Wyciąg z alg brunatnych

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 3,90 zł 3.90
Cena netto: 3,17 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

 

Wyciąg z alg brunatnych

INCI: Glycerin, Aqua, Ascophyllum nodosum Extract , sodium benzoate, sorbiniane

Algi brunatne Ascophyllum nodosum pochodzą z czystych, głębokich wód oceanicznych. Organizmy te zawierają pełną gamę składników odżywczych, soli mineralnych i witamin. Algi brunatne dostarczają makro i mikroelementy (m.in. wapń, magnez, sód, potas, siarka, fosfor, jod, miedź, cynk, selen), polisacharydy, tłuszcze (wraz z niezbędnymi nienasyconymi kwasami tłuszczowymi NNKT), witaminę C, E, K, witaminy z grupy B, prowitaminę A. Ascophyllum nodosum znajdują zastosowanie między innymi w produktach anty-aging, łagodzących podrażnienia, do pielęgnacji po kąpielach słonecznych.

 

 Wyjątkowe właściwości alg brunatnych:

  • intensywnie nawilżają wysuszoną i zmęczoną skórę całego ciała

  • odżywiają i ujędrniają

  • poprawiają koloryt skóry,

  • redukują trądzik,

  • wspomagają redukcję cellulitu

Postać: wyciąg wodno-glicerynowy o zielonobrunatnej barwie.

Stosowanie: do 5%, można podgrzewać do 50 stopni Celsjusza, dodawać do fazy wodnej lub końcowego kosmetyku z fazą wodną.

Przechowywanie:
Surowiec przechowywać z w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. Chronić przed dostępem wilgoci.

 

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (1)

16 kwietnia 2019

Koloryt wyrównany,bardzo dobry produkt

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium