Rośliny są bogatym źródłem substancji aktywnych biologicznie, bardziej bliskich człowiekowi niż związki syntetyczne. Wynika to z faktu, że wiele składników roślinnych wykazuje chemiczną budowę analogiczną lub zbliżoną do związków występujących w organizmie ludzkim. Specyficzny sposób oddziaływania substancji roślinnych, będących mieszaninami wielu związków czynnych powoduje, że mają one doskonałe własciwości kosmetyczne.
W tym dziale oferowane są wyciągi roślinne - ekstrakty roślinne w postaci płynnej, ekstrakty suche (w formie proszków) znajdą Państwo w dziale ekstrakty  roślinne

Bioferment z Aceroli

Bioferment z Aceroli
Bioferment z Aceroli

Acerola, znana również pod nazwą wiśni z Barbados, wiśni antylskiej (Barbados Cherries, Wild Crype Myrtles), jest owocem o wyjątkowo dużej zawartości witaminy C, zawiera jej ponad 60-krotnie więcej niż owoc pomarańczy. Produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu anty-aging. Bioferment rozjaśnia skórę, działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, nawilżajaco, wygładzająco. Surowiec polecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. 

INCI Lacobacillus / Acerola Cherry Ferment

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,87 zł (netto: 8,02 zł )

Flawanony mięty

Flawanony mięty
Flawanony mięty

"Miętowe ukojenie" - flawanony wyodrębnione z ekstraktu z mięty pieprzowej wykazują się silnym działaniem łagodzącym podrażnienia. Wyciąg roślinny przygotowany specjalnie z myślą o zastosowaniu w produktach do pielęgnacji cery wrażliwej lub podrażnionej (np. kosmetyki po goleniu). Flawanony mięty hamują objawy podrażnienia - rumień, mrowienie i odczuwanie ciepła, a także wzmaga syntezę β-endorfin (hormonu szczęścia) . 

INCI: Water & Mentha Piperita (pepermint) Extract

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

HYDROMANIL

HYDROMANIL
HYDROMANIL

Hydromanil, specjalnie wyselekcjonowana substancja naturalnego pochodzenia jest doskonałym środkiem nawilżającym. Naturalne cząsteczki nawilżające – galaktomannany, są ekstrahowane z endospermy nasion peruwiańskiej rośliny Tara (Caesalpinia spinosa), bardzo odpornej na ekstremalnie suchy klimat rejonu Andów. Surowiec nie zawiera w swoim składzie glikolu propylenowego.

INCI: Aqua, Glycerin, Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum, Caesalpinia Spinosa, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate

 

Dostępność: brak towaru

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Migdałowy lifting roślinny

Migdałowy lifting roślinny
Migdałowy lifting roślinny

Wyciąg ze słodkich migdałów to składnik pochodzenia naturalnego o działaniu liftingującym, ujędrniającym i podtrzymującym skórę. Biopolimery ze słodkich migdałów sprawiają, że skóra staje się odczuwalnie bardziej napięta, rozświetlona i gładsza, a zmarszczki stają się mniej widoczne. 

INCI: Water and Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almonds) Seed Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,97 zł (netto: 8,11 zł )

Retinol roślinny

Retinol roślinny
Retinol roślinny

Ekstrakt z lucerny stymuluje metabolizm komórek skóry, wydajnie niweluje zmarszczki, podobnie jak retinol bierze udział w utrzymaniu funkcji macierzy pozakomórkowej. Wzmaga syntezę kolagenu I oraz hamuje działanie metaloproteinaz odpowiedzialnych za degradację kolagenu. Odżywiona skóra staje się promienna a zmarszczki się spłycają. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Sok z liści aloesu

Sok z liści aloesu
Sok z liści aloesu

Aloes (Aloe vera) jest prawdopodobnie najczęściej stosowanym dodatkiem roślinnym o działaniu kojącym na skórę. Aloes jest składnikiem kremów, toników, balsamów i maseczek, wnika głęboko w skórę wraz z innymi substancjami czynnymi, zawartymi w produktach kosmetycznych. Regeneruje i ujędrnia skórę, łagodzi jej podrażnienia, dlatego wskazany jest dla cery suchej, trądzikowej dojrzałej i z problemami dermatologicznymi. Nawilża, uelastycznia i wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu, likwiduje łupież. Posiada właściwości filtrujące promienie słoneczne.

INCI:  Aloe Vera Gel 1:1 Aloe Vera Barbadensis Leaf Juice

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Wyciąg z aceroli

Wyciąg z aceroli
Wyciąg z aceroli

 

Wyciąg z aceroli

 

Dzięki zawartości dużej dawki witaminy C acerola działa na skórę wielokierunkowo- antyoksydacyjnie, stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, uszczelnia naczynia krwionośne. W związku z tym świetnie sprawdzi się w pielęgnacji skóry z oznakami starzenia i zmęczenia, z utratą jędrności, naczyniowej i z przebarwieniami.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 3,90 zł (netto: 3,17 zł )

Wyciąg z alg brunatnych

Wyciąg z alg brunatnych
Wyciąg z alg brunatnych

 

Wyciąg z alg brunatnych

Algi brunatne Ascophyllum nodosum pochodzą z czystych, głębokich wód oceanicznych. Organizmy te zawierają pełną gamę składników odżywczych, soli mineralnych i witamin. Algi brunatne dostarczają makro i mikroelementy (m.in. wapń, magnez, sód, potas, siarka, fosfor, jod, miedź, cynk, selen), polisacharydy, tłuszcze (wraz z niezbędnymi nienasyconymi kwasami tłuszczowymi NNKT), witaminę C, E, K, witaminy z grupy B, prowitaminę A. Ascophyllum nodosum znajdują zastosowanie między innymi w produktach anty-aging, łagodzących podrażnienia, do pielęgnacji po kąpielach słonecznych.

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 3,90 zł (netto: 3,17 zł )

Wyciąg z aloesu zatężony 10-krotnie

Wyciąg z aloesu zatężony 10-krotnie
Wyciąg z aloesu zatężony 10-krotnie

Aloes (Aloe vera) jest prawdopodobnie najczęściej stosowanym dodatkiem roślinnym o działaniu kojącym na skórę. Aloes jest składnikiem kremów, toników, balsamów i maseczek, wnika głęboko w skórę wraz z innymi substancjami czynnymi, zawartymi w produktach kosmetycznych. Regeneruje i ujędrnia skórę, łagodzi jej podrażnienia, dlatego wskazany jest dla cery suchej, trądzikowej dojrzałej i z problemami dermatologicznymi. Nawilża, uelastycznia i wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu, likwiduje łupież. Posiada właściwości filtrujące promienie słoneczne.

INCI:  Aloe vera

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,95 zł (netto: 4,84 zł )

Wyciąg z amli

Wyciąg z amli
Wyciąg z amli

 

Wyciąg z amli

Owoce amli wykazują działanie antywirusowe, antybakteryjne i ściągajace. Są naturalnym, bardzo skutecznym antyoksydantem, bogatym w witaminę C. Zawierają także cytokininy (najwięcej zeatyny)., dzięki czemu poprawiają jędrność i elastyczność skóry. Amla wzmacnia też włosy zapobiegając ich wypadaniu i stymulując ich wzrost. Doskonale wpisuje się w pielęgnacji cery dojrzałej, zmęczonej, pozbawionej blasku, jak i włosów z tendencją do nadmiernego wypadania.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 3,90 zł (netto: 3,17 zł )

Wyciąg z ananasa

Wyciąg z ananasa
Wyciąg z ananasa

 

 

Wyciąg z ananasa

 

Ananas wykazuje działanie przeciwzapalne, przyśpiesza gojenie zmian trądzikowych, rozjaśnia skórę i redukuje przebarwienia. Zawarta w nim bromelaina wykazuje działanie złuszczające. Wyciąg z ananasa jest doskonały dla każdego typu skóry wymagającej delikatnego złuszczenia, odnowy, odświeżenia.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 3,90 zł (netto: 3,17 zł )

Wyciąg z grejpfruta

Wyciąg z grejpfruta
Wyciąg z grejpfruta

Wyciąg z grejpfruta

INCI: Glycerin, Aqua, Citrus Grandis Exctract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

Postać: wyciąg wodno-glicerynowy o żółtej barwie

Grejpfrut bogaty jest m.in. w antyoksydanty, jak witamina C i E, karoteny, bioflawonoidy, potas, magnez, żelazo, jod i inne. Działa oczyszczająco na skórę, zwężą rozszerzone pory, działa antyoksydacyjnie, wzmacnia naczynia krwionośne, ułatwia spalania tkanki tłuszczowej, wspomaga ochronę przeciwsłoneczną i detoksykuje.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 3,90 zł (netto: 3,17 zł )

Wyciąg z henny

Wyciąg z henny
Wyciąg z henny

Wyciąg z henny

INCI: Glycerin, Aqua, Lawsonia Inermis Extract , sodium benzoate, sorbiniane potassium

Henna jest naturalnym barwnikiem pochodzenia roślinnego, powstaje ze sproszkowanych liści i pędów lawsonii bezbronnej. 

Henna doskonale nadaje się do farbowania włosów ton w ton - bez znaczących zmian koloru. Efektownie prezentuje się na włosach ciemnoblond, brązowych, czarnych.

Działa powierzchniowo zostawiając warstewkę koloru, która chroni włosy przed czynnikami zewnętrznymi. Uzyskany efekt kolorystyczny zależy w znacznym stopniu od naturalnego odcienia włosów.  Wyciąg z henny może nieznacząco wpłynąć na kolor włosów (stosowany w zalecanym stężeniu do 5%).
Zapewnia odżywienie włosów, połysk, wzmocnienie, ochronę przed zanieczyszczeniami, a dodatkowo reguluje wydzielanie sebum

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 3,90 zł (netto: 3,17 zł )

Wyciąg z jeżówki

Wyciąg z jeżówki
Wyciąg z jeżówki

 

Wyciąg z jeżówki

INCI: Glycerin, Aqua, Echinacea Angustifolia Extract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

Postać: wyciąg wodno-glicerynowy o jasnobrązowej barwie

Wyciąg z jeżówki purpurowej  chroni skórę przed procesem starzenia stymulując ją do syntezy kolagenu, broni także przed szkodliwym działaniem promieni UV. Wykazuje działanie przeciwwirusowe, poprawia stan nawilżenia głębszych warstw naskórka, przywraca skórze jej równowagę hydrolipidową, skutecznie łagodzi zmiany zapalne.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 3,90 zł (netto: 3,17 zł )

Wyciąg z kocanki EKOLOGICZNY

Wyciąg z kocanki EKOLOGICZNY
Wyciąg z kocanki EKOLOGICZNY

Ekologiczny, certyfikowany przez ECOCERT ekstrakt z kwiatów kocanki piaskowej Helichrysum stoechas, otrzymywany w wyniku ekstrakcji z rozpuszczalnikami pochodzenia naturalnego (roślinna gliceryna i woda, 50:50). Ekstrakt standaryzowany na zawartość m.in. 0,2% polifenoli.

INCI: Glycerin, Aqua, Helichrysum Stoechas Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,20 zł (netto: 4,23 zł )

Wyciąg z kurkumy

Wyciąg z kurkumy
Wyciąg z kurkumy

 

Wyciąg z kurkumy

INCI: Glycerin, Aqua, Curcuma Longa Rhizome Extract, sodium benzoate, sorbiniane potassium

W kosmetyce kurkumę stosuje się do barwienia produktów a olejek kurkuminowy stanowi składnik perfum o orientalnej nucie. Hinduski przygotowują z kurkumy maski o działaniu odżywczym, wygładzającym i ujednolicającym koloryt skóry, a w tradycyjnej medycynie indyjskiej wykorzystuje się właściwości antyseptyczne i przeciwzapalne przyprawy do wspomagania terapii trądziku, egzemy i innych chorób.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 3,90 zł (netto: 3,17 zł )

Wyciąg z kwiatów arniki

Wyciąg z kwiatów arniki
Wyciąg z kwiatów arniki

 

Wyciąg z kwiatów arniki

Arnika wykazuje działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, jak i przeciwreumatyczne.

Skutecznie działa na zasinienia, stłuczenia, obrzęki, oparzenia, ukąszenia owadów.

Doskonale sprawdza się przy delikatnej skórze pod oczami, jak i do cery naczyniowej, gdyż uszczelnia naczynia krwionośne.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 3,90 zł (netto: 3,17 zł )

Wyciąg z kwiatów nagietka

Wyciąg z kwiatów nagietka
Wyciąg z kwiatów nagietka

 

Wyciąg z kwiatów nagietka

Od bardzo dawna nagietek ceniony jest za swoje doskonałe właściwości lecznicze, Wyciąg z nagietka jest bogaty we flawonoidy oraz karoteny. Przyśpiesza gojenie się ran, łagodzi podrażnienia, przeciwdziała łuszczeniu się. Posiada działanie przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Sprawdza się m.in. przy takich problemach, jak: drobne rany, spierzchnięta skóra, oparzenia, użądlenia, wysypki, trądzik.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 3,90 zł (netto: 3,17 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium