Alkohol cetylowy

Alkohol cetylowy
Alkohol cetylowy

Stabilizator emulsji, środek konsystencjotwórczy i nadający "smarowalność" - zapobiega tępieniu się kremu, zbyt szybkiemu wchłanianiu. Alkohol cetylowy nawilża, wygładza skórę.

Nie jest to samodzielny emulgator, stosuje się go w połączeniu z innymi emulgatorami.

INCI: Cetyl Alcohol 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Alginat

Alginat
Alginat

Alginat – ekstrakt z alg brunatnych, pozyskiwany ze ścian komórki algowej, naturalny polisacharyd w postaci soli sodowej kwasu alginowego.  Jest naturalnym zagęstnikiem i stabilizatorem emulsji. Nawilża i regeneruje, działa na skórę immunostymulująco i odmładzająco, wiąże toksyny. Tworzy na skórze filtr chroniący przed nadmierną utratą wody. Stymuluje ponadto przemianę materii, usuwa złogi tłuszczu i poprawia krążenie.

INCI: Sodium Alginate

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,40 zł (netto: 4,39 zł )

Algi morskie - spirulina

Algi morskie - spirulina
Algi morskie - spirulina

Spirulina - Spirulina Platensis to zielono-niebieska mikroalga, posiadająca formę spirali. Jest najbardziej niezwykłą rośliną odżywczą , jaka została odkryta przez człowieka. Do dnia dzisiejszego nie znaleziono na naszym globie żadnego organizmu, żadnej rośliny, ani też żadnego środka kosmetycznego, który zawierałby tak bogatą kombinację naturalnych, łatwo przyswajalnych i bezpiecznych dla człowieka substancji odżywczych.

INCI:Spirulina Platensis

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 15,90 zł (netto: 12,93 zł )

Algi lithothamnium

Algi lithothamnium
Algi lithothamnium

Algi lithothamnium 

INCI: Lithothamnium Calcareum Powder

Algi te są bogate w cynk oraz selen odpowiadające za regulację pracy gruczołów łojowych,
dlatego doskonale nadają się dla skór problematycznych, wymagających oczyszczenia.
Działają również antyoksydacyjnie, a zawarte w nich aminokwasy poprawiają ogólną
kondycję skóry, tak, aby mogła optymalnie funkcjonować.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 3,90 zł (netto: 3,17 zł )

Algi fucus

Algi fucus
Algi fucus

Algi fucus 

INCI: Fucus Vesiculosus Powder

Morszczyn pęcherzykowaty Fucus znany jest ze swych właściwości łagodzących ból stawów,
wspierających walkę z problemami skóry, czy redukcję tkanki tłuszczowej. Obecnie jest
często wykorzystywany w kosmetologii, warto wspomnieć, że zawiera jod, kwasy alginowe
oraz wielocukry. Działa na skórę nawilżająco, wygładzająco, przeciwutleniająco i
oczyszczająco. Dzięki zawartości wielocukrów poprawia krążenie, działa przeciwzapalnie,
poprawia elastyczność. Doskonale sprawdza się w kuracjach ujędrniających,
antycellulitowych, przeciwobrzękowych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 3,90 zł (netto: 3,17 zł )

Algi chrząstnicy kędzierzawej (mchu irlandzkiego)

Algi chrząstnicy kędzierzawej (mchu irlandzkiego)
Algi chrząstnicy kędzierzawej (mchu irlandzkiego)

Algi chrząstnicy kędzierzawej (mchu irlandzkiego)

INCI: Chondrus Crispus Algae

Gatunek czerwonej algi morskiej należącej do rodziny krasnorostów. Zawiera w sobie
karagen- bardzo wartościowy składnik, bogaty w proteiny, minerały, witaminy z grupy B oraz witaminę C. Działa on nawilżająco i przeciwzapalnie, zmniejsza utratę wody, uelastycznia, wzmacnia odporność skóry na czynniki środowiskowe.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Alfa-bisabolol

Alfa-bisabolol
Alfa-bisabolol

Oferowany α-bisabolol jest naturalnym składnikiem ekstraktu z rumianku rzymskiego. Bisabolol jest główną substancją czynną w kwiecie rumianku rzymskiego odpowiedzialną za działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i łagodzące podrażnienia. Składnik ten jest polecany do stosowania w kosmetykach przeznaczonych dla niemowląt, osób o cerze wrażliwej, alergicznej, łuszczycy. 

INCI Bisabolol

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Alantoina

Alantoina
Alantoina

Alantoina jest pochodną mocznika. Działa regenerująco, ułatwia gojenie i odnowę uszkodzonego naskórka. Zmniejsza pieczenie, łagodzi, zaczerwienienie skóry wrażliwej. Ma także działanie nawilżające, wygładza i zmiękcza skórę. Kosmetyki z alantoiną znajdują zastosowanie w pielęgnacji cery wrażliwej, skłonnej do uczuleń, podrażnionej. Poleca się ją także w preparatach przeciw trądzikowych, po opalaniu w zasypkach i pudrach kosmetycznych.

INCI Allantoin

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,40 zł (netto: 4,39 zł )

75% D-pantenol w roztworze wodnym

75% D-pantenol w roztworze wodnym
75% D-pantenol w roztworze wodnym

Dexpantenol - jest składnikiem skóry i włosów. Działa nawilżająco i łagodzi podrażnienia.  D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. D-pantenol bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. 

INCI Panthenol, Water

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

3 Kroki ZSK- zestaw do cery tłustej, mieszanej i trądzikowej

3 Kroki ZSK- zestaw do cery tłustej, mieszanej i trądzikowej
3 Kroki ZSK- zestaw do cery tłustej, mieszanej i trądzikowej

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 73,90 zł (netto: 60,08 zł )
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium