerat z kasztanów
Cena: 4,80 zł
Macerat z kasztanów

 

Macerat z kasztanów wytwarzany jest metodą maceracji nasion kasztanowca zwyczajnego w oleju słonecznikowym (Helianthus annuus). Olej z kasztanowca zaleca się szczególnie w formulacji kosmetyków o działaniu nawilżającym, przeciwzapalnym, kondycjonującym, wzmacniającym ścianki naczyń włosowatych.

INCI:  Helianthus Annuus Seed Oil, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Ascorbyl Palmitate, BHT
Macerat z kwiatów arniki ORGANICZNY
Cena: 6,82 zł
Macerat z kwiatów arniki ORGANICZNY

Stosowany przy cerze tłustej i zanieczyszczonej. Skuteczne wzmacnia i uszczelnia ścianki naczyń włosowatych wspomagając walkę z rozszerzonymi naczynkami. Działa antyseptycznie, kojąco. Przyśpiesza gojenie się stłuczeń, siniaków, opryszczek.

INCI: Helianthus Annuus Seed Oil & Arnica Montana Extract

Macerat z marchwi
Cena: 4,49 zł
Macerat z marchwi

Preparaty z tym wyciągiem zwiększają (uaktywniają) fizjologiczne funkcje skóry, przywracając jej elastyczność, miękkość i gładkość. Brązuje skórę. Olej z marchwi możemy polecić też w przypadku łagodzenia skutków poparzeń słonecznych. Wykazuje działanie przeciwrodnikowe, zapobiega szorstkości naskórka, zwiększa stopień jego nawodnienia, polepsza podział komórek, zapobiega zagłębianiu się zmarszczek.

INCI: Helianthus Annuus Seed Oil & Daucus carota sativa

Macerat z morszczynu pęcherzykowatego
Cena: 4,00 zł
Macerat z morszczynu pęcherzykowatego

Macerat z fucusa w oleju słonecznikowym o działaniu antycellulitowym, regenerującym, rewitalizującym. Macerat polecany jest do pielęgnacji skóry dojrzałej, do produkcji surowców kosmetycznych antycelulitowych, antyaging, ujędrniających.   

INCI:  Helianthus Annuus Seed Oil, Fucus Vesiculosus Extract, Ascorbyl Palmitate

Macerat z nagietka lekarskiego NATURALNY
Cena: 4,67 zł
Macerat z nagietka lekarskiego NATURALNY

Olejem z nagietka można przemywać i oczyszczać skórę znakomicie zastępuje mleczka i śmietanki kosmetyczne; pielęgnuje, odżywia, wygładza, regeneruje, natłuszcza, odkaża skórę, działa przeciwzapalnie i przeciwropnie.Polecamy do pielęgnacji spierzchniętych ust. Doskonały do maseczek przy suchej, zmęczonej, zwiodczałej skórze oraz przy trądziku (hamuje zapalenia skóry i oczyszcza).

INCI: Helianthus Annuus seed oil & Calendula Officinalis Flower Extract

Macerat z prawoślazu lekarskiego ORGANICZNY
Cena: 5,95 zł
Macerat z prawoślazu lekarskiego ORGANICZNY

Korzeń prawoślazu lekarskiego pochodzący z uprawy ekologicznej, macerowany w ekologicznym oleju słonecznikowym o wysokiej zawartości kwasu tłuszczowego Omega 9. Maceracji poddany jest świeży rozdrobniony korzeń.

INCI: Althaea Officinalis in Helianthus Annuus Seed Oil (Marshmallow Oil Organic)

Macerat z zielonej herbaty ORGANICZNY
Cena: 5,19 zł
Macerat z zielonej herbaty ORGANICZNY

Olej z herbaty ma działanie nawilżające, przeciwzapalne, bakteriobójcze, napinające. Wzmacnia system odpornościowy oraz chroni komórki skóry przed wolnymi rodnikam. Działa przeciwstarzeniowo, poprawiaj funkcjonowanie i wygląd skóry. Wzmacnia ściany naczyń krwionośnych co zapobiega powstawaniu ''pajączków''.

INCI: Camellia sinensis leaf extract & Helianthus Annuus seed oil

Macerat z zielonej kawy NATURALNY
Cena: 5,90 zł
Macerat z zielonej kawy NATURALNY

Macerat z zielonej kawy swoje cenne właściwości zawdzięcza substancjom aktywnym. Macerat jest bogaty w fitosterole (np. β-sitosterol) działające ochronnie, nawilżająco, regenerująco i przeciwzapalnie, zawiera silny antyoksydant wit E, chroniący naskórek, przeciwdziałający szkodliwemu wpływowi promieniowania UV i zapobiegający powstawaniu zmarszczek.

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Coffea Arabica (Green Coffee) Seed Oil, Tocopherol Acetate.

Macerat z żywokostu lekarskiego ORGANICZNY
Cena: 5,95 zł
Macerat z żywokostu lekarskiego ORGANICZNY

Wyciąg z korzeni żywokostu stosowany był już w średniowieczu do leczenia złamań kości, siniaków i stłuczeń. W medycynie ludowej także popularny i często wykorzystywany przy urazach i złamaniach. Alantoina obecna w wyciągu sprawia, że surowiec działa łagodząco i regenerująco. Doskonały do pielęgnacji skóry suchej, delikatnej, wrażliwej i zniszczonej. 

INCI: Symphytum Officinalis in Helianthus Annuus Seed Oil (Comfrey Oil Organic)

Macerat ze spiruliny NATURALNY
Cena: 4,90 zł
Macerat ze spiruliny NATURALNY

Macerat z alg to połączenie dwóch doskonale pielęgnujących skórę składników. Jeden z nich to olej z pestek słonecznika bogaty w mieszaninę niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, woski, lecytynę, karoteny, witaminę E. Olej dobrze się wchłania i nie pozostawia poczucia tłustości, wzmacnia bariery naskórkowe, doskonale zmiękcza i wygładza skórę. Ma działanie przeciwrodnikowe, przeciwzapalne i normalizujące, nie powoduje tworzenia się zaskórników. Drugim składnikiem jest olejowy wyciąg ze spiruliny, działający na skórę jak serum, które maksymalnie i natychmiast po kuracji poprawia ukrwienie, reguluje czynności gruczołów łojowych, poprawia koloryt skóry oraz jej wygląd. 

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Spirulina Platensis, Tocopherol Acetate

Olej MONOI
Cena: 9,35 zł
Olej MONOI

Olej Monoi przez wzgląd na swoje dobroczynne właściwości znajduje szereg zastosowań w kosmetyce. Wspaniale nawilża i odżywia skórę i włosy nadając im egzotyczny zapach. Może być stosowany  w czystej postaci jako krem do twarzy, balsam do ciała oraz do masażu. Ekstrakt z kwiatów gardenii nadaje olejowi właściwości łagodzących i przeciwzapalnych.

Kosmetyki mineralne

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl