zrobsobiekrem.pl

Olejek cedrowy (z kory cedru) NATURALNY

Olejek cedrowy (z kory cedru) NATURALNY
Olejek cedrowy (z kory cedru) NATURALNY

Cedr atlantycki Cedrus atlantica jest pięknym, wysokim (30-40m) drzewem szpilkowym należącym do rodziny sosnowatych. Olejek cedrowy ma zapach balsamiczny, a jego głównym składnikiem zapachowym jest cedrol. Spotykany w surowcach kosmetycznych Starożytnego Wschodu od zarania dziejów – dziś nieodzowny – obok olejku sandałowego składnik zapachów.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

7,90 zł

Cena netto: 6,42 zł

Olejek bazyliowy NATURALNY

Olejek bazyliowy NATURALNY
Olejek bazyliowy NATURALNY

Bazylia pospolita Ocimum basilicum L. jest rośliną jednoroczną z rodziny wargowych. Nazwa bazylii pochodzi z języka greckiego: okimum oznacza „pachnące”, a basilikos – „królewskie”. Jest to ziele o przyjemnym, intensywnym zapachu przypominającym zapach goździków i pikantnym smaku. Liście bazylii mają pod spodem umieszczone gruczołki wydzielnicze zawierające balsamiczny lotny olejek. Powszechnie stosowana jako przyprawa.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

Olejek anyżowy NATURALNY

Olejek anyżowy NATURALNY
Olejek anyżowy NATURALNY

Olejek anyżowy jest charakterystyczny i dość dobrze znany. Działa pobudzająco na apetyt, wiatropędnie i rozkurczająco. Przy przeziębieniach łagodzi kaszel i działa wykrztuśnie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

6,90 zł

Cena netto: 5,61 zł

Olejek majerankowy NATURALNY

Olejek  majerankowy NATURALNY
Olejek majerankowy NATURALNY

Olejek otrzymywany z lebiodki majerankowej - rośliny z rodziny jasnotowatych. Majeranek jest chętnie używany w zielarstwie, jako przyprawa i w przemyśle kosmetycznym.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

17,90 zł

Cena netto: 14,55 zł

Olejek bergamotowy NATURALNY

Olejek  bergamotowy NATURALNY
Olejek bergamotowy NATURALNY

Olejek z bergamoty ma świeży, kwiatowo pachnący zapach rozpoznawalny w herbacie Earl-Grey. Olejek ten ma właściwości antyseptyczne i antywirusowe. Pomocny w pielęgnacji opryszczki, stanów zapalnych skóry, liszajach, trądziku i łojotoku. Wymieszany z olejem roślinnym wspomaga gojenie się ran i regenerację skóry. Zalecany jest przede wszystkim do cery tłustej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

Olej ze słonecznika ORGANICZNY

Olej ze słonecznika ORGANICZNY
Olej ze słonecznika ORGANICZNY

Bogactwo NNKT i naturalnych witamin. Olej o wspaniałym zapachu świeżego słonecznika. Doskonale się wchłania, zmiękcza i wygładza skórę. Ma działanie przeciwrodnikowe, przeciwzapalne i normalizujące. Nie jest komogenny zalecany do wszystkich typów skóry a przede wszystkim do tłustej i zanieczyszczonej.

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

8,90 zł

Cena netto: 7,24 zł

Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY

Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY
Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY

Olej migdałowy jest jednym z najlepszych surowców kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości, jest dobrze wchłaniany. Olej ze słodkich migdałów, cechuje się łagodnością, jest bardzo dobrze tolerowany, stąd często używany w kosmetykach dla niemowląt. Olej migdałowy zmiękcza i wygładza skórę.

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY

Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY
Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY

Olej migdałowy jest jednym z najlepszych surowców kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości, jest dobrze wchłaniany. Olej ze słodkich migdałów, cechuje się łagodnością, jest bardzo dobrze tolerowany, stąd często używany w kosmetykach dla niemowląt. Olej migdałowy zmiękcza i wygładza skórę.

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY

Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY
Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY

Olej żurawinowy jest jednym z najbardziej nienasyconych olei, ponadto wykazuje on bardzo silne właściwości nawilżające. Połączenie takich właściwości z dużą stabilnością oksydacyjną czyni ten olej niezwykle wyjątkowym. Olej żurawinowy jako jedyny posiada naturalny stosunek kwasów omega-6 do omega-3 wynoszący 1:1. Taki stosunek jest niezwykle istotny w przypadku absorpcji i wykorzystania niezbędnych kwasów przez skórę. 

INCI: Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

14,90 zł

Cena netto: 12,11 zł

Olej z zielonej kawy NATURALNY

Olej z zielonej kawy NATURALNY
Olej z zielonej kawy NATURALNY

Olej z zielonych ziaren kawy ceniony jest w kosmetyce ze względu na jego doskonałe właściwości nawilżające skórę (ponad 6 razy lepiej niż olej jojoba czy olej ze słodkich migdałów), zmiękczające  i wygładzające. Olej zapobiega fotostarzeniu się skóry, jest pomocny w kojeniu skóry po oparzeniach słonecznych.

INCI Coffea Arabica Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

19,90 zł

Cena netto: 16,18 zł

Olej z wiesiołka ORGANICZNY

Olej z wiesiołka ORGANICZNY
Olej z wiesiołka ORGANICZNY

Olej stosowany zarówno przy skórze suchej, łuszczącej się, atopowej, wrażliwej, dojrzałej jak i tłustej ze skłonnością do zanieczyszczeń. Kwas gammalinolenowy zapewnia skórze właściwą odporność, a zaaplikowany bezpośrednio w skórę, odmładza ją. Ma również kolosalne znaczenie w pielęgnacji różnego rodzaju dolegliwości skórnych.

INCI: Oenothera Biennis Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

10,90 zł

Cena netto: 8,86 zł

Olej z szałwii hiszpańskiej NATURALNY

Olej z szałwii hiszpańskiej NATURALNY
Olej z szałwii hiszpańskiej NATURALNY

Olej o bardzo wysokiej zawartości kwasów Ω-3 i Ω-6 i idealnym stosunku pomiędzy nimi 3:1. Pod względem jakości porównywalny z olejem z rokitnika (Sea buckthorn).

INCI Salvia Hispanica Seed Oil

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

7,90 zł

Cena netto: 6,42 zł

Olej z róży dzikiej NATURALNY

Olej z róży dzikiej NATURALNY
Olej z róży dzikiej NATURALNY

Olej z róży znajduje zastosowanie w produktach do pielegnacji skóry dojrzałej, wrażliwej i uszkodzonej (także przez opalanie) - wspomaga proces łuszczenia się skóry, hamuje proces starzenia.

 INCI Rosa Canina (Fruit) Oil

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

11,90 zł

Cena netto: 9,67 zł

Olej z rokitnika NATURALNY

Olej z rokitnika NATURALNY
Olej z rokitnika NATURALNY

Ciemno pomarańczowy olej z rokitnika zwyczajnego Hippophae rhamnoides otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno z pomarańczowych owoców i filtracji. Jest olejem tłustym wykorzystywanym w gojeniu oparzeń, odmrożeń i stanów zapalnych. Ma właściwości regenerujące, przeciwstarzeniowe, ochronne. Uśmierza ból. Jest cenionym naturalnym surowcem kosmetycznym znajdującym zastosowanie w pielęgnacji skóry suchej, popękanej, dojrzałej, podrażnionej oraz włosów. Olej wspomaga gojenie się  blizn pourazowych potrądzikowych, rozstępów, egzem, stanów zapalnych i alergicznych skóry.

 
INCI Hippophaë rhamnoides fruit oil (Seabuckthorn Oil)

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

9,90 zł

Cena netto: 8,05 zł

Olej z pestek winogron zimnotłoczony

Olej z pestek winogron zimnotłoczony
Olej z pestek winogron zimnotłoczony

 

Olej z pestek winogron zimnotłoczony



INCI:
Vitis Vinifera Oil

 


Olej o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega-6, o intensywnym kolorze i charakterystycznym zapachu. Zawartość kwasu linolowego odgrywa istotną rolę w procesach metabolicznych skóry, chroni przed odwodnieniem i przesuszeniem, wzmacnia barierę lipidową naskórka. Nadaje skórze elastyczność, wygładza ją, dodaje blasku. Działa również przeciwzapalnie i zapobiega powstawaniu zaskórników. Stosowany na włosy czyni je bardziej błyszczącymi, dzięki czemu wyglądają zdrowiej. Doskonale się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

7,90 zł

Cena netto: 6,42 zł

Olej z pestek śliwki NATURALNY

Olej z pestek śliwki NATURALNY
Olej z pestek śliwki NATURALNY

Tłoczony z nasion śliwki domowej. Olej o wspaniałym zapachu, dodaje niepowtarzalnego aromatu naszym surowcom kosmetycznym. Szybko wnika w skórę i dzięki temu nie pozostawia tłustego filmu, jest silnym antyoksydantem. 

INCI Prunus Domestica Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

11,90 zł

Cena netto: 9,67 zł

Olej z pestek pigwy

Olej z pestek pigwy
Olej z pestek pigwy

 

Olej z pestek pigwy

 

INCI: Chaenomeles seed oil

 

Nierafinowany olej z pestek pigwy będący bogactwem wielu składników, jak: garbniki, flawonoidy, kwasy organiczne, witaminy A , C i z grupy B, kwasy Omega.
Doskonale nadaje się dla skóry naczynkowej, gdyż wzmacnia naczynia krwionośne, trądzikowej i tłustej gdyż jest lekki, i normalizuje wydzielanie sebum, odwodnionej, dojrzałej- ze względu na działanie antyoksydacyjne. Dodatkowo wspaniale nadaje się do włosów- wygładza je, nawilża, dodaje im blasku, zapobiega rozdwajaniu się końcówek.

Stosowanie: do 100%


 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

8,90 zł

Cena netto: 7,24 zł

Olej z pestek moreli ORGANICZNY

Olej z pestek moreli ORGANICZNY
Olej z pestek moreli ORGANICZNY

Stosowany do olejków do ciała, do masażu (poprawia napięcie skóry), do kąpieli, dla niemowląt, a także do emulsji dla cery mieszanej, wrażliwej, suchej, spierzchniętej i popękanej. Jest bardzo skuteczny w przypadku skóry zwiotczałej, zmęczonej, z widocznymi zmarszczkami. Olej z pestek moreli cechuje zdolność do łatwego wnikania w naskórek bez pozostawienia tłustego filmu .

INCI: Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena:

5,90 zł

Cena netto: 4,80 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium