zrobsobiekrem.pl

Bioferment z Aceroli

Bioferment z Aceroli
Bioferment z Aceroli

Acerola, znana również pod nazwą wiśni z Barbados, wiśni antylskiej (Barbados Cherries, Wild Crype Myrtles), jest owocem o wyjątkowo dużej zawartości witaminy C, zawiera jej ponad 60-krotnie więcej niż owoc pomarańczy. Produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu anty-aging. Bioferment rozjaśnia skórę, działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, nawilżajaco, wygładzająco. Surowiec polecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. 

INCI Lacobacillus / Acerola Cherry Ferment

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

Biały pojemnik 50 ml z termosem

Biały pojemnik 50 ml z termosem
Biały pojemnik 50 ml z termosem

Biały, plastikowy pojemnik 50 ml z termosem. 

Wysokość 48 mm, szerokość 65 mm.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

2,90 zł

Cena netto: 2,36 zł

BGP - innowacyjny emulgator i stabilizator (ECOCERT, COSMOS, VEGAN)

BGP - innowacyjny emulgator i stabilizator (ECOCERT, COSMOS, VEGAN)
BGP - innowacyjny emulgator i stabilizator (ECOCERT, COSMOS, VEGAN)

 

BGP - innowacyjny emulgator i stabilizator (ECOCERT, COSMOS, VEGAN)

INCI: BETA GLUKAN, PECTIN

Postać: bardzo drobny proszek w kolorze kości słoniowej

Dozowanie: 1,5-5%

Łagodny dla skóry, wegański, wielokierunkowy emulgator i stabilizator o właściwościach mocno nawilżających.
Posiada certyfikaty ECOCERT, COSMOS, nie zawiera oleju palmowego.
Posiada właściwości emulgujące, zagęszczające, i silnie nawilżające, czyli oprócz tego, że pomaga stworzyć Ci kosmetyk dodatkowo pielęgnuje.
Wykonasz nim kosmetyk na zimno oraz na ciepło.
Działa w szerokim spektrum pH.
Jest kompatybilny z wyciągami i ekstraktami roślinnymi, z wszelkimi olejami i maceratami, glikolami, filtrami przeciwsłonecznymi, konserwantami typu FEOG i wieloma innymi surowcami,

Badania wykazują, iż ten sam produkt z BGP nawilża zdecydowanie lepiej niż z gliceryną, zarówno tuż po aplikacji, jak i 2h po oraz 5 dni po.


 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

10,90 zł

Cena netto: 8,86 zł

Bezbarwna plastikowa butelka 250 ml

Bezbarwna plastikowa butelka 250 ml
Bezbarwna plastikowa butelka 250 ml

Plastikowa butelka o pojemności 250 ml. Do wyboru opcja z atomizerem, pompką lub fip-topem.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

5,90 zł

Cena netto: 4,80 zł

  • nowość

Betaina kokosowa

Betaina kokosowa
Betaina kokosowa

 

INCI:  Cocamidopropyl Betaine

Betaina kokamidopropylowa  jest detergentem amfoterycznym stosowanym do produkcji kosmetyków myjących, jak szampony, żele do mycia ciała i higieny intymnej. Należy do łagodnych detergentów i nie narusza warstwy lipidowej tak, jak robią to inne detergenty. Może być stosowany w szerokim zakresie pH.
Jest kompatybilna z innymi surfaktantami i trwale się z nimi łączy.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

6,90 zł

Cena netto: 5,61 zł

Baza samoemulgująca z oleju z pestek moreli

Baza samoemulgująca z oleju z pestek moreli
Baza samoemulgująca z oleju z pestek moreli

Samoemulgujaca baza z oleju z pestek moreli jest w pełni naturalnym produktem pochodzenia roślinnego. Zastosowanie bazy w recepturach znacznie ułatwia tworzenie własnych kremów, pozwala na uproszczenie samej receptury i zrobienie kremu w jednym naczyniu. Powstałe emulsje są bardzo lekkie, jedwabiste w odczuciu.

INCI Glyceryl stearate citrate (and) sucrose stearate (and) sucrose distearate (and) polyglyceryl-4 cocoate (and) cetyl alcohol (and) sodium ricinoleate

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

6,90 zł

Cena netto: 5,61 zł

Baza kremowa 1-1-3

Baza kremowa 1-1-3
Baza kremowa 1-1-3

Już prościej się nie da stworzyć własnego kremu dostosowanego do Twoich potrzeb. Na prośbę Naszych klientów stworzyliśmy bazę kremową do szybkiego i łatwego stosowania. Nowoczesna baza kremowa oparta na ekologicznym emulgatorze i farmaceutycznych surowcach, pozbawiona wszelkich dodatków aktywnych i zapachowych. Zawiera niezbędne składniki do stworzenia stabilnych emulsji O/W (kremów i mleczek nawilżających). Bardzo prosta w użyciu - umożliwia bezproblemowe zrobienie kremu.

INCI Aqua, Glycerin, Sorbitan laurate, Polyglyceryl-4 laurate, Dilauryl citrate, Hydroxyethyl acrylate, Sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, Trilaureth-4 phosphate, Lauryl glucoside, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

Baza dla maseczek PEEL-OFF

Baza dla maseczek PEEL-OFF
Baza dla maseczek PEEL-OFF

 

Podstawowy składnik algowych masek hydroplastycznych typu peel-off. Pozwala na stworzenie pełnej gamy maseczek kosmetycznych. Cera po zastosowaniu  maseczki  jest lepiej nawilżona, wygładzona, nabiera zdrowego kolorytu. Składniki bazy oczyszczają skórę, wzmagają przemianę materii (może być stosowana jako maska antycellulitowa dla całego ciała). 

INCI Solum Diatomeae, Algin, Calcium Sulfate, Tetrasodium Pyrophosphate, Trisodium Phosphate

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

6,90 zł

Cena netto: 5,61 zł

Balsam Copaiba NATURALNY

Balsam  Copaiba  NATURALNY
Balsam Copaiba NATURALNY

Balsam Copaiba ma bardzo silne właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze i wirusobójcze. Wskazany jest do stosowaniu przy trądziku, łojotoku, łupieżu. Polecany do sporządzania preparatów oczyszczających skórę. Olejek działa również  przeciwbólowo, przeciwświądowo, ściągająco na pory skóry i ogólnie regenerująco.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

16,90 zł

Cena netto: 13,74 zł

Bakuchiol - roślinny retinoid

Bakuchiol - roślinny retinoid
Bakuchiol - roślinny retinoid

 

Bakuchiol - roślinny retinoid

INCI: BAKUCHIOL

Bakuchiol jest pozyskiwany z liści i nasion rosnących w Azji, Afryce i w Środkowej Europie - Bakuchi (Psoralea) oraz Otholobium pubescens. Używany był od wieków w Chinach i Indiach do leczenia różnych chorób zapalnych skóry. Bakuchiol leczy trądzik, ujędrnia skórę i opóźnia procesy starzenia się skóry. Wykazuje właściwości normalizujące i lekko złuszczające. Poprawia koloryt skóry, redukuje przebarwienia. Skutecznością dorównuje retinolowi, ale jest od niego zdecydowanie łagodniejszy. Nie ma też właściwości fotouczulających, a wręcz łagodzi szkodliwe działanie promieniowanie słonecznego na skórę.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

19,90 zł

Cena netto: 16,18 zł

Bagietka plastikowa

Bagietka plastikowa
Bagietka plastikowa

Bagietka plastikowa o średnicy 4-5 mm i długości 200 mm.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

2,70 zł

Cena netto: 2,20 zł

szt.

Azeloglicyna

Azeloglicyna
Azeloglicyna

Azeloglicyna posiada wielokierunkowe działanie, które może być wykorzystywane w zwalczaniu różnych dysfukcji skórnych. Pochodna kwasu azelainowego stosowana jest przy: rozjaśnieniu przebarwień, w kosmetykach o działaniu przeciwtrądzikowym.  Zaletą kwasu azelainowego jest możliwość stosowania w przypadku trądziku różowatego.   

INCI Potassium Azeloyl Diglycinate

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Arbutyna

Arbutyna
Arbutyna

Arbutyna jest głównym składnikiem aktywnym zawartym w Mącznicy lekarskiej (Arctostaphylos uva ursi), działa rozjaśniająco na skórę poprzez inhibicję enzymu tyrozynazy melanosomów. Pod wzgledem chemicznym jest to glukozyd hydrochinonu.

INCI: Arbutin

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

11,90 zł

Cena netto: 9,67 zł

AQUA-TOUCH

AQUA-TOUCH
AQUA-TOUCH

Aqua-Touch to produkt złożony z estrów poliglicerolu oraz zawierający sól PCA (sól sodową kwasu piroglutaminowego – występuje jako jeden ze składników  NMF – naturalnego czynnika nawilżającego skórę). Naturalna alternatywa dla silikonów. Produkt rewelacyjnie sprawdza się w kosmetykach do pielegniacji twarzy, ciała, ust, włosów i rzęs. 

INCI: Polyglyceryl – 3 PCA

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

11,90 zł

Cena netto: 9,67 zł

Antybakteryjny tonik normalizujący

Antybakteryjny tonik normalizujący
Antybakteryjny tonik normalizujący

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

19,90 zł

Cena netto: 16,18 zł

szt.

Ałun potasowy

Ałun potasowy
Ałun potasowy

 

Ałun potasowy

INCI: Potassium Alum

Ałun to minerał pozyskiwany z kryształu formującego się na skutek wietrzenia skał granitowych w ciepłym i wilgotnym klimacie.Mimo, iż jest związkiem glinu to w przeciwieństwie do związków glinu wykorzystywanych w antyperspirantach (np. Aluminum Chloride, Aluminum Zirconium Tricholorohydrex Glycine, Aluminum Chlorohydrate) nie przenika przez ściany komórek w gruczołach, a działa na powierzchni skóry. Wykazuje działanie dezodorujące, zapobiegając rozwojowi bakterii odpowiedzialnych za powstawanie przykrego zapachu. Tworzy na powierzchni skóry niewodoczny "film" chroniący przed rozwojem bakterii.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

6,90 zł

Cena netto: 5,61 zł

Alkohol cetylowy

Alkohol cetylowy
Alkohol cetylowy

Stabilizator emulsji, środek konsystencjotwórczy i nadający "smarowalność" - zapobiega tępieniu się kremu, zbyt szybkiemu wchłanianiu. Alkohol cetylowy nawilża, wygładza skórę.

Nie jest to samodzielny emulgator, stosuje się go w połączeniu z innymi emulgatorami.

INCI: Cetyl Alcohol 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

7,90 zł

Cena netto: 6,42 zł

Alginat

Alginat
Alginat

Alginat – ekstrakt z alg brunatnych, pozyskiwany ze ścian komórki algowej, naturalny polisacharyd w postaci soli sodowej kwasu alginowego.  Jest naturalnym zagęstnikiem i stabilizatorem emulsji. Nawilża i regeneruje, działa na skórę immunostymulująco i odmładzająco, wiąże toksyny. Tworzy na skórze filtr chroniący przed nadmierną utratą wody. Stymuluje ponadto przemianę materii, usuwa złogi tłuszczu i poprawia krążenie.

INCI: Sodium Alginate

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium