Znaleziono produktów: 655

Błoto iłowo-siarczkowe

Błoto iłowo-siarczkowe
Błoto iłowo-siarczkowe

Błoto iłowo-siarczkowe

INCI: Sulphide-Silt Mud 100%. 

Mineralne błoto iłowo-siarczkowe z „syberyjskiego Morza Martwego” pełne jest witamin, minerałów, peptydów, antyoksydantów oraz innych substancji biologicznie czynnych.. Zawiera 5 razy więcej przeciwutleniaczy niż produkty z arabskiego Morza Martwego, co sprawia, że jest od nich o wiele bardziej skuteczne.

Błoto iłowo-siarczkowe jest zalecane do stosowania w maskach / okładach na ciało, kompresach i kąpielach, w zabiegach detoksykacyjnych, antycellulitowych. Jako środek leczniczy Błoto syberyjskie używane jest w Rosji w leczeniu egzemy, łuszczycy, chronicznego zapalenie skóry, łojotoku, bólów głowy, chronicznego reumatyzmu, nerwobóli, artetyzmu, napięcia i bólu mięśni, stresu. W kosmetyce pomaga w głębokim oczyszczaniu skóry minimalizując pojawianie się zmarszczek i kompleksowo rewitalizując. Błoto głęboko oczyszcza i przywraca skórze blask.

Rewitalizująca maska (okład) na ciało z Błota iłowo-siarczkowego jest niezwykle skutecznym zabiegiem. Dodanie czynnika termicznego (ciepła masa błotna, szczelne okrycie ciała lub zastosowanie kapsuły parowej) powoduje przyspieszenie metabolizmu oraz eliminację toksyn z organizmu i absorbowanie składników odżywczych. Ciało przechodzi przez proces regeneracji i zaczyna pracować na pełnych obrotach.

Maski na ciało z błota są doskonałe w kuracjach wyszczuplających. Maski mogą być zabiegiem samodzielnym lub elementem doskonale uzupełniającym dowolny ceremoniał bądź zestaw zabiegów na ciało.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Biosiarka

Biosiarka
Biosiarka

Siarka stosowana jest w produktach do pielęgnacji cery trądzikowej (zarówno przy trądziku pospolitym jak i różowatym), do regulacji pracy gruczołów łojowych, do pielęgnacji włosów o skłonnościach do przetłuszczania się i do włosów z łupieżem. Siarka rozmiękcza zrogowaciały naskórek (rozpuszcza się w płynie tkankowym i następnie reaguje z keratyną rozpuszczając ją), działa bakterio i grzybobójczo. 

INCI Sulfur, Agar, Acacia Senegal Gum  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,40 zł (netto: 4,39 zł )

BioPeptide HOI

BioPeptide HOI
BioPeptide HOI

BioPeptide HOI pomaga przywrócić równowagę flory bakteryjnej skóry dojrzałej, dzięki zjawisku Nectarobiota® – naturalnej zdolności kwiatów do regulacji mikrobioty nektaru kwiatowego. jest bogaty w peptydy z drożdży Metschnikowia reukaufii wyizolowanych z nektaru „porcelanowych kwiatów” hoi (Hoya carnosa). Ze względu na swoje działanie równoważące i chroniące mikrobiotę naskórkową  jest polecany do wszystkich kosmetyków stworzonych z myślą o zdrowej i pięknej dojrzałej cerze.

INCI Yeast Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Bioferment z Aceroli

Bioferment z Aceroli
Bioferment z Aceroli

Acerola, znana również pod nazwą wiśni z Barbados, wiśni antylskiej (Barbados Cherries, Wild Crype Myrtles), jest owocem o wyjątkowo dużej zawartości witaminy C, zawiera jej ponad 60-krotnie więcej niż owoc pomarańczy. Produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu anty-aging. Bioferment rozjaśnia skórę, działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, nawilżajaco, wygładzająco. Surowiec polecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. 

INCI Lacobacillus / Acerola Cherry Ferment

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Bezbarwny słoik PET 100 ml

Bezbarwny słoik PET 100 ml
Bezbarwny słoik PET 100 ml

Trwały, lekki słoik z tworzywa sztucznego o pojemności 100 ml, średnica nakrętki 70 mm, wysokość słoika 42 mm.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 1,95 zł (netto: 1,59 zł )

Bezbarwna butelka z pompką pianotwórczą 200 ml

Bezbarwna butelka z pompką pianotwórczą 200 ml
Bezbarwna butelka z pompką pianotwórczą 200 ml

Przezroczysta butelka z trwałego tworzywa sztucznego w komplecie z pompką wytwarzającą piankę. Idealnie nadaje się do produktów z solubilizatorem P-4C - tworzy pianki do mycia ciała lub twarzy.

Dysponujemy ograniczoną ilością tego opakowania.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,40 zł (netto: 5,20 zł )

Betaina kokosowa

Betaina kokosowa
Betaina kokosowa

 

INCI:  Cocamidopropyl Betaine

Betaina kokamidopropylowa  jest detergentem amfoterycznym stosowanym do produkcji kosmetyków myjących, jak szampony, żele do mycia ciała i higieny intymnej. Należy do łagodnych detergentów i nie narusza warstwy lipidowej tak, jak robią to inne detergenty. Może być stosowany w szerokim zakresie pH.
Jest kompatybilna z innymi surfaktantami i trwale się z nimi łączy.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Baza samoemulgująca z oleju z pestek moreli

Baza samoemulgująca z oleju z pestek moreli
Baza samoemulgująca z oleju z pestek moreli

Samoemulgujaca baza z oleju z pestek moreli jest w pełni naturalnym produktem pochodzenia roślinnego. Zastosowanie bazy w recepturach znacznie ułatwia tworzenie własnych kremów, pozwala na uproszczenie samej receptury i zrobienie kremu w jednym naczyniu. Powstałe emulsje są bardzo lekkie, jedwabiste w odczuciu.

INCI Glyceryl stearate citrate (and) sucrose stearate (and) sucrose distearate (and) polyglyceryl-4 cocoate (and) cetyl alcohol (and) sodium ricinoleate

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,00 zł (netto: 3,25 zł )

Baza kremowa 1-1-3

Baza kremowa 1-1-3
Baza kremowa 1-1-3

Już prościej się nie da stworzyć własnego kremu dostosowanego do Twoich potrzeb. Na prośbę Naszych klientów stworzyliśmy bazę kremową do szybkiego i łatwego stosowania. Nowoczesna baza kremowa oparta na ekologicznym emulgatorze i farmaceutycznych surowcach, pozbawiona wszelkich dodatków aktywnych i zapachowych. Zawiera niezbędne składniki do stworzenia stabilnych emulsji O/W (kremów i mleczek nawilżających). Bardzo prosta w użyciu - umożliwia bezproblemowe zrobienie kremu.

INCI Aqua, Glycerin, Sorbitan laurate, Polyglyceryl-4 laurate, Dilauryl citrate, Hydroxyethyl acrylate, Sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, Trilaureth-4 phosphate, Lauryl glucoside, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Baza dla maseczek PEEL-OFF

Baza dla maseczek PEEL-OFF
Baza dla maseczek PEEL-OFF

 

Podstawowy składnik algowych masek hydroplastycznych typu peel-off. Pozwala na stworzenie pełnej gamy maseczek kosmetycznych. Cera po zastosowaniu  maseczki  jest lepiej nawilżona, wygładzona, nabiera zdrowego kolorytu. Składniki bazy oczyszczają skórę, wzmagają przemianę materii (może być stosowana jako maska antycellulitowa dla całego ciała). 

INCI Solum Diatomeae, Algin, Calcium Sulfate, Tetrasodium Pyrophosphate, Trisodium Phosphate

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Balsam Copaiba NATURALNY

Balsam  Copaiba  NATURALNY
Balsam Copaiba NATURALNY

Balsam Copaiba ma bardzo silne właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze i wirusobójcze. Wskazany jest do stosowaniu przy trądziku, łojotoku, łupieżu. Polecany do sporządzania preparatów oczyszczających skórę. Olejek działa również  przeciwbólowo, przeciwświądowo, ściągająco na pory skóry i ogólnie regenerująco.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Bakuchiol - roślinny retinoid

Bakuchiol - roślinny retinoid
Bakuchiol - roślinny retinoid

 

Bakuchiol - roślinny retinoid

INCI: BAKUCHIOL

Bakuchiol jest pozyskiwany z liści i nasion rosnących w Azji, Afryce i w Środkowej Europie - Bakuchi (Psoralea) oraz Otholobium pubescens. Używany był od wieków w Chinach i Indiach do leczenia różnych chorób zapalnych skóry. Bakuchiol leczy trądzik, ujędrnia skórę i opóźnia procesy starzenia się skóry. Wykazuje właściwości normalizujące i lekko złuszczające. Poprawia koloryt skóry, redukuje przebarwienia. Skutecznością dorównuje retinolowi, ale jest od niego zdecydowanie łagodniejszy. Nie ma też właściwości fotouczulających, a wręcz łagodzi szkodliwe działanie promieniowanie słonecznego na skórę.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )

Azeloglicyna

Azeloglicyna
Azeloglicyna

Azeloglicyna posiada wielokierunkowe działanie, które może być wykorzystywane w zwalczaniu różnych dysfukcji skórnych. Pochodna kwasu azelainowego stosowana jest przy: rozjaśnieniu przebarwień, w kosmetykach o działaniu przeciwtrądzikowym.  Zaletą kwasu azelainowego jest możliwość stosowania w przypadku trądziku różowatego.   

INCI Potassium Azeloyl Diglycinate

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Ascophyllum nodosum - algi brunatne

Ascophyllum nodosum - algi brunatne
Ascophyllum nodosum - algi brunatne

Algi brunatne Ascophyllum nodosum pochodzą z czystych, głębokich wód oceanicznych. Organizmy te zawierają pełną gamę składników odżywczych, soli mineralnych i witamin. Algi brunatne dostarczają makro i mikroelementy (m.in. wapń, magnez, sód, potas, siarka, fosfor, jod, miedź, cynk, selen), polisacharydy, tłuszcze (wraz z niezbędnymi nienasyconymi kwasami tłuszczowymi NNKT), witaminę C, E, K, witaminy z grupy B, prowitaminę A. Ascophyllum nodosum znajdują zastosowanie między innymi w produktach anty-aging, łagodzących podrażnienia, do pielęgnacji po kąpielach słonecznych.

 
INCI Ascophyllum nodosum 

Dostępność: brak towaru

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 3,90 zł (netto: 3,17 zł )

Arbutyna

Arbutyna
Arbutyna

Arbutyna jest głównym składnikiem aktywnym zawartym w Mącznicy lekarskiej (Arctostaphylos uva ursi), działa rozjaśniająco na skórę poprzez inhibicję enzymu tyrozynazy melanosomów. Pod wzgledem chemicznym jest to glukozyd hydrochinonu.

INCI: Arbutin

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

AQUA-TOUCH

AQUA-TOUCH
AQUA-TOUCH

Aqua-Touch to produkt złożony z estrów poliglicerolu oraz zawierający sól PCA (sól sodową kwasu piroglutaminowego – występuje jako jeden ze składników  NMF – naturalnego czynnika nawilżającego skórę). Naturalna alternatywa dla silikonów. Produkt rewelacyjnie sprawdza się w kosmetykach do pielegniacji twarzy, ciała, ust, włosów i rzęs. 

INCI: Polyglyceryl – 3 PCA

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Antybakteryjny tonik normalizujący

Antybakteryjny tonik normalizujący
Antybakteryjny tonik normalizujący

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )
szt.

Ałun potasowy

Ałun potasowy
Ałun potasowy

 

Ałun potasowy

INCI: Potassium Alum

Ałun to minerał pozyskiwany z kryształu formującego się na skutek wietrzenia skał granitowych w ciepłym i wilgotnym klimacie.Mimo, iż jest związkiem glinu to w przeciwieństwie do związków glinu wykorzystywanych w antyperspirantach (np. Aluminum Chloride, Aluminum Zirconium Tricholorohydrex Glycine, Aluminum Chlorohydrate) nie przenika przez ściany komórek w gruczołach, a działa na powierzchni skóry. Wykazuje działanie dezodorujące, zapobiegając rozwojowi bakterii odpowiedzialnych za powstawanie przykrego zapachu. Tworzy na powierzchni skóry niewodoczny "film" chroniący przed rozwojem bakterii.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium