Olej laurowy

laurowy.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 8,90 zł 8.90
Cena netto: 7,24 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Olej laurowy

INCI: Laurel Oil

Olej laurowy wykazuje działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i antygrzybiczne . Jest bardzo pomocny w walce z takimi problemami skóry, jak trądzik, łuszczyca, czy egzema. Polecany jest również do włosów ze skłonnością do nadmiernego wypadania, słabych, przetłuszczających się, jak i w przypadku zanieczyszczonej skóry głowy, czy łupieżu. Przyspiesza gojenie ran, podrażnień i stanów zapalnych skóry. Olej laurowy sprawdza się przy pielęgnacji słabych, kruchych i rozdwajających się paznokci. Stosowany systematycznie wzmacnia płytę paznokcia, poprawia jej wygląd i ogólną kondycję. Przynosi ulgę w schorzeniach reumatycznych, gdyż wykazuje także działanie rozgrzewające.

Postać:
Olej o ciemnozielonej barwie  i intensywnym zapachu. Jego konsystencja w temperaturze pokojowej jest stała, a niewielki wzrost temperatury powoduje, że olej zaczyna się topić.

Zastosowanie:
Znajduje zastosowanie w preparatach do skóry problemowej: trądzikowej, z egzemą, z łuszczycą, jak również do słabych, nadmiernie wypadających włosów i kruchych, rozdwajających się paznokci.

Stosowanie:
Zalecane stężenie w recepturach kosmetycznych 5-90%, najlepiej do 50%.
Olej laurowy jest olejem bardzo aktywnym, zatem zaleca się wdrażanie go do receptur (nawet najprostszych takich jak zmieszanie z dowolnym olejem bazowym).
Np. do olejowania włosów można użyć oleju laurowego w proporcji 1:1 z olejem arganowym, makadamia, jojoba itd.


Przechowywanie:
Surowiec przechowywać z w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium