Wyciąg z kurkumy

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 5,90 zł 5.90
Cena netto: 4,80 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

 

Wyciąg z kurkumy

INCI: Glycerin, Aqua, Curcuma Longa Rhizome Extract, benzyl alcohol, ethylhexylglycerin

W kosmetyce kurkumę stosuje się do barwienia produktów a olejek kurkuminowy stanowi składnik perfum o orientalnej nucie. Hinduski przygotowują z kurkumy maski o działaniu odżywczym, wygładzającym i ujednolicającym koloryt skóry, a w tradycyjnej medycynie indyjskiej wykorzystuje się właściwości antyseptyczne i przeciwzapalne przyprawy do wspomagania terapii trądziku, egzemy i innych chorób.

Postać: wyciąg wodno-glicerynowy o żółtooliwkowej barwie

Zastosowanie:

Znajduje zastosowanie w preparatach przeciwzapalnych do cery trądzikowej, z egzemą, z łuszczycą, jak również z przebarwieniami ze względu na właściwości wyrównujące koloryt skóry.

Stosowanie: do 5%, można podgrzewać do 50 stopni Celsjusza, dodawać do fazy wodnej lub końcowego kosmetyku z fazą wodną.

 

Przechowywanie:
Surowiec przechowywać z w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. Chronić przed dostępem wilgoci.

 

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (2)

25 października 2020

Czy wyciąg z kurkumy w stężeniu 5% będzie barwił skórę?

26 października 2020

Witam, Nie będzie barwił skóry.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium