W tej kategorii prezentujemy rożne produkty.

Borowina NATURALNA

Borowina NATURALNA
Borowina NATURALNA

Borowina jest naturalnym surowcem kosmetycznym i leczniczym. Preparat o dużym rozdrobnieniu w postaci pasty, dzięki temu aktywność składników jest wyższa. Składniki biologicznie czynne to przede wszystkim: kwasy humusowe wykazujące działanie antyoksydacyjne. Nadaje skórze korzystny lekko kwaśny odczyn, wspomagając naturalny płaszcz wodno-lipidowy skóry. Działa oczyszczająco i długotrwale nawilżająco. Wpływają na przemiany węglowodanów, białek, tłuszczów stymulując odnowę tkanek. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Czepek foliowy

Czepek foliowy
Czepek foliowy

Jednorazowy czepek foliowy - przydatny przy olejowych maseczkach do włosów. 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 0,99 zł (netto: 0,80 zł )

Czepek z włókniny

Czepek z włókniny
Czepek z włókniny

Czepek z włókniny - znajduje zastosowanie przy maseczkach do twarzy, gdy chcemy chronić włosy przed zabrudzeniem. 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 1,19 zł (netto: 0,97 zł )

DEO ZR adsorbent zapachów

DEO ZR adsorbent zapachów
DEO ZR adsorbent zapachów

DEO ZR - pochłaniacz nieprzyjemnych zapachów do zastosowań kosmetycznych. Substancja dezodorująca o wysokiej skuteczności na bazie soli cynkowej kwasu rycynolowego. Polecana do zastosowań w recepturach dezodoryzujących typu emulsyjnego. 

INCI Zinc Ricinoleate

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

DHA BA - konserwant akceptowany przez Eco-cert

DHA BA - konserwant akceptowany przez Eco-cert
DHA BA - konserwant akceptowany przez Eco-cert

Mieszanka substancji konserwujących akceptowana przez Eco-cert do stosowania w kosmetykach organicznych. Aktywne składniki mieszaniny: DHA - kwas dehydrooctowy, BA - alkohol benzylowy.  

Zakres pH  poniżej 7
Stabilny w temperaturze do 50ºC
Zalecane stężenie 0.2 - 1.0% 
 
INCI: Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,45 zł (netto: 6,06 zł )

Etykieta 100 x 40 mm

Etykieta 100 x 40 mm
Etykieta 100 x 40 mm

Etykieta na własnoręcznie wykonany kosmetyk o wymiarach 100 x 40 mm.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 0,40 zł (netto: 0,33 zł )

Etykieta 50 x 30 mm

Etykieta 50 x 30 mm
Etykieta 50 x 30 mm

Etykieta na własnoręcznie wykonany kosmetyk o wymiarach 50 x 30 mm.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 0,35 zł (netto: 0,28 zł )

Etykieta okrągła

Etykieta okrągła
Etykieta okrągła

Etykieta na własnoręcznie wykonany kosmetyk o średnicy 48 mm.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 0,30 zł (netto: 0,24 zł )

Euceryna

Euceryna
Euceryna

Euceryna jest substancją o mocnych właściwościach natłuszczających. Składa się ona z wazeliny (95%), alkoholu cetearylowego i cholesterolu. Euceryna to produkt, który ze względu na swój bezwodny skład i silne właściwości natłuszczające znalazła zastosowanie w przemyśle kosmetycznym, farmaceutycznym - w recepturze aptecznej jako podstawa maści oraz kremów.

INCI Petrolatum, Cholesterol, Cetearyl Alcohol

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

FEOG

FEOG
FEOG

Jeden z najnowszych produktów konserwujących stosowanych w kosmetyce. Odpowiedź na rosnące wymagania klientów co do jakości, skuteczności i bezpieczeństwa stosowania konserwantów. 

Zakres pH  od 0 do 12
Stabilny w temperaturze do 120ºC
Zalecane stężenie 0.5 - 1.0% 
 
INCI: Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 7,95 zł (netto: 6,46 zł )

Glikol propylenowy

Glikol propylenowy
Glikol propylenowy

Glikol propylenowy – powszechnie używany w kosmetyce i farmacji. Stosowany jest jako podłoże czyli surowiec, który sam nie ma istotnego wpływu, działania dla organizmu ale ze względu na swoje właściwości umożliwia przenikanie substancji czynnej przez warstwy skóry.

INCI: Propylene Glycol

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,99 zł (netto: 4,06 zł )

GSB - ekologiczny konserwant w proszku

GSB - ekologiczny konserwant w proszku
GSB - ekologiczny konserwant w proszku

GSB - ekologiczny konserwant bazujący na dwoch składnikach aktywnych - glukonolaktonie oraz soli sodowej kwasu benzoesowego. Oferowany układ konserwujący posiada akceptację Ecocertu do stosowania w kosmetykach organicznych.

Zakres pH  od 3 do 6
Stabilny w podwyższonej temperaturze (można dodawać do fazy wodnej jeszcze przed zmieszaniem z fazą olejową)
Zalecane stężenie od 0,75 - 2,0%

INCI Gluconolactone (and) Sodium Benzoate

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,65 zł (netto: 3,78 zł )

Kwas cytrynowy

Kwas cytrynowy
Kwas cytrynowy

Kwas cytrynowy, środek spożywczy ale my będziemy go używać do produkcji musujących kul do kąpieli oraz jako środek regulujący pH przy robieniu np. szamponów.

INCI:Citric Acid

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 1,90 zł (netto: 1,54 zł )

Kwas stearynowy

Kwas stearynowy
Kwas stearynowy

Kwas stearynowy  - stearyna my będziemy go używać do produkcji mydeł ale w przemyśle kosmetycznym jest  stosowany np. w kremach i piankach do golenia, ma też właściwości nawilżające. Ponadto jest głównym składnikiem świec. Produkt pochodzenia roślinnego.

INCI: Stearic Acid

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 3,20 zł (netto: 2,60 zł )

Maseczka bawełniana - BAZA

Maseczka bawełniana - BAZA
Maseczka bawełniana - BAZA

Maska na twarz z bawełny-BAZA wykonana jest z miękkiej i bardzo chłonnej bawełny. Można ją zastosować jako bazę do wszystkich płynnych produktów, które chcemy użyć jako maseczkę na twarz.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 1,29 zł (netto: 1,05 zł )

Maseczka bawełniana - BAZA z zaczepem na uszy

Maseczka bawełniana - BAZA z zaczepem na uszy
Maseczka bawełniana - BAZA z zaczepem na uszy

Maska na twarz z bawełny-BAZA wykonana jest z miękkiej i bardzo chłonnej bawełny.

Można ją zastosować jako bazę do wszystkich płynnych produktów, które chcemy użyć jako maseczkę na twarz. Wystarczy zanurzyć maskę na twarz z bawełny-BAZA w przygotowanym wcześniej preparacie (ok 15-20 ml) a następnie rozłożyć maskę równomiernie na całej twarzy.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 1,29 zł (netto: 1,05 zł )

Mikronizowany tlenek cynku

Mikronizowany tlenek cynku
Mikronizowany tlenek cynku

Mineralny filtr UV-A i UV-B, fotostabilny, mikronizowany (cząsteczki wielkości powyzej 100 nm). Pozwala uzyskać emulsje nie pozostawiające białych śladów (przy zawartości filtra do 15%).  

INCI Zinc Oxide 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Papier rozpuszczalny w wodzie

Papier rozpuszczalny w wodzie
Papier rozpuszczalny w wodzie

Arkusz papieru do drukarki atramentowej. Polecamy do zastosowania przy produkcji mydeł. Po wydrukowaniu dowolnego wzoru można go umieścić na własnoręcznie robionym mydle. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium