Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

0,00 zł 0

Zawartość koszyka

Brakuje 200,00zł do darmowej dostawy.

Koszt dostawy od:
suma: 0,00 zł
Przejdź do podsumowania

Naturalne oleje kosmetyczne

Filtruj/Sortuj

Oleje zimnotłoczone to jedne z najcenniejszych produktów w naturalnej pielęgnacji skóry. Dzięki metodzie tłoczenia na zimno oleje te zachowują wszystkie swoje wartości odżywcze i pielęgnacyjne. W sklepie Zrób Sobie Krem oferujemy szeroki wybór naturalnych olejów kosmetycznych, które zaspokoją potrzeby każdej cery, dostarczając skórze niezbędnych składników odżywczych.

Oleje zimnotloczone

Olej z pestek moreli ORGANICZNY

Olej z pestek moreli ORGANICZNY
Olej z pestek moreli ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: morela organiczna
Olej z pestek moreli ORGANICZNY

Stosowany do olejków do ciała, do masażu (poprawia napięcie skóry), do kąpieli, dla niemowląt, a także do emulsji dla cery mieszanej, wrażliwej, suchej, spierzchniętej i popękanej. Jest bardzo skuteczny w przypadku skóry zwiotczałej, zmęczonej, z widocznymi zmarszczkami. Olej z pestek moreli cechuje zdolność do łatwego wnikania w naskórek bez pozostawienia tłustego filmu .

INCI: Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Olej z lnianki siewnej, olej rydzowy naturalny

Olej z lnianki siewnej, olej rydzowy naturalny
Olej z lnianki siewnej, olej rydzowy naturalny
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS125
Olej z lnianki siewnej, olej rydzowy naturalny

O znakomitej przydatności oleju z Lnianki siewnej decyduje wyjątkowo wysoka zawartość NNKT (dochodząca do 90%). Ze względu na wysoką zawartość naturalnych tokoferoli jest bardzo skutecznym wymiataczem wolnych rodników i zaliczany do środków ''anti-aging''.

INCI Camelina Sativa Seed Oil

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Olej z nasion herbaty ORGANICZNY

Olej z nasion herbaty ORGANICZNY
Olej z nasion herbaty ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID341
Olej z nasion herbaty ORGANICZNY

Bardzo lekki olej, łatwowchłaniający się. Zawiera do 88% jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, ponadto jest cennym źródłem kwasów omega 3, 6 i 9, witaminy E oraz polifenoli. Substancje te są efektywnymi wymiataczami wolnych rodników. Chronią przed promieniowaniem UV. Wzmacniają tkankę łączną skóry i ściany naczyń krwionośnych. Chętnie stosowany w preparatach przeciw starzeniowych.

INCI: Camellia oleifera seed oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,40 zł (netto: 5,20 zł )

Naturalny kosmetyczny olej z łubinu

Naturalny kosmetyczny olej z łubinu
Naturalny kosmetyczny olej z łubinu
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: LUB010
Naturalny kosmetyczny olej z łubinu

 

OLEJ Z ŁUBINU

 

INCI Lupine seed Oil



 

Dzięki bogatemu składowi substancji czynnych biologicznie olej z łubinu wykorzystywany jest przede wszystkich w przemyśle kosmetycznym- zwłaszcza jako przeciwutleniacz, a także środka chroniącego przed UVA i / lub B, środka chroniącego skórę przed uszkodzeniem , szczególnie uszkodzeniem oksydacyjnym. Sprzyja temu korzystny układ kwasów tłuszczowych 18:1 > 18:2  > 18:3  >  16:0  > 20:1  > 22:1  > 22:0  > 18:0 > 24:0  > 20:0.
Olej łubinowy, rozjaśnia i wybiela skórę, eliminuje piegi i plamy pigmentowe. Uspokaja podrażnioną skórę, wygładza zmarszczki i nawilża. Stosowany jest jako produkt do ochrony przed promieniowaniem UV i promieniowaniem podczerwonym. Używa się go również jako składnika kremów odżywczych, przeciwzmarszczkowych i ochronnych. Jak również jako kremu pod oczy i składnik pomadek do ust.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olej z pestek arbuza RAFINOWANY

Olej z pestek arbuza RAFINOWANY
Olej z pestek arbuza RAFINOWANY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 220190916
Olej z pestek arbuza RAFINOWANY

Zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega-6), kwas oleinowy ( typu omega-9) i kwas α-linolenowy (typu omega-3). Szczególnie polecany w formulacjach kosmetyków dla dzieci. Olej z nasion arbuza nie jest komedogenny (nie zatyka porów) i nie hamuje wydzielania toksyn przez skórę. Bogata kompozycja niezbędnych kwasów tłuszczowych zawartych w tym oleju pomaga przywrócić i utrzymać odpowiednią elastyczność skóry.

INCI: Citrullus vulgaris (Watermelon) Seed Oil 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olej rycynowy ORGANICZNY

Olej rycynowy ORGANICZNY
Olej rycynowy ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 827C-25604
Olej rycynowy ORGANICZNY

Zastosowany zewnętrznie wykazuje działanie natłuszczające i ochronne. Zapobiega utracie wilgotności naskórka. Stosowany jako środek pielęgnujący do włosów Działa pozytywnie na skórę i tkankę podskórną. Olej rycynowy jest najbardziej błyszczącym olejem roślinnym, dlatego jest głównym składnikiem szminek i błyszczyków. 

INCI: Ricinus Communis

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olej konopny ORGANICZNY

Olej konopny ORGANICZNY
Olej konopny ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS133
Olej konopny ORGANICZNY

Niezwykle cenny olej roślinny zawiera wyważony stosunek cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i naturalnych antyoksydantów, nie wywołuje alergii i bardzo dobrze penetruje w głąb skóry. Dobrze się rozprowadza i dosyć szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.

INCI: Cannabis sativa (Hemp) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olej z pestek cytryny

Olej z pestek cytryny
Olej z pestek cytryny
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: cytr10
Olej z pestek cytryny

Olej z pestek cytryny

 

INCI: Citrus Limon Seed Oil

 

Obfitujący w kwasy omega, witaminę C i E nawilża, chroni, regeneruje, działa antyoksydacyjnie i regenerująco na skórę oraz włosy. Doskonały dla skóry dojrzałej, pozbawionej jędrności, ze zmarszczkami, z przebarwieniami, nierównym kolorytem, naczynkowej. Doskonale ożywia koloryt zmęczonej, “poszarzałej” cery dodając jej blasku. Dzięki swojej lekkości polubią go osoby z cerą tłustą, mieszaną i zanieczyszczoną. Doskonale sprawdzi się także przy włosach matowych, suchych, cienkich sprawiając, ze nabiorą miękkości, lekkości i blasku.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olej z orzecha włoskiego NATURALNY

Olej z orzecha włoskiego NATURALNY
Olej z orzecha włoskiego NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: włoski
Olej z orzecha włoskiego NATURALNY

Olej z orzecha włoskiego zimnotłoczony i nierafinowany, bogaty jest w NNKT. Kwas linolowy który pomaga w regeneracji, tonizowaniu nawilżaniu zniszczonej lub suchej skóry. Zapobiega powstawaniu zmarszczek. Działa przeciwzapalnie, normalizująco, kojąco, przeciwstarzeniowo. Przeznaczony do skóry dojrzałej i wrażliwej. Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.

INCI: Juglans regia (Walnut) Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY

Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY
Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS158
Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY

Olej ten jest lekki zawiera wysoką koncentrację NNKT w tym kwas linolowy (typu omega-6), kwas oleinowy ( typu omega-9). Jest podobny w odczuciu, składzie i zastosowaniu do oleju ze słodkich migdałów i oleju z pestek moreli. Także cechą tych trzech olei jest szybka wchłanialność bez uczucia tłustości. 

INCI: Prunus Persica (Peach) Kernel Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olej z miodli indyjskiej ORGANICZNY

Olej z miodli indyjskiej ORGANICZNY
Olej z miodli indyjskiej ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS143
Olej z miodli indyjskiej ORGANICZNY

Olej stosowany w pielęgnacji skóry i włosów. Wspomaga leczenie egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu i stanów zapalnych. Stosowany także w przy kruchych paznokciach. Jest olejem nieschnącym. Olej działa antybakteryjnie, łagodzi swędzenie. Zalecany do skóry suchej, podrażnionej, łuszczącej się i skłonnej do zapaleń.

INCI Azadirachta Indica (Neem Oil)

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olej lniany ORGANICZNY

Olej lniany ORGANICZNY
Olej lniany ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: C45A-21943
Olej lniany ORGANICZNY

Przeznaczony dla skóry tłustej, pękającej, skłonnej do zapaleń. Olej lniany zastosowany na skórę działa przeciwzapalnie, rozmiękczająco, przeciwświądowo, pobudza procesy regeneracji skóry właściwej i naskórka, rozmiękcza strupy, przyśpiesza gojenie oparzeń, odleżyn, owrzodzeń, ropni. Działa przeciw tworzeniu zaskórników.


INCI: Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olej z pestek moreli RAFINOWANY

Olej z pestek moreli RAFINOWANY
Olej z pestek moreli RAFINOWANY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 3E23-14796
Olej z pestek moreli RAFINOWANY

Olej z pestek moreli otrzymywany jest nasion owoców moreli zwyczajnej Prunus Armeniaca Główne ośrodki uprawy: Chiny, USA, rejony śródziemnomorskie, republiki środkowoazjatyckie, Argentyna, Chile.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej z nasion maku

Olej z nasion maku
Olej z nasion maku
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: mak10
Olej z nasion maku

Olej z nasion maku, tłoczony na zimno, zawiera liczne tokoferole oraz fitosterole roślinne. Należy do olejów o lekkiej formule, użyty na skórę - nie obciąża i przeciwdziała jej suchości.
Doskonale sprawdza się w pielęgnacji cery wrażliwej oraz naczynkowej, ze skłonnością do powstawania „pajączków”. Znajduje również zastosowanie w preparatach antycellulitowych. W pielęgnacji włosów - niezastąpiony w przypadku włosów przetłuszczających się przy nasadzie i przesuszonych na końcach. Pielęgnuje rozdwojone końcówki i reguluje wydzielanie sebum skóry głowy.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej z nasion majeranku

Olej z nasion majeranku
Olej z nasion majeranku
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 9184-75628
Olej z nasion majeranku

Olej z nasion majeranku

INCI: Origanum Majorana Seed Oil

Wygląd: żółty kolor oraz charakterystyczny zapach.

Jego charakterystyczny skład nienasyconych kwasów tłuszczowych to:

-linolenowy (omega-3) ~44%
-linolowy (omega-6) ~31%
-oleinowy (omega-9) ~17%

 Nierafinowany olej z nasion majeranku stosowany w produktach do twarzy i ciała, tonizuję skórę i niweluje podrażnienia. Doskonale sprawdza się w kremach i serum do cery dojrzałej i pozbawionej elastyczności. W balsamach pomaga redukować cellulit, wszelkie podrażnienia po depilacji i zabiegach kosmetycznych. Stanowi idealny produkt bazowo-wyjściowy do produkcji kosmetyków.

 

Przechowywanie:
Surowiec przechowywać z w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. Chronić przed dostępem wilgoci.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej Bakuchi kosmetyczny zimnotłoczony

Olej Bakuchi kosmetyczny zimnotłoczony
Olej Bakuchi kosmetyczny zimnotłoczony
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: bak10
Olej Bakuchi kosmetyczny zimnotłoczony

Olej bakuchi

INCI: PSORALEA CORYLIFOLIA SEED OIL

Olej Bakuchi jest tłoczony na zimno z nasion rośliny Psoralea corylifolia, stosowanej od bardzo dawna w medycynie chińskiej i indyjskiej. To bardzo wysokiej jakości olej, idealny dla cer problematycznych, dotkniętych trądzikiem, bielactwem, nierównym kolorytem, łuszczycą, przebarwieniami, wspaniale sprawdza się także przy skórze z oznakami starzenia i zmęczenia. Regeneruje i wzmacnia skórę, łagodzi stany zapalne. Zawiera w sobie bakuchiol- roślinny retinoid, który nie działa fotouczulająco, mogą stosować go kobiety w ciąży i karmiące piersią.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej ze słonecznika ORGANICZNY

Olej ze słonecznika ORGANICZNY
Olej ze słonecznika ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS169
Olej ze słonecznika ORGANICZNY

Bogactwo NNKT i naturalnych witamin. Olej o wspaniałym zapachu świeżego słonecznika. Doskonale się wchłania, zmiękcza i wygładza skórę. Ma działanie przeciwrodnikowe, przeciwzapalne i normalizujące. Nie jest komogenny zalecany do wszystkich typów skóry a przede wszystkim do tłustej i zanieczyszczonej.

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej z nasion bawełny RAFINOWANY

Olej z nasion bawełny RAFINOWANY
Olej z nasion bawełny RAFINOWANY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS145
Olej z nasion bawełny RAFINOWANY

O znakomitej przydatności oleju z nasion bawełny jako surowca kosmetycznego decyduje jego skład - wysoka zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), a szczególnie kwasu olejowego i linolowego. Dzięki podwójnym wiązaniom w budowie wyżej wymienionych kwasów, mają zdolność eliminowania wolnych rodników. NNKT charakteryzują się szczególnie korzystnym oddziaływaniem na skórę, dobrze się wchłania. Działają przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnoszą odporność na zakażenia, pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łącznej.

INCI: Gossypium (Cotton) Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY

Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY
Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS142
Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY

Może być stosowany jako czysty olejek do ciała lub jako dodatek w kosmetykach przeznaczonych dla skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej, a także przy skórze ze skłonnością do stanów zapalnych. Szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustej warstwy. 

INCI: Carthamus Tinctorius

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy rafinowany
Olej ryżowy rafinowany
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ryzo30
Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy rafinowany

 

INCI: Oryza Sativa (Rice) Bran Oil

Olej ryżowy rafinowany otrzymywany jest z nasion ryżu. Wykazuje działanie ochronne i regenerujące, należy do bardzo delikatnych olejów, nie pozostawia zbyt tłustej warstwy na skórze. Działa silnie antyoksydacyjnie poprzez wysoką zawartość witaminy E i kwasu ferulowego. Hamuje procesy starzenia się skory działając na nią aktywizująco i stymulująco. Świetnie regeneruje, dlatego nadaje się dla większości rodzajów i podtypów cery- np. wrażliwej, mieszanej, suche, z przebarwieniami i bliznami. Doskonale nadaje się do wszelkich kremów, masek, serum, odżywek do włosów, do olejowania włosów, jak również do olejków do demakijażu. Wygładza strukturę włosa, nadaje mu piękny połysk.

Stosowanie: do 98%

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Czym są oleje naturalne zimnotłoczone?

Oleje zimnotłoczone to oleje pozyskiwane w procesie tłoczenia na zimno, co pozwala zachować ich pełne właściwości odżywcze. W wyniku tego procesu oleje zawierają witaminy, minerały oraz nienasycone kwasy tłuszczowe, które wspierają regenerację i odbudowę skóry. Oleje te mogą być stosowane zarówno bezpośrednio na skórę, jak i jako składnik domowych kosmetyków.

Naturalne oleje kosmetyczne w naszej ofercie

Oferowane przez nas oleje podzieliliśmy na trzy grupy:

  • Oleje naturalne – to oleje otrzymywane w wyniku tłoczenia na zimno, które przechodzą jedynie proces filtracji przez filtry papierowe pod niskim ciśnieniem. Dzięki temu zachowują wszystkie wartości odżywcze. Rośliny używane do produkcji tych olejów często pochodzą z plantacji, na których nie stosuje się herbicydów, choć nie zawsze są one klasyfikowane jako organiczne ze względu na używanie nawozów mineralnych. Czasami oleje te są pozyskiwane z roślin rosnących dziko.
  • Oleje rafinowane – te oleje również są tłoczone na zimno, ale dodatkowo poddawane są procesom oczyszczania, takim jak filtracja na ziemi okrzemkowej czy destylacja pod zmniejszonym ciśnieniem. Rafinacja usuwa zanieczyszczenia i sprawia, że oleje są mniej wrażliwe na podgrzewanie, mają dłuższą trwałość oraz pozbawione są charakterystycznego koloru i zapachu. Oleje te są idealne do produkcji mydeł oraz dla osób ze skłonnościami do alergii.
  • Oleje organiczne – produkowane podobnie jak oleje naturalne, ale rośliny oraz proces tłoczenia są certyfikowane jako ekologiczne. Oznacza to, że rośliny nie miały kontaktu z pestycydami, herbicydami ani nawozami chemicznymi, a same oleje nie były poddawane żadnym reakcjom chemicznym. Oleje organiczne to w pełni ekologiczne produkty, które zachowują najwyższą jakość i czystość.

W przypadku mniej trwałych olejów naturalnych, zalecamy dodanie około 2% witaminy E, która działa jako naturalny konserwant, przedłużając trwałość produktu.

Olejki tłoczone na zimno – rodzaje

W sklepie Zrób Sobie Krem znajdziesz różnorodne oleje kosmetyczne, które odpowiadają na różne potrzeby skóry. Mamy, m.in.:

  • Olej z opuncji – bogaty w witaminę E, działa przeciwstarzeniowo.
  • Frakcja olejowa masła shea – intensywnie nawilżająca, idealna dla skóry suchej.
  • Olej z lnianki siewnej – łagodzi podrażnienia, idealny dla skóry wrażliwej.
  • Olej z łubinu – wspiera regenerację skóry, idealny dla cery dojrzałej.
  • Olej z owoców leśnych – bogaty w antyoksydanty, wspomaga ochronę skóry.
  • Olej z dynii – nawilża i odżywia, idealny dla każdego typu skóry.
  • Olej z pestek jabłka – działa regenerująco, idealny dla skóry zmęczonej.
  • Olej abisyński – lekki, szybko się wchłania, idealny do codziennej pielęgnacji.
  • Olej andiroba – działa przeciwzapalnie, idealny dla skóry problematycznej.
  • Olej arganowy – bogaty w witaminy, odżywia i regeneruje skórę.
  • Olej avocado – głęboko nawilżający, idealny dla skóry suchej i dojrzałej.
  • Olej jojoba – regulujący wydzielanie sebum, idealny dla cery mieszanej i tłustej.

Olejki kosmetyczne - zastosowanie

Oleje kosmetyczne można stosować na wiele sposobów:

  • Bezpośrednio na skórę – niezastąpione w pielęgnacji twarzy i ciała.
  • Do produkcji kosmetyków DIY – jako baza do kremów, balsamów, maseczek i mydeł.
  • Do włosów – jako odżywka lub maska regenerująca.

Oleje kosmetyczne – korzyści dla skóry

Regularne stosowanie olejów zimnotłoczonych może przynieść szereg korzyści:

  • Nawilżenie i odżywienie – naturalne oleje kosmetyczne głęboko nawilżają skórę, pozostawiając ją miękką i gładką.
  • Regeneracja i odbudowa – bogate w składniki odżywcze oleje wspomagają procesy regeneracyjne skóry, poprawiając jej elastyczność i jędrność.
  • Ochrona przed starzeniem – niektóre oleje, takie jak olej z opuncji czy olej arganowy, są bogate w antyoksydanty, które pomagają walczyć z wolnymi rodnikami i opóźniają procesy starzenia się skóry.
  • Łagodzenie podrażnień – oleje zimnotłoczone, takie jak olej z lnianki siewnej czy olej z pestek jabłka, działają kojąco na skórę, łagodząc podrażnienia i stany zapalne.
  • Wsparcie dla skóry problematycznej – oleje takie jak olej jojoba czy olej andiroba regulują wydzielanie sebum i działają przeciwzapalnie, co jest szczególnie korzystne dla cery tłustej i trądzikowej.

Oleje kosmetyczne – sklep zrobsobiekrem.pl

Odkryj pełną gamę naturalnych olejów kosmetycznych w sklepie Zrób Sobie Krem i przekonaj się, jak skuteczna może być naturalna pielęgnacja. Wybierz produkty, które najlepiej odpowiadają Twoim potrzebom i ciesz się zdrową, piękną skórą każdego dnia. Jeśli potrzebujesz porady związanej z wyborem – skontaktuj się z nami, a otrzymasz fachową pomoc.

Sprawdź wpisy tematyczne na naszym blogu:

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium