Glikol propylenowy

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 4,99 zł 4.99
Cena netto: 4,06 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.41666
Producent: -
Kod produktu: Glikol propylenowy

Opis

Glikol propylenowy – powszechnie używany w kosmetyce i farmacji. Stosowany jest jako podłoże czyli surowiec, który sam nie ma istotnego wpływu, działania dla organizmu ale ze względu na swoje właściwości umożliwia przenikanie substancji czynnej przez warstwy skóry.

INCI: Propylene Glycol

Postać:
Gęsty, bezbarwny  płyn o charakterystycznym zapachu. Jest surowcem chemicznie obojętnym.
Gęstość : 1,035 - 1,040  g/ml
Stężenie: stosowany w kosmetykach do 20%
Rozpuszczalny w wodzie.

Właściwości:

  • promotor przejścia przezskórnego
  • nietoksyczny
  • znacząca rozpuszczalność surowców nierozpuszczalnych w wodzie lub trudno w niej rozpuszczalnych
  • jest higroskopijny (posiada zdolność wchłaniania wody), przez co ma silne działanie nawilżające 

Przechowywanie:  
Surowiec należy przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium