W tej kategorii przedstawaimy Państwu związki aktywne jakości farmaceutycznej.

75% D-pantenol w roztworze wodnym

75% D-pantenol w roztworze wodnym
75% D-pantenol w roztworze wodnym

Dexpantenol - jest składnikiem skóry i włosów. Działa nawilżająco i łagodzi podrażnienia.  D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. D-pantenol bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. 

INCI Panthenol, Water

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Alantoina

Alantoina
Alantoina

Alantoina jest pochodną mocznika. Działa regenerująco, ułatwia gojenie i odnowę uszkodzonego naskórka. Zmniejsza pieczenie, łagodzi, zaczerwienienie skóry wrażliwej. Ma także działanie nawilżające, wygładza i zmiękcza skórę. Kosmetyki z alantoiną znajdują zastosowanie w pielęgnacji cery wrażliwej, skłonnej do uczuleń, podrażnionej. Poleca się ją także w preparatach przeciw trądzikowych, po opalaniu w zasypkach i pudrach kosmetycznych.

INCI Allantoin

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,40 zł (netto: 4,39 zł )

Alfa-bisabolol

Alfa-bisabolol
Alfa-bisabolol

Oferowany α-bisabolol jest naturalnym składnikiem ekstraktu z rumianku rzymskiego. Bisabolol jest główną substancją czynną w kwiecie rumianku rzymskiego odpowiedzialną za działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i łagodzące podrażnienia. Składnik ten jest polecany do stosowania w kosmetykach przeznaczonych dla niemowląt, osób o cerze wrażliwej, alergicznej, łuszczycy. 

INCI Bisabolol

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,40 zł (netto: 7,64 zł )

Ałun potasowy

Ałun potasowy
Ałun potasowy

 

Ałun potasowy

INCI: Potassium Alum

Ałun to minerał pozyskiwany z kryształu formującego się na skutek wietrzenia skał granitowych w ciepłym i wilgotnym klimacie.Mimo, iż jest związkiem glinu to w przeciwieństwie do związków glinu wykorzystywanych w antyperspirantach (np. Aluminum Chloride, Aluminum Zirconium Tricholorohydrex Glycine, Aluminum Chlorohydrate) nie przenika przez ściany komórek w gruczołach, a działa na powierzchni skóry. Wykazuje działanie dezodorujące, zapobiegając rozwojowi bakterii odpowiedzialnych za powstawanie przykrego zapachu. Tworzy na powierzchni skóry niewodoczny "film" chroniący przed rozwojem bakterii.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )
  • nowość

AQUA-TOUCH

AQUA-TOUCH
AQUA-TOUCH

Aqua-Touch to produkt złożony z estrów poliglicerolu oraz zawierający sól PCA (sól sodową kwasu piroglutaminowego – występuje jako jeden ze składników  NMF – naturalnego czynnika nawilżającego skórę). Naturalna alternatywa dla silikonów. Produkt rewelacyjnie sprawdza się w kosmetykach do pielegniacji twarzy, ciała, ust, włosów i rzęs. 

INCI: Polyglyceryl – 3 PCA

Dostępność: brak towaru

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Arbutyna

Arbutyna
Arbutyna

Arbutyna jest głównym składnikiem aktywnym zawartym w Mącznicy lekarskiej (Arctostaphylos uva ursi), działa rozjaśniająco na skórę poprzez inhibicję enzymu tyrozynazy melanosomów. Pod wzgledem chemicznym jest to glukozyd hydrochinonu.

INCI: Arbutin

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Azeloglicyna

Azeloglicyna
Azeloglicyna

Azeloglicyna posiada wielokierunkowe działanie, które może być wykorzystywane w zwalczaniu różnych dysfukcji skórnych. Pochodna kwasu azelainowego stosowana jest przy: rozjaśnieniu przebarwień, w kosmetykach o działaniu przeciwtrądzikowym.  Zaletą kwasu azelainowego jest możliwość stosowania w przypadku trądziku różowatego.   

INCI Potassium Azeloyl Diglycinate

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Bioferment z Aceroli

Bioferment z Aceroli
Bioferment z Aceroli

Acerola, znana również pod nazwą wiśni z Barbados, wiśni antylskiej (Barbados Cherries, Wild Crype Myrtles), jest owocem o wyjątkowo dużej zawartości witaminy C, zawiera jej ponad 60-krotnie więcej niż owoc pomarańczy. Produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu anty-aging. Bioferment rozjaśnia skórę, działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, nawilżajaco, wygładzająco. Surowiec polecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. 

INCI Lacobacillus / Acerola Cherry Ferment

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

BioPeptide HOI

BioPeptide HOI
BioPeptide HOI

BioPeptide HOI pomaga przywrócić równowagę flory bakteryjnej skóry dojrzałej, dzięki zjawisku Nectarobiota® – naturalnej zdolności kwiatów do regulacji mikrobioty nektaru kwiatowego. jest bogaty w peptydy z drożdży Metschnikowia reukaufii wyizolowanych z nektaru „porcelanowych kwiatów” hoi (Hoya carnosa). Ze względu na swoje działanie równoważące i chroniące mikrobiotę naskórkową  jest polecany do wszystkich kosmetyków stworzonych z myślą o zdrowej i pięknej dojrzałej cerze.

INCI Yeast Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Biosiarka

Biosiarka
Biosiarka

Siarka stosowana jest w produktach do pielęgnacji cery trądzikowej (zarówno przy trądziku pospolitym jak i różowatym), do regulacji pracy gruczołów łojowych, do pielęgnacji włosów o skłonnościach do przetłuszczania się i do włosów z łupieżem. Siarka rozmiękcza zrogowaciały naskórek (rozpuszcza się w płynie tkankowym i następnie reaguje z keratyną rozpuszczając ją), działa bakterio i grzybobójczo. 

INCI Sulfur, Agar, Acacia Senegal Gum  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,40 zł (netto: 4,39 zł )

DEO ZR adsorbent zapachów

DEO ZR adsorbent zapachów
DEO ZR adsorbent zapachów

DEO ZR - pochłaniacz nieprzyjemnych zapachów do zastosowań kosmetycznych. Substancja dezodorująca o wysokiej skuteczności na bazie soli cynkowej kwasu rycynolowego. Polecana do zastosowań w recepturach dezodoryzujących typu emulsyjnego. 

INCI Zinc Ricinoleate

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Dipalmitynian kwasu kojowego

Dipalmitynian kwasu kojowego
Dipalmitynian kwasu kojowego

Ester palmitynowy kwasu kojowego - kwas kojowy jest inhibitorem tyrozynazy (uczestniczy w wielu etapach tworzenia melaniny), pochodzącym z różnych rodzajów grzybów, takich jak Aspergillus i Penicillum. Stosuje się go także w produkcji żywności, aby zapobiec ciemnieniu żywności. Jest powszechnie używany w Azji jako czynnik rozjaśniający skórę.

Ester palmitynowy kwasu kojowego w odróżnieniu od kwasu kojowego jest postacią rozpuszczalną w tłuszczach. 

INCI: Koijc Acid Dipalmitate

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,40 zł (netto: 4,39 zł )

Drożdże suche nieaktywne

Drożdże suche nieaktywne
Drożdże suche nieaktywne

Drożdże to cenne źródło witamin z grupy B i selenu, który jest silnym antyoksydantem wspomagającym działanie witaminy E. Nasze drożdże są martwe, dzięki czemu nie ma potrzeby parzenia ich przed użyciem. Można wykonywać z nich maski na twarz i ciało a także te do włosów.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,15 zł (netto: 3,37 zł )

Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna

Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna
Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna

Perełkowiec japoński jest uważany za jedno z podstawowych ziół w medycynie chińskiej. Jest miododajną rośliną. Jego kwiaty i owoce zawierają blisko 30% flawonoidów, głównie rutynę. W medycynie ludowej jest używany głównie do sporządzania nalewek i odwarów, które mają za zadanie wzmacniać naczynia krwionośne. Oferowany przez nas ekstrakt sporządzono z kwiatów i pąków perełkowca japońskiego. Jest zatężony 12-krotnie. Zawiera do 20% hydroksyetylowych pochodnych rutyny, które są lepiej rozpuszczalne i przyswajalne niż rutyna. Do ich grupy należy trokserutyna. Oprócz bogactwa rutyny zawiera soforykozyd, sorabielazyd, glikozydy, olejki eteryczne.

INCI Troxerutin

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,40 zł (netto: 5,20 zł )

Ekstrakt z winnika (dihydromirycetyna)

Ekstrakt z winnika (dihydromirycetyna)
Ekstrakt z winnika (dihydromirycetyna)

Standaryzowany ekstrakt z winnika Ampelopsis grossedentata. Surowiec zawiera powyżej 98% dihydromirycetyny (ampelopsyny) - flawonoidu hamującego wzrost włosów. Regularne i długotrwałe stosowanie pozwala zmniejszyć ilość rosnących włosów oraz je osłabić. 

INCI Ampelopsis Grossedentata Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Erytruloza - naturalny samoopalacz

Erytruloza - naturalny samoopalacz
Erytruloza - naturalny samoopalacz

Erytruloza jest naturalnym związkiem cukrowym, który może zastąpić DHA. W składzie chemicznym jest podobna do DHA i wykazuje podobne właściwości.Charakteryzuje się przy tym dużo większą stabilnością. Właściwość ta jest przez niektórych uważana za wadę tego związku, ponieważ na pierwsze efekty przebarwienia skóry trzeba czekać około doby. Jednakże dzięki wolniejszemu przenikaniu przez warstwę rogową naskórka możliwe jest równomierne rozprowadzenie preparatu i uzyskanie ładniejszej opalenizny niż w przypadku zastosowania DHA. Wolniejsze, łagodniejsze działanie erytrulozy pozwala na stosowanie jej w kosmetykach naturalnych.

INCI L-erythrulose

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Fitoskin

Fitoskin
Fitoskin

Fitoskin to biomimetyczny składnik aktywny pochodzenia naturalnego. Zawiera glukopolimery otrzymane z galaktomannanów z drzewa Tara i galaktanów siarczanowych z czerwonej algi. Dzięki przenikającej się nawzajem sieci naturalnych biopolimerów, tworzy na skórze cienki, nieokluzyjny, elastyczny film ochronny, przypominający „drugą skórę”. Naśladuje jej właściwości. Ponadto wykazuje działanie przeciwstarzeniowe, liftingujące.

INCI Kappaphycus Alvarezii Extract, Caesalpinia Spinosa Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Glukonian cynku

Glukonian cynku
Glukonian cynku

 

Glukonian cynku

 

INCI: Zinco Gluconato 

 

 

Glukonian cynku wykazuje pozytywny wpływ na skórę- oczyszcza ją, zapobiega nieprzyjemnym zapachom i hamuje rozwój drobnoustrojów -  idealny składnik dla cery tłustej i trądzikowej. Odblokowuje pory, matuje i reguluje wydzielanie sebum. Znajduje zastosowanie w preparatach pielęgnacyjnych, jak serum, kremy, jak i myjących: żele oczyszczające, szampony przeznaczonych do skóry z nadmiernym wydzielaniem sebum, problemami z trądzikiem i podrażnieniami. Świetnie sprawdza się w kombinacjach z innymi składnikami aktywnymi, np. kwasem azelainowym i salicylowym.

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium