zrobsobiekrem.pl

Olej z nasion czarnej porzeczki RAFINOWANY

Olej z nasion czarnej porzeczki RAFINOWANY
Olej z nasion czarnej porzeczki RAFINOWANY

Olej o wysokiej jakości, znajdujący zastosowanie w produktach dla dzieci, osób o skórze wrażliwej, zniszczonej, w kosmetykach po opalaniu. Wysoka zawartość kwasu GLA - ponad 13%

INCI Ribes Nigrum Seed Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

Olej z nasion brokuła NATURALNY

Olej z nasion brokuła NATURALNY
Olej z nasion brokuła NATURALNY

Olej z pestek brokuła jest unikalny ze względu na profil kwasów tłuszczowych. Łatwo się wchłania i pozostawia na skórze/włosach film. Olej zalecany jest w produktach do pielęgnacji włosów i kosmetykach przeznaczonych cery suchej, normalnej.
Opakowania 15 ml

INCI: Brassica oleraceae italica (Broccoli) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

15,90 zł

Cena netto: 12,93 zł

Olej z nasion bawełny RAFINOWANY

Olej z nasion bawełny RAFINOWANY
Olej z nasion bawełny RAFINOWANY

O znakomitej przydatności oleju z nasion bawełny jako surowca kosmetycznego decyduje jego skład - wysoka zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), a szczególnie kwasu olejowego i linolowego. Dzięki podwójnym wiązaniom w budowie wyżej wymienionych kwasów, mają zdolność eliminowania wolnych rodników. NNKT charakteryzują się szczególnie korzystnym oddziaływaniem na skórę, dobrze się wchłania. Działają przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnoszą odporność na zakażenia, pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łącznej.

INCI: Gossypium (Cotton) Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

8,90 zł

Cena netto: 7,24 zł

Olej z nasion Baobabu NATURALNY

Olej z nasion Baobabu NATURALNY
Olej z nasion Baobabu NATURALNY

Olej o przyjemnym orzechowym zapachu, złocistym kolorze przeznaczony szczególnie do pielęgnacji cery suchej i zniszczonej. Znajduje zastosowanie w mleczkach i kremach oraz jako olej do masażu. Jest to jeden z najtrwalszych olei-jest bardzo odporny na jełczenie. Olej zawiera witaminy A, E, D i F.

INCI Adansonia Digitata Seed Oil

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

7,94 zł

Cena netto: 6,46 zł

Olej z nasion pomidora NATURALNY

Olej z nasion  pomidora  NATURALNY
Olej z nasion pomidora NATURALNY

Olej z pestek pomidora stosowany jest w produktach anty-aging, przeciwzmarszczkowych, w preparatach po opalaniu, po zabiegach kosmetycznych, peelingach, woskowaniu. Ze względu na właściwości przeciwzapalne olej chroni przed schorzeniami skóry między innymi takimi jak pokrzywka czy egzema.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

szt.

Olej z miodli indyjskiej ORGANICZNY

Olej z miodli indyjskiej ORGANICZNY
Olej z miodli indyjskiej ORGANICZNY

Olej stosowany w pielęgnacji skóry i włosów. Wspomaga leczenie egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu i stanów zapalnych. Stosowany także w przy kruchych paznokciach. Jest olejem nieschnącym. Olej działa antybakteryjnie, łagodzi swędzenie. Zalecany do skóry suchej, podrażnionej, łuszczącej się i skłonnej do zapaleń.

INCI Azadirachta Indica (Neem Oil)

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

7,90 zł

Cena netto: 6,42 zł

Olej z męczennicy RAFINOWANY

Olej z męczennicy RAFINOWANY
Olej z męczennicy RAFINOWANY

Olej z Męczennicy jadalnej (Passiflora edulis Sims),  jest dobrym środkiem zmiękczającym i ochronnym, bogatym w wapno i fosfor. Zawiera rozpuszczalne w tłuszczach witaminy i flawonoglikozydy, które są silnymi neutralizatorami wolnych rodników i antyutleniaczami. Jest źródłem NNKT - Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych. Posiada silne właściwości łagodzenia podrażnień i działa przeciwzapalnie. 

INCI: Passiflora Edulis (Passion Flower) Seed Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

11,90 zł

Cena netto: 9,67 zł

Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY

Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY
Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY

Może być stosowany jako czysty olejek do ciała lub jako dodatek w kosmetykach przeznaczonych dla skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej, a także przy skórze ze skłonnością do stanów zapalnych. Szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustej warstwy. 

INCI: Carthamus Tinctorius

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

8,90 zł

Cena netto: 7,24 zł

Olej z kiełków pszenicy NATURALNY

Olej z kiełków pszenicy NATURALNY
Olej z kiełków pszenicy NATURALNY

Olej z kiełków pszenicy zawiera cenną roślinną lecytynę, duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych - NNKT oraz prowitaminy A, E, i D. Nadaje skórze gładkość i miękkość. Idealny do wysuszonej i łuszczącej się skóry. Regeneruje wnętrze włosów, odtwarza naturalną osłonkę i wygładza ich powierzchnie. Chroni przed nadmierną utratą wody oraz promieniowaniem UV.

INCI:Triticum aestivum

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

12,90 zł

Cena netto: 10,49 zł

Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY

Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY
Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY

O znakomitej przydatności oleju z czarnuszki decyduje jej bogaty skład: NNKT, fitosterole, naturalne tokoferole i olejki eteryczne: nigellon i tymochinon odpowiedzialne za silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze oraz przeciwzapalne tego surowca. Zalecany do skóry alergicznej, z egzemą, trądzikowej nękanej przez zapalenia skórne, grzybice. 

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY

Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY
Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY

O znakomitej przydatności oleju z czarnuszki decyduje jej bogaty skład: NNKT, fitosterole, naturalne tokoferole i olejki eteryczne. Zalecany do skóry alergicznej, z egzemą, trądzikowej nękanej przez zapalenia skórne, grzybice. 

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

11,90 zł

Cena netto: 9,67 zł

Olej z aronii NATURALNY

Olej z aronii  NATURALNY
Olej z aronii NATURALNY

Olej z aronii stosowany jako przeciwutleniacz, jest przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej, stosowany jako dodatek do olejów do masażu, wygładza skórę, odświeża. W produktach kosmetycznych stosowany jest jako emolient, środek nawilżający, kondycjonujący, zmniejszający przeznaskórkową utratę wody (TEWL) poprzez wzmacnianie bariery lipidowej skóry. 

INCI Aronia melanocarpa Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

szt.

Olej Tamanu NATURALNY

Olej Tamanu NATURALNY
Olej Tamanu NATURALNY

Olej Tamanu (Kamani, olej z gumiaka) wywiera działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwreumatyczne, pobudzające regenerację tkanek. W literaturze opisano przypadki wyleczenia gangreny, łuszczycy, przewlekłych trądzików, owrzodzeń, trudno gojących się oparzeń, wyprysków, dermatoz - za pomocą tego oleju. 

INCI: Calophyllum Inophyllum  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

11,99 zł

Cena netto: 9,75 zł

Olej sojowy ORGANICZNY

Olej sojowy ORGANICZNY
Olej sojowy ORGANICZNY

Przeznaczony dla skóry tłustej, mieszanej, ze skłonnościami do łojotoku, zanieczyszczonej i wrażliwej. Stosowany jako olejek do kąpieli, olejkach do ciała i w emulsjach. Dobrze wchłaniany przez skórę, chroni przed utratą wilgoci. 

INCI
: Glycine Soja (Soybean) Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

7,90 zł

Cena netto: 6,42 zł

Olej sezamowy ORGANICZNY deodoryzowany

Olej sezamowy ORGANICZNY deodoryzowany
Olej sezamowy ORGANICZNY deodoryzowany

Rozgrzewajacy olej bez zapachu, idealnie nadaje się do masażu. Olej sezamowy stanowi naturalną ochronę przeciwsłoneczną o faktorze 3-4. Posiada naturalne konserwanty - sezamol i sezaminę, przez co jest jednym ze stabilniejszych olei.  Olej sezamowy ma właściwości rozgrzewające, odtruwające, reguluje pracę gruczołów łojowych. Oczyszcza skórę z toksyn. Olej sezamowy poprawia krążenie. Zaliczany do środków ''anti-aging''.

INCI: Sesamum Indicum seed oil.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

8,90 zł

Cena netto: 7,24 zł

Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy rafinowany
Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy rafinowany

 

INCI: Oryza Sativa (Rice) Bran Oil

Olej ryżowy rafinowany otrzymywany jest z nasion ryżu. Wykazuje działanie ochronne i regenerujące, należy do bardzo delikatnych olejów, nie pozostawia zbyt tłustej warstwy na skórze. Działa silnie antyoksydacyjnie poprzez wysoką zawartość witaminy E i kwasu ferulowego. Hamuje procesy starzenia się skory działając na nią aktywizująco i stymulująco. Świetnie regeneruje, dlatego nadaje się dla większości rodzajów i podtypów cery- np. wrażliwej, mieszanej, suche, z przebarwieniami i bliznami. Doskonale nadaje się do wszelkich kremów, masek, serum, odżywek do włosów, do olejowania włosów, jak również do olejków do demakijażu. Wygładza strukturę włosa, nadaje mu piękny połysk.

Stosowanie: do 98%

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

  • nowość

Olej rycynowy ORGANICZNY

Olej rycynowy ORGANICZNY
Olej rycynowy ORGANICZNY

Zastosowany zewnętrznie wykazuje działanie natłuszczające i ochronne. Zapobiega utracie wilgotności naskórka. Stosowany jako środek pielęgnujący do włosów Działa pozytywnie na skórę i tkankę podskórną. Olej rycynowy jest najbardziej błyszczącym olejem roślinnym, dlatego jest głównym składnikiem szminek i błyszczyków. 

INCI: Ricinus Communis

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

6,90 zł

Cena netto: 5,61 zł

Olej Moringa NATURALNY

Olej Moringa NATURALNY
Olej Moringa NATURALNY

Olej z nasion "drzewa cudu" wysokoceniony w kosmetyce ze względu na swoje unikalne właściwości. Jest to bardzo lekki olej, doskonale rozprowadzający się na skórze, idealnie nadający się do masażu. Olej Moringa można stosować między innymi w produktach antyaging, kosmetykach do włosów, do produkcji mydeł oraz w olejkach aromaterapeutycznych.

INCI Moringa Oleifera Oil

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

13,90 zł

Cena netto: 11,30 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium