Witamy w dziale surowców detergentowych. Znajdują się w nim bazowe substancje wykorzystywane do produkcji najnowszych, najdelikatniejszych i ekologicznych szamponów, żeli do mycia ciała, płynów do kąpieli. Wybrane przez nas surowce są zaakceptowane przez BDIH do stosowania w kosmetykach ekologicznych, gdyż są one otrzymywane ze źródeł roślinnych, poddanych prostym reakcjom w czasie produkcji.
Przykładowe, bazowe przepisy dzięki którym można otrzymać własny, ekologiczny, naturalny, delikatny szampon, płyn do kąpieli czy żel od prysznic znajdą Państwo w dziale Receptury.

Betaina kokosowa

Betaina kokosowa
Betaina kokosowa

 

INCI:  Cocamidopropyl Betaine

Betaina kokamidopropylowa  jest detergentem amfoterycznym stosowanym do produkcji kosmetyków myjących, jak szampony, żele do mycia ciała i higieny intymnej. Należy do łagodnych detergentów i nie narusza warstwy lipidowej tak, jak robią to inne detergenty. Może być stosowany w szerokim zakresie pH.
Jest kompatybilna z innymi surfaktantami i trwale się z nimi łączy.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Glukozyd kaprylowo kaprynowy

Glukozyd kaprylowo kaprynowy
Glukozyd kaprylowo kaprynowy

Detergent należący do najnowocześniejszej klasy niejonowych tenzydów, delikatnych i skutecznych. Stosowany jako drugi surfaktant. W pełni naturalny, zgodny z ekologicznymi normami, polecany do stosowania w kosmetykach ekologicznych. 

INCI Caprylyl / Capryl Glucoside 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,95 zł (netto: 6,46 zł )

Glukozyd laurylowy

Glukozyd laurylowy
Glukozyd laurylowy

Detergent należący do najnowocześniejszej klasy niejonowych tenzydów, delikatnych i skutecznych. Stosowany jako główny środek powierzchniowo-czynny. W pełni naturalny, zgodny z ekologicznymi normami, zaaprobowany przez BDIH do stosowania w kosmetykach ekologicznych.  

INCI Lauryl Glucoside

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,45 zł (netto: 6,06 zł )

Glyceryl Cocoate

Glyceryl Cocoate
Glyceryl Cocoate

 

INCI: PEG 7 Glyceryl Cocoate

Glyceryl cocoate to emulgator i emolient otrzymywany z gliceryny oraz oleju kokosowego. Stosowany jest najczęśćiej jako delikatny środek myjący w kosmetykach oczyszczających, jak olejki myjące, czy płyny micelarne. Jest biodegradowalny i dobrze tolerowany przez skórę.


 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
  • nowość

RE - FAT

RE - FAT
RE - FAT

Naturalny środek zapobiegający nadmiernemu przesuszeniu skóry i włosów. Może stanowić dodatek do własnoręcznie robionych szamponów bądź też może być stosowany jako czynnik kondycjonujący w szamponach gotowych. Surowiec jest dopuszczony przez BDIH do stosowania w kosmetykach ekologicznych.

INCI Coco Glucoside, Glyceryl Oleate  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,65 zł (netto: 7,03 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium