Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Macerat z morszczynu pęcherzykowatego

Algi
4
PLN
Macerat z morszczynu pęcherzykowatego
Macerat z morszczynu pęcherzykowatego 7 4.124
in_stock
Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka w:
5 dni
Cena: 4,00 zł
Cena netto: 3,25 zł
szt.

Macerat z fucusa w oleju słonecznikowym o działaniu antycellulitowym, regenerującym, rewitalizującym. Macerat polecany jest do pielęgnacji skóry dojrzałej, do produkcji surowców kosmetycznych antycelulitowych, antyaging, ujędrniających. 

INCI:  Helianthus Annuus Seed Oil, Fucus Vesiculosus Extract, Ascorbyl Palmitate

Postać:
Klarowny olejowy macerat o żółtym zabarwieniu. 

Skład:
Macerat z morszczynu pęcherzykowatego wytwarzany jest metodą maceracji algi Fucus vesiculosus w oleju słonecznikowym (Helianthus annuus). 

Produkt ten zawiera oprócz bogactw oleju słonecznikowego, zawierającego 90% nienasyconych kwasów tłuszczowych (linolowy 73%, oleinowy 16%, alfa-linolenowy, oleopalmitynowy), ok 10% nasyconych kwasów tłuszczowych, naturalne tokoferole, woski, lecytynę, karoteny oraz inne rozpuszczalne w tłuszczach substancje aktywne z ekstraktu z morsztyna. Morsztyn zawiera w swoim składzie kompleks lipidów, glikolipidów i fosfolipidów (triacyloglicerole, monogalaktosylo - diacyloglicerole, digalaktosylo - diacyloglicerole, fosfatydylocholinę, kwas fosfatydowy, fosfatydyloglicerol, difosfatydyloinozytol) oraz naturalne tokoferole i karotenoidy (np. fukoksantynę). Zawarte w ekstrakcie polifenole charakteryzują się działaniem przeciwrodnikowym - antyoksydacyjnym. Fukoidyna i laminaryna poprawiają mikro-krążenie krwi, ułatwiają przemianę materii (przyśpieszają spalanie tłuszczy).
Karotenoidy odpowiedzialne są za działanie przeciwutleniające. Fukoksantyna działała synergicznie z witaminą E w kontekście aktywności przeciwutleniającej, a szczególnie z fosfatydyloetanolamina (PE), fosfatydylocholina (PC) i fosfatydyloseryna (PS) - wszystkie występujące w morsztynie.
 
Zastosowanie:
W surowcach kosmetycznych do pielęgnacji cery dojrzałej, w produktach antyaging, antycellulitowych, wyszczuplających, ujędrniających.
Zalecane zastosowanie -  do 95%, zalecamy zmieszać go z innymi olejami. 
 
Przykładowe receptury:

Przechowywanie:
Macerat z morsztynu należy przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.   
Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (7)

Kasia
26 marca 2012

Macerat z morszczynu doskonale nawilza i odzywia zmeczona i przesuszoną skórę która po jego zastosowaniu w kremie stała się miękka gładka.


Dorota
18 marca 2015

Czy macerat mozna dodac np do maseczki z glinki?


Hanna Nowak
5 kwietnia 2015

Skoro mozna stosować do 100 % i bezposrednio na skóre to myślę,że do maseczki jak najbardziej


Katarzyna
21 kwietnia 2015

Doskonały na moją,dojrzałą,naczynkową,suchą skórę. Nakładam bezpośrednio na skórę. Polecam


Emilia
31 maja 2015

Dodaję macerat do maseczek, które nakładam na noc. Po prostu wkraplam na dłoń kilka kropli do maseczki i nakładam na twarz. Super się łączy i rozprowadza. Polecam!


Ania
23 września 2015

macerat jest super na cellulit. Świetnie napina skórę na udach, pośladkach. Szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy.Polecam.


malavida (37 lat)
19 stycznia 2017

Stosuję na twarz. Łagodzi podrażnienia skóry po stosowaniu silnie działających specyfików i poparzeniach słonecznych. Nie zauważyłam efekty napinającego. Macerat jest bezwonny.


Kosmetyki mineralne

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl