Artykuły

Witam Wszystkich i Każdego z osobna:)

Cześć!

Marzeniem większości z nas jest to, by spełniać się zawodowo, gdyż praca jest wpisana w życie zdecydowanej większości z nas i zajmuje sporo czasu. Ja odkryłem już kilka lat temu, że kosmetologia jest branżą, w której chcę się spełniać. To ona sprawia mi radość, daje satysfakcję, napawa entuzjazmem.

Nazywam się Grzegorz Łabanowicz, a tematyka urody i wszystkiego, co z nią związane jest mi niesamowicie bliska, a najważniejszy jest fakt, że ciągle uczę się czegoś nowego. Wyrazem mojej wielkiej pasji jest blog, który prowadzę od 2012 roku: wszystkoopielegnacji.blogspot.com. Na blogu nie znajdziecie samych recenzji, staram się w jak najbardziej merytoryczny sposób edukować, doradzać i motywować swoich Czytelników jak postępować, co robić, aby cieszyć się zdrowym, młodym i zadbanym wyglądem. Do pewnego czasu byłem samoukiem, jednakże obecnie kończę kształcenie na kierunku Kosmetologia, aby nadal poszerzać swoje horyzonty i odkrywać tajemnice, które ciągle przede mną skrywa ta prężnie rozwijająca się dziedzina.

Bardzo cieszy mnie fakt, że coraz więcej osób tworzy własne kosmetyki w myśl zasady „DO IT YOURSELF”. Wierzę w spersonalizowaną, idealną pielęgnację, Jestem tutaj po to, by służyć Wam dobrą radą. Z przyjemnością i zaangażowaniem dobiorę Wam prawidłową pielęgnację, pomogę w stworzeniu receptury danego produktu, gdyż wierzę, że tylko odpowiednio dobrane kosmetyki są w stanie zaspokoić potrzeby nawet najbardziej wymagającej skóry.

 

Czekam na Wasze pytania pod adresem: Grzegorz@zrobsobiekrem.pl

Do usłyszenia!
Grzegorz Łabanowicz

czytaj całość »

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Krem do cery suchej na bazie włókien pomarańczy

Delikatny krem bez emulgatorów.

Receptura dla 50 g kremu

Faza A  faza olejowa    
Mieszanina wybranych olei 18% 10 ml 2 płaskie łyżeczki 5 ml
Masło kakaowe organiczne 2% 1 g 1 płatek
Włókna pomarańczy 2% 1 g płaska łyżeczka 2.5 ml
Guma ksantanowa 0.5% 0.25 g 2 łyżeczki 0.15 ml
       
Faza B faza wodna    
Hydrolat różany 60.5% 30.25 ml  
Kwas hialuronowy 1% 10% 5 ml 1 łyżeczka 5 ml
Gliceryna 3% 1.5 g pół łyżeczki 2.5 ml
Karagenian 3% 1.5 g 1.5 łyżeczki 1 ml
Ekstrakt ze skórki granatu 0.5% 0.25 g 0.5 łyżeczki 1 ml
Konserwant FEOG 0.5% 0.25 g 1.5 łyżeczki 0.15 ml
       

Wykonanie
Składniki Fazy A umieścić w zlewce 25 ml, podgrzać aż się stopi masło kakaowe i wymieszać.
Składniki Fazy B umieścić w zlewce 100 ml, aby ułatwić rozpuszczenie ekstraktu ze skórki granatu należy go zmieszać z gliceryną i potem wprowadzić do pozostałych składników fazy wodnej. Podgrzać do około 50°C.
Podgrzaną Fazę A wlać do Fazy B ciągle mieszając. Mieszać emulsję tak długo aż się schłodzi i zgęstnieje (5-10 minut).

Krem z konserwantem można przechowywać około 6 miesięcy. 

Kosmetyki mineralne

Sklep internetowy Shoper.pl