Ekstrakt ze skórki granatu

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 5,97 zł 5.97
Cena netto: 4,85 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Standaryzowany ekstrakt ze skórki granatu jest bardzo silnym antyoksydantem porównywalnym z ekstraktem z pestek winogron, czerwonego wina lub zielonej herbaty. Główny  składnik (ok 25%) owoców granatu stanowią polifenole taninowe, wśród nich kwas elagowy (min. 5%). W ekstrakcie z granatu obecne są także: kwas askorbinowy, niacyna i alkaloidy piperynowe. Surowiec przeznaczony jest do pielęgnacji cery dojrzałej, narażonej na działanie promieniowania UV. Ekstrakt posiada również właściwości przeciwzapalne i chroni przed działaniem promieniowania UV - używany jest jako składnik produktów kosmetycznych przeznaczonych do włosów farbowanych,  powodując dłuższe utrzymanie się barwnika we włosach.

INCI Punica Granatum Rind Extract 

Gęstość nasypowa około 0.5 g / ml (płaska łyżeczka 5.0 ml wazy około 2.5 g).

Zalecane zastosowanie w kosmetykach (w produktach typu kremy, toniki, maseczki, żele) do 5%. Przy małych stężeniach (do około 2% ekstrakt dobrze rozpuszcza się w wodzie, przy wyższych stężeniach należy wstępnie rozpuścić ekstrakt w alkoholu etylowym (spirytusie). 

Standaryzowany ekstrakt ze skórki granatu (min. 5% kwasu elagowego) stosowany jest w kosmetykach ze względu na następujące właściwości:

  • antyoksydacyjne, chroni przed wolnymi rodnikami, 
  • wzmacnia ściany komórkowe  
  • chroniące przed skutkami promieniowania UV
  • działanie przeciwzmarszczkowe
  • działanie przeciwzapalne

 

Przykładowe receptury:

 


Przechowywanie 
Surowiec należy przechowywać w suchym miejscu, chroniąc przed wpływem bezpośredniego światła słonecznego.  

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium