Bioferment z Aceroli

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 9,87 zł 9.87
Cena netto: 8,02 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.15387
Producent: -
Kod produktu: 2F09-835D6

Opis

Acerola, znana również pod nazwą wiśni z Barbados, wiśni antylskiej (Barbados Cherries, Wild Crype Myrtles), jest owocem o wyjątkowo dużej zawartości witaminy C, zawiera jej ponad 60-krotnie więcej niż owoc pomarańczy. Produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu anty-aging. Bioferment rozjaśnia skórę, działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, nawilżająco, wygładzająco. Surowiec polecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. 

INCI Lacobacillus / Acerola Cherry Ferment

Postać
Wodny bezbarwny roztwór. 
Gęstość 1 g / 1 ml
Rozpuszczalne w fazie wodnej, nie miesza się z olejami
Odczyn - pH 3 - 5 

Zastosowanie
Zalecane stosowanie w zakresie 1 - 10% 

Krzak aceroli uprawiany jest w Ameryce Środkowej i Południowej, w Afryce, na Wyspach Kanaryjskich. Orzeźwiające owoce, o cierpkim, kwaskowatym smaku są źródłem

  • witaminy C (do 2.5 g witaminy C na 100 g miąższu)
  • witamin z grupy B
  • beta-karotenu
  • cukrów - polisacharydów o działaniu nawilżającym 
  • białek
  • tłuszczy i wolnych kwasów tłuszczowych
  • minerałów (żelazo, magnez, chrom, mangan, potas, sód, cynk).
Bioferment z Aceroli działa na skórę odżywczo, chroni przed promieniowaniem UV. Surowiec zmniejsza zaczerwienienie twarzy, wzmacnia naczynia krwionośne, poprawia mikrocyrkulację krwi.
 
Przykładowe receptury:

Przechowywanie

Surowiec należy przechowywać w szczelnie zamkniętych opakowaniach, w suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.
Surowiec zakonserwowany jest 2% Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate   

Opinie o produkcie (4)

27 stycznia 2013

Serum antyaging z acerolą i kwasem ferulowym to najlepsze serum z jakim miałam do czynienia. Mam nadzieję, że pojawią się jeszcze jakieś receptury z tym składnikiem. Polecam.

12 marca 2014

Dodawany do kremu działa świetnie. Zmniejsza zaczerwienienia, naczynka są mniej widoczne. Bardzo dobry dla cery naczynkowej, zaczerwienionej, bardzo wrażliwej. Tylko nie można z tym przesadzić. Wystarczy dosłownie kilka kropelek do kremu, serum, itp, żeby zobaczyć rezultaty. Polecam!

8 października 2017

Bioferment genialnie podziałał na moją skórę z trądzikiem różowatym i sporym trwałym zaczerwienieniem. Po kilku tygodniach stosowania jako dodatek do kremu znacząco zmniejszył zaczerwienienie skóry. Teraz widać tylko pojedyncze pęknięte naczynka (były już wcześniej, ale przy ogólnej czerwoności nie były tak widoczne), one nie zniknęły, ale tego się nie spodziewajmy, to nie laser ;) Na mojej skórze działa lepiej niż liposomy do cery naczynkowej. Absolutny must have naczynkowców!

10 kwietnia 2019

Dodany do serum pod oczy wyciszył mi lekko różany odcień skóry. Także działanie na + !

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium