Oleje zimnotłoczone to jedne z najcenniejszych produktów w naturalnej pielęgnacji skóry. Dzięki metodzie tłoczenia na zimno oleje te zachowują wszystkie swoje wartości odżywcze i pielęgnacyjne. W sklepie Zrób Sobie Krem oferujemy szeroki wybór naturalnych olejów kosmetycznych, które zaspokoją potrzeby każdej cery, dostarczając skórze niezbędnych składników odżywczych.

Oleje zimnotloczone

Oleje naturalne zimnotłoczone do kosmetyków

Olej z opuncji figowej

Olej z opuncji figowej
Olej z opuncji figowej

 

INCI: Opuntia Ficus Indica Seed Oil 

 

Nierafinowany olej z opuncji figowej, nazywany naturalnym botoksem to jeden z najbardziej ekskluzywnych olei na świecie. Jest bardzo ceniony za wyjątkowe działanie przeciwstarzeniowe- w swoim składzie zawiera m.in. dużą dawkę witaminy E, jak i 13 pierwiastków, których nie znajdziemy nigdzie indziej. To cały „pakiet” aminokwasów, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry.

 

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

31,90 zł

Cena netto: 25,93 zł

Frakcja olejowa masła shea

Frakcja olejowa masła shea
Frakcja olejowa masła shea

Olej ten otrzymuje się z masła shea - odziela sie z niego frakcje stałą. Masło otrzymuje się z owoców - orzeszków drzewa masłowego Butyrospermum parkii, rosnącego w Afryce w środowisku naturalnym. Zbierane ręcznie orzeszki charakteryzują się bardzo wysoką zawartością tłuszczu. Drzewo owocuje dopiero po 30 latach, a najobficiej po ok. 50 latach.

INCI Butyrospermum Parkii Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

Lnianka siewna (olej rydzowy) NATURALNA

Lnianka siewna (olej rydzowy) NATURALNA
Lnianka siewna (olej rydzowy) NATURALNA

O znakomitej przydatności oleju z Lnianki siewnej decyduje wyjątkowo wysoka zawartość NNKT (dochodząca do 90%). Ze względu na wysoką zawartość naturalnych tokoferoli jest bardzo skutecznym wymiataczem wolnych rodników i zaliczany do środków ''anti-aging''.

INCI Camelina Sativa Seed Oil

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

5,90 zł

Cena netto: 4,80 zł

NATURALNY OLEJ Z ŁUBINU

NATURALNY OLEJ Z ŁUBINU
NATURALNY OLEJ Z ŁUBINU

 

OLEJ Z ŁUBINU

 

INCI Lupine seed Oil



 

Dzięki bogatemu składowi substancji czynnych biologicznie olej z łubinu wykorzystywany jest przede wszystkich w przemyśle kosmetycznym- zwłaszcza jako przeciwutleniacz, a także środka chroniącego przed UVA i / lub B, środka chroniącego skórę przed uszkodzeniem , szczególnie uszkodzeniem oksydacyjnym. Sprzyja temu korzystny układ kwasów tłuszczowych 18:1 > 18:2  > 18:3  >  16:0  > 20:1  > 22:1  > 22:0  > 18:0 > 24:0  > 20:0.
Olej łubinowy, rozjaśnia i wybiela skórę, eliminuje piegi i plamy pigmentowe. Uspokaja podrażnioną skórę, wygładza zmarszczki i nawilża. Stosowany jest jako produkt do ochrony przed promieniowaniem UV i promieniowaniem podczerwonym. Używa się go również jako składnika kremów odżywczych, przeciwzmarszczkowych i ochronnych. Jak również jako kremu pod oczy i składnik pomadek do ust.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

6,90 zł

Cena netto: 5,61 zł

Naturalny olej z owoców leśnych

Naturalny olej z owoców leśnych
Naturalny olej z owoców leśnych

 

Zimnotłoczony, bardzo wartościowy olej z pestek malin, jeżyn, truskawek, jagód, żurawiny, poziomek. Doskonale pielęgnuje skórę dbając o jej jędrność, opóźniając procesy starzenia, wzmacnia barierę naskórkową. Działa silnie antyoksydacyjnie wymiatając wolne wrodniki.

Postać: olej o specyficznym dla pestek owoców zapachu.

Jak stosować?

 

  • jako serum olejowe,

  • w połączeniu z żelem hialuronowym jako silny “nawilżacz”,

  • do olejowania włosów, szczególnie pozbawionych blasku, zniszczonych, nadmiernie wypadających,

  • jako składnik kosmetyków do każdego rodzaju skóry i włosów (kremów, balsamów, serum, odżywek, itd),

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

10,90 zł

Cena netto: 8,86 zł

Naturalny olej z pestek dyni

Naturalny olej z pestek dyni
Naturalny olej z pestek dyni

Olej z nasion dyni jest dobrym emolientem. Doskonale zmiękcza skórę. Wyjątkowo bogaty w witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6, oraz potas, selen i cynk. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (ponad 70%) czyli witaminę F. NNKT charakteryzują się szczególnie korzystnym oddziaływaniem na skórę, dobrze się wchłania. Działają przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnoszą odporność na zakażenia, pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łącznej.

INCI: Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

8,90 zł

Cena netto: 7,24 zł

NATURALNY OLEJ Z PESTEK JABŁKA

NATURALNY OLEJ Z PESTEK JABŁKA
NATURALNY OLEJ Z PESTEK JABŁKA

OLEJ Z PESTEK JABŁKA

 

INCI: Pyrus Malus (Apple) Seed Oil

 

Olej z pestek jabłka charakteryzuje się wysoką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, fitosteroli, fosfolipidów, tokoferoli i witaminy E. Jest bogatym źródłem siarki, co czyni go skutecznym w redukcji zmian skórnych, łuszczycy i innych problemów dermatologicznych. Jego działanie poprawiadetoksykację skóry i zwiększa produkcję kolagenu. Posiada silne właściwości przeciwutleniające i przeciwbakteryjne.
Olej z pestek jabłek hamuje procesy degeneracyjne i jednocześnie promuje syntezę kolagenu,
co prowadzi do poprawy wyglądu skóry. Zmiękcza, chroni, nawilża i odżywia skórę oraz
cebulki włosowe. Jest więc doskonałym składnikiem kosmetyków nawilżających i
przeciwstarzeniowych. Zatrzymuje wypadanie włosów, wzmacnia je, nadaje im miękkość,
blask i sprawia, że stają się bardziej puszyste. Z tego powodu używany jest w odżywkach i
szamponach do włosów.
Może być dodawany jako składnik aktywny do kremów, olejków, szamponów, odżywek.
Najczęściej stosowany jest w preparatach nawilżających i przeciwstarzeniowych do skóry
twarzy i ciała, w olejkach do masażu, w balsamach do ust, w produktach do pielęgnacji
włosów.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

Olej abisyński

Olej abisyński
Olej abisyński

Nasiona Crambe abyssinica zawierają około 30% oleju o niezwykle wysokim poziomie nienasyconego kwasu erukowego. Ten kwas tłuszczowy stanowi ponad 50% całkowitej ilości kwasów tłuszczowych wchodzący w skład oleju abisyńskiego i to właśnie kwas erukowy decyduje o dobroczynnych właściwościach tego oleju w pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Olej ten wykazuje wysoką stabilność oksydacyjną i nie jest wrażliwy na podgrzewanie. 

INCI Crambe Abyssinica Seed Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

Olej andiroba NATURALNY

Olej andiroba NATURALNY
Olej andiroba NATURALNY

Dzięki zawartości triterpenów olej ma silne działanie przeciwzapalne – zmniejsza opuchlizny oraz przyspiesza regenerację naskórka. Ponadto olej działa przeciwstarzeniowo, pobudzając syntezę kolagenu oraz chroni przed transepidermalną utratą wody.

INCI: Carapa guianensis (Andiroba) Nut Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

Olej arganowy ORGANICZNY

Olej arganowy ORGANICZNY
Olej arganowy ORGANICZNY

Olej wykazuje działanie odkażające, ujędrniające i wygładzające. Przeciwdziała procesom starzenia się skóry, poprawia elastyczność, jędrność działa rewitalizująco – wspomaga odnowę komórek. Regeneruje naskórek przy egzemach, zmianach trądzikowych, bliznach. Uspokaja podrażnioną, wrażliwą alergiczną skórę także poparzoną słońcem. Działa przeciwzapalnie łagodzi przebieg trądziku młodzieńczego.

INCI Argania Spinosa Seed Oil

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Olej arganowy organiczny DEODORYZOWANY

Olej arganowy organiczny DEODORYZOWANY
Olej arganowy organiczny DEODORYZOWANY

Olej arganowy tłoczony na zimno z nasion, następnie poddawany oczyszczaniu w celu pozbycia się charakterystycznego dla tego oleju zapachu.

INCI Argania Spinosa Seed Oil

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

Olej avocado NATURALNY

Olej avocado NATURALNY
Olej avocado NATURALNY

Olej z awokado NATURALNY łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Używany jako czysty olej lub jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych dla skóry suchej, dojrzałej , starzejącej się i wrażliwej.


INCI Persea Gratissima (Avocado) Oil

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

8,90 zł

Cena netto: 7,24 zł

Olej avocado ORGANICZNY

Olej avocado ORGANICZNY
Olej avocado ORGANICZNY

Olej z awokado ORGANICZNY łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Używany jako czysty olej lub jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych dla skóry suchej, dojrzałej , starzejącej się i wrażliwej.

INCI Persea Gratissima (Avocado) Oil

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

7,90 zł

Cena netto: 6,42 zł

Olej bakuchi

Olej bakuchi
Olej bakuchi

Olej bakuchi

INCI: PSORALEA CORYLIFOLIA SEED OIL

Olej Bakuchi jest tłoczony na zimno z nasion rośliny Psoralea corylifolia, stosowanej od bardzo dawna w medycynie chińskiej i indyjskiej. To bardzo wysokiej jakości olej, idealny dla cer problematycznych, dotkniętych trądzikiem, bielactwem, nierównym kolorytem, łuszczycą, przebarwieniami, wspaniale sprawdza się także przy skórze z oznakami starzenia i zmęczenia. Regeneruje i wzmacnia skórę, łagodzi stany zapalne. Zawiera w sobie bakuchiol- roślinny retinoid, który nie działa fotouczulająco, mogą stosować go kobiety w ciąży i karmiące piersią.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

8,90 zł

Cena netto: 7,24 zł

Olej Buriti NATURALNY

Olej Buriti NATURALNY
Olej Buriti NATURALNY

Zimnotłoczony olej Buriti wytworzony poprzez tłoczenie pulpy owoców amazońskiej palmy Mauritia Flexuosa. Ten biozgodny olej chroni skórę przed podrażnieniami spowodowanymi działaniem promieniowania UV, reguluje wydzielanie sebum, ze względu na antyoksydacyjne właściwości opóźnia efekty starzenia się skóry. Olej polecany jest do cery dojrzałej, cery narażonej na działanie czynników stresujących, skóry zniszczonej, suchej, z atopowym zapaleniem skóry AZS.

INCI Mauritia Flexuosa (Buriti) Fruit Oil 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

21,90 zł

Cena netto: 17,80 zł

Olej Jojoba RAFINOWANY

Olej Jojoba RAFINOWANY
Olej Jojoba RAFINOWANY

Olej Jojoba - tłoczony na zimno, rafinowany, bezzapachowy produkt.

INCI: Simmondsia Chinensis 

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

10,90 zł

Cena netto: 8,86 zł

Olej jojoba złoty NATURALNY

Olej jojoba złoty NATURALNY
Olej jojoba złoty NATURALNY

Złoty Olej Jojoba - tłoczony na zimno, nierafinowany. Płynny wosk, zawiera alkohole i kwasy tłuszczowe, nie zawiera gliceryny. Działa natłuszczająco, zmiękczająco, łagodząco, przeciwzapalnie i odżywczo. Nie pozostawia tłustej warstwy na powierzchni skóry. Stosowany jest jako olej bazowy jak i składnik aktywny, wykazuje duże powinowactwo do skóry, jest szybko absorbowany.

INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

Olej kokosowy FRAKCJONOWANY

Olej kokosowy FRAKCJONOWANY
Olej kokosowy FRAKCJONOWANY

Przejrzysty olej o bardzo rzadkiej konsystencji. Nadaje się dla każdego typu skóry, dobrze się rozprowadza jest doskonałym emolientem.

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

14,90 zł

Cena netto: 12,11 zł

Czym są oleje naturalne zimnotłoczone?

Oleje zimnotłoczone to oleje pozyskiwane w procesie tłoczenia na zimno, co pozwala zachować ich pełne właściwości odżywcze. W wyniku tego procesu oleje zawierają witaminy, minerały oraz nienasycone kwasy tłuszczowe, które wspierają regenerację i odbudowę skóry. Oleje te mogą być stosowane zarówno bezpośrednio na skórę, jak i jako składnik domowych kosmetyków.

Naturalne oleje kosmetyczne w naszej ofercie

Oferowane przez nas oleje podzieliliśmy na trzy grupy:

  • Oleje naturalne – to oleje otrzymywane w wyniku tłoczenia na zimno, które przechodzą jedynie proces filtracji przez filtry papierowe pod niskim ciśnieniem. Dzięki temu zachowują wszystkie wartości odżywcze. Rośliny używane do produkcji tych olejów często pochodzą z plantacji, na których nie stosuje się herbicydów, choć nie zawsze są one klasyfikowane jako organiczne ze względu na używanie nawozów mineralnych. Czasami oleje te są pozyskiwane z roślin rosnących dziko.
  • Oleje rafinowane – te oleje również są tłoczone na zimno, ale dodatkowo poddawane są procesom oczyszczania, takim jak filtracja na ziemi okrzemkowej czy destylacja pod zmniejszonym ciśnieniem. Rafinacja usuwa zanieczyszczenia i sprawia, że oleje są mniej wrażliwe na podgrzewanie, mają dłuższą trwałość oraz pozbawione są charakterystycznego koloru i zapachu. Oleje te są idealne do produkcji mydeł oraz dla osób ze skłonnościami do alergii.
  • Oleje organiczne – produkowane podobnie jak oleje naturalne, ale rośliny oraz proces tłoczenia są certyfikowane jako ekologiczne. Oznacza to, że rośliny nie miały kontaktu z pestycydami, herbicydami ani nawozami chemicznymi, a same oleje nie były poddawane żadnym reakcjom chemicznym. Oleje organiczne to w pełni ekologiczne produkty, które zachowują najwyższą jakość i czystość.

W przypadku mniej trwałych olejów naturalnych, zalecamy dodanie około 2% witaminy E, która działa jako naturalny konserwant, przedłużając trwałość produktu.

Olejki tłoczone na zimno – rodzaje

W sklepie Zrób Sobie Krem znajdziesz różnorodne oleje kosmetyczne, które odpowiadają na różne potrzeby skóry. Mamy, m.in.:

  • Olej z opuncji – bogaty w witaminę E, działa przeciwstarzeniowo.
  • Frakcja olejowa masła shea – intensywnie nawilżająca, idealna dla skóry suchej.
  • Olej z lnianki siewnej – łagodzi podrażnienia, idealny dla skóry wrażliwej.
  • Olej z łubinu – wspiera regenerację skóry, idealny dla cery dojrzałej.
  • Olej z owoców leśnych – bogaty w antyoksydanty, wspomaga ochronę skóry.
  • Olej z dynii – nawilża i odżywia, idealny dla każdego typu skóry.
  • Olej z pestek jabłka – działa regenerująco, idealny dla skóry zmęczonej.
  • Olej abisyński – lekki, szybko się wchłania, idealny do codziennej pielęgnacji.
  • Olej andiroba – działa przeciwzapalnie, idealny dla skóry problematycznej.
  • Olej arganowy – bogaty w witaminy, odżywia i regeneruje skórę.
  • Olej avocado – głęboko nawilżający, idealny dla skóry suchej i dojrzałej.
  • Olej jojoba – regulujący wydzielanie sebum, idealny dla cery mieszanej i tłustej.

Olejki kosmetyczne - zastosowanie

Oleje zimnotłoczone można stosować na wiele sposobów:

  • Bezpośrednio na skórę – niezastąpione w pielęgnacji twarzy i ciała.
  • Do produkcji kosmetyków DIY – jako baza do kremów, balsamów, maseczek i mydeł.
  • Do włosów – jako odżywka lub maska regenerująca.

Oleje kosmetyczne – korzyści dla skóry

Regularne stosowanie olejów zimnotłoczonych może przynieść szereg korzyści:

  • Nawilżenie i odżywienie – naturalne oleje kosmetyczne głęboko nawilżają skórę, pozostawiając ją miękką i gładką.
  • Regeneracja i odbudowa – bogate w składniki odżywcze oleje wspomagają procesy regeneracyjne skóry, poprawiając jej elastyczność i jędrność.
  • Ochrona przed starzeniem – niektóre oleje, takie jak olej z opuncji czy olej arganowy, są bogate w antyoksydanty, które pomagają walczyć z wolnymi rodnikami i opóźniają procesy starzenia się skóry.
  • Łagodzenie podrażnień – oleje zimnotłoczone, takie jak olej z lnianki siewnej czy olej z pestek jabłka, działają kojąco na skórę, łagodząc podrażnienia i stany zapalne.
  • Wsparcie dla skóry problematycznej – oleje takie jak olej jojoba czy olej andiroba regulują wydzielanie sebum i działają przeciwzapalnie, co jest szczególnie korzystne dla cery tłustej i trądzikowej.

Oleje kosmetyczne – sklep zrobsobiekrem.pl

Odkryj pełną gamę naturalnych olejów kosmetycznych w sklepie Zrób Sobie Krem i przekonaj się, jak skuteczna może być naturalna pielęgnacja. Wybierz produkty, które najlepiej odpowiadają Twoim potrzebom i ciesz się zdrową, piękną skórą każdego dnia. Jeśli potrzebujesz porady związanej z wyborem – skontaktuj się z nami, a otrzymasz fachową pomoc.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium