Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Alantoina

Substancje czynne
5.9
PLN
Alantoina
Alantoina 2 4.54411
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 5,90 zł
Cena netto: 4,80 zł
szt.

INCI Allantoin

Opakowanie 10g 

Wygląd
Biały proszek.

Alantoina jest pochodną mocznika. Działa regenerująco, ułatwia gojenie i odnowę uszkodzonego naskórka. Zmniejsza pieczenie, łagodzi, zaczerwienienie skóry wrażliwej. Ma także działanie nawilżające, wygładza i zmiękcza skórę. Kosmetyki z alantoiną znajdują zastosowanie w pielęgnacji cery wrażliwej, skłonnej do uczuleń, podrażnionej. Poleca się ją także w preparatach przeciw trądzikowych, po opalaniu w zasypkach i pudrach kosmetycznych.

Rozpuszczalność
Rozpuszczalny w wodzie nie więcej niż 0,5%.

Stężenie w kosmetykach

Stężenie ograniczone rozpuszczalnością w wodzie. W ciepłej wodzie udaje się rozpuścić więcej niż 0,5 %.Po ostygnięciu krystalizuje jednak ponownie.

Przykładowe receptury:


Przechowywanie

W temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (2)

angeeel88
11 sierpnia 2012

bardzo dobry nawilżacz dla mojej przesuszonej cery po kuracji kwasami. Dodaję do samorobionych serów, toników i w tej postaci spisuje się znakomicie. Moja cera jest uspokojona, miękka, dobrze nawilżona, ujednolicona i rzadziej pojawiają się niespodzianki.


Barbara
29 maja 2013

świetny nawilżacz, dodaje do wszelkich maseczek, kremów i hydrolatów tworząc łagodząco nawilżajacy tonik


Kosmetyki mineralne

Sklep internetowy Shoper.pl