Wyciąg z aceroli

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 5,90 zł 5.90
Cena netto: 4,80 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

 

Wyciąg z aceroli

INCI: Glycerin, Aqua, Acerola Cherry Extract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

Dzięki zawartości dużej dawki witaminy C acerola działa na skórę wielokierunkowo- antyoksydacyjnie, stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, uszczelnia naczynia krwionośne. W związku z tym świetnie sprawdzi się w pielęgnacji skóry z oznakami starzenia i zmęczenia, z utratą jędrności, naczyniowej i z przebarwieniami.

Postać: wyciąg wodno-glicerynowy o żółtej barwie.

Stosowanie: do 5%, można podgrzewać do 50 stopni Celsjusza, dodawać do fazy wodnej lub końcowego kosmetyku z fazą wodną.

Przechowywanie:
Surowiec przechowywać z w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. Chronić przed dostępem wilgoci.

 

Opinie o produkcie (2)

29 września 2020

Czym różni się bioferment z Aceroli od wyciągi z Aceroli ?

30 września 2020

Witam, Są to dwa różne preparaty, różnią się metodą pozyskania. Bioferment to produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli, wyciąg jest wodno-glicerynowy. Proces fermentacji za pomocą bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus pozwala poprawić przyswajalność i skuteczność ekstraktu, zmniejsza prawdopodobieństwo podrażnień skóry. Pozdrawiam, Grzegorz ZSK Mail: Grzegorz@zrobsobiekrem.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium