Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Olej jojoba złoty NATURALNY

Oleje zimnotłoczone
6.9
PLN
Olej jojoba złoty NATURALNY
Olej jojoba złoty NATURALNY 12 3.97226
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 6,90 zł
Cena netto: 5,61 zł
szt.
* - Pole wymagane

INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Olej otrzymuje się z nasion krzewu Simmondsia Chinensis. Roślinę tę uprawia się w Hiszpanii, poza tym w wielu krajach obu Ameryk, Afryki i Azji, a także w Australii i Nowej Zelandii.
Otrzymywany jest przez tłoczenie na zimno nasion.

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.

Postać
Płynny wosk o kolorze żółtym o lekko orzechowym zapachu. W temperaturze poniżej 8°C tężeje. Może być podgrzewany nawet do 300°C i nie zmienia swoich właściwości. Olej jojoba nie jełczeje, ma bardzo długi okres trwałości. 

Skład
- skwalen (właściwości bakterio- i grzybobójcze); 
- witaminy A, E i F;
- nasycone i nienasycone alkohole;
- kwasy tłuszczowe i ich estry (główny składnik palmitynian cetylu);
- kwas mirystynowy
- fitosterole;

Zastosowanie
Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę i włosy. Swoją budową chemiczną zbliżony do sebum (łój wydzielany przez ludzką skórę). Można stosować do każdego rodzaju cery. Cera sucha produkuje zbyt mało sebum. Olej z jojoby doskonale zastąpi te niedobory i zapobiegnie wysuszeniu skóry. Odżywi ją i nawilży. Zachowuje naturalny kwaśny odczyn skóry. Cera tłusta nadmiernie wydziela sebum i jest skłonna do wyprysków. Olej jojoba reguluje (hamuje) wydzielane sebum. Przyśpiesza regenerację komórek skóry łagodzi stany zapalne. Przy łupieżu, egzemach i łuszczycy działa nawilżająco i kojąco. Jest bakteriostatyczny, dodawany do preparatu wydłuża jego okres trwałości. Używany do masażu bolących mięśni, pomocny przy reumatyzmie (dzięki kwasowi mirystynowemu) i podrażnieniach skóry. Ponieważ nie ma charakterystycznego zapachu, jest również stosowany jako nośnik do perfum. Perfumy na bazie oleju jojoba nie są tak lotne, jak na bazie alkoholu i ich trwałość jest dużo większa.
 
Przechowywanie
W temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.
Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (12)

Dominik Słowikowski
24 stycznia 2014

Witam. Olej bardzo dobrze sprawdza się na mojej skórze, zabezpiecza przed wysuszeniem oraz świetnie nawilża po częstym myciu dłoni lub prysznicu. Pracuje fizycznie w trudnych warunkach a ten olej świetnie spełnia swoje zadanie jako ulga dla dość zniszczonych dłoni. Mężczyzna 27 lat. Pozdrawiam, Dominik


Agata
10 marca 2014

Dobry do włosów i paznokci. Stosowany (kilka kropel) na mokre włosy sprawia, że loki się mniej puszą. Paznokcie natomiast ładnie się błyszczą po wchłonięciu oleju.


Karolina Wilczyńska
13 marca 2014

Używam od przeszło 2 tyg, poprawa cery jest niesamowita. Koloryt się wyrównał, nie pojawiają się wypryski, buzia jest miękka i nawilżona. Stoję na zmianę z olejem z pachotki lub mieszam. Polecam serdecznie osobą szukających oleju do cery trądzikowej/mieszanej. Wchłania się do matu, nie zostawia tłustej warstwy. Genialny nigdy nie wrócę do kremów drogeryjnych.


Makowa
23 września 2014

Bardzo dobry olej natłuszczający. Pozostawia skórę gładką, pokrytą filmem ochronnym (nie jest to warstwa tłusta tylko tak jakby taka silikonowa - śliska) Stosowałam również do zabezpieczania końcówek włosów również polecam.


Oktawia
15 października 2014

Świetny olejek, naprawdę polecam! Bardzo dobrze nawilża, natłuszcza, nie pozostawia po sobie nieprzyjemniej warstwy i przede wszystkim rozjaśnił mi "siniaki" pod oczyma. Także jestem zdecydowanie na TAK, pozdrawiam . :)


martyna
29 lipca 2015

Dodałam olejku jojoba (10 kropel) do kremu na noc nivea, który powodował, że budziłam się z tłustą buzią i zatkanymi porami. Po 1 użyciu skóra nie jest tak tłusta. Zwiększę jego ilość w kremie i sprawdzę jakie to da efekty. Cieszę się, że nie muszę wyrzucać tego kremu i coś z niego będzie:) Dodałam też witaminę E.


Ania
13 kwietnia 2016

Jeden z najlepszych olejków, jakie do tej pory stosowałam. Twarz nie świeci się po nim nawet zaraz po nałożeniu, jest miękka i miła w dotyku. Odkąd przestałam stosować gotowe kosmetyki i zastąpiłam je półproduktami z ZSK okazało się, że wcale nie mam tłustej cery jak do tej pory myślałam, tylko normalną, ale zanieczyszczoną zapychaczami z drogeryjnych specyfików. Już nigdy do nich nie wrócę :)


Anna L
9 maja 2016

Olej ten świetnie sprawdza się na mojej mieszanej skórze. Używam go głównie do demakijażu twarzy i oczu. Jako jeden z nielicznych testowanych przeze mnie olejów nie zostawia mgły na oczach. Cerę natomiast bardzo dobrze nawilża, bez nieprzyjemnego uczucia oblepienia skóry. Konsystencje ma lejącą, jest dość suchy jak na olej, pachnie neutralnie. Polecam szczególnie osobom z cerą tłustą i mieszaną.


Anna
29 stycznia 2017

Olej dobrze sprawdza sie na mojej tlustej skorze, nie zapycha, skora sie po nim nie swieci. Pomaga w lagodzeniu stanow zapalnych. uzywam go rowniez do demakizaju. Godny polecenia.


Gosia D.
9 kwietnia 2017

Świetnie hamuje wydzielanie sebum przy tłustej cerze. Używam razem z kwasem hialuronowym pod makijaż, podkład o wiele dłużej się trzyma, buzia się nie świeci. Uwielbiam go! :)


Julia
13 października 2017

Bardzo, bardzo tłusty. Myślałam, że sprawdzi się do cery mieszanej, ale jednak nie. Miałam wrażenie ciężkości na skórze. Zużyłam go jako olejek myjący z glyceryl cocoate ale nadal pozostawiał na skórze ciężki film.


Jolanta L.
19 listopada 2017

Olej jojoba jest płynnym woskiem o właściwościach ochronnych, uelastyczniających i przeciwutleniających. Wykazuje duże powinowactwo do cementu międzykomórkowego naskórka, dzięki czemu modyfikuje jego strukturę, działając zmiękczająco. Chroni przed uszkodzeniem warstwę acylo-glukozyloceramidową naskórka. Zapobiega nadmiernej keratynizacji naskórka i mieszków włosowych. Przeciwdziała powstawaniu zaskórników. Opóźnia procesy rogowacenia gruczołów łojowych. Szczególnie zalecany do cery trądzikowej suchej i wrażliwej, ponadto nadmiernie skeratynizowanej. Nie pogarsza stanu cery tłustej, wręcz przeciwnie – powoduje zmniejszenie wydzielania łoju. Chroni przed szkodliwym wpływem słońca i mrozu. Opóźnia procesy starzenia skóry. Zastępuje kosztowny i trudno dostępny olbrot. Źródło:http://rozanski.li/454/olej-jojoba-jojoba-oil/


* - Pole wymagane

Kosmetyki mineralne

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl