Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Olej z pestek arbuza RAFINOWANY

Oleje zimnotłoczone
6.75
PLN
Olej z pestek arbuza RAFINOWANY
Olej z pestek arbuza RAFINOWANY 7 4.57142
in_stock
Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 6,75 zł
Cena netto: 5,49 zł
szt.
INCI: Citrullus vulgaris (Watermelon) Seed Oil 

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.


Olej z pestek arbuza znany jest jeszcze pod nazwami olej ootanga lub olej kalahari. W Afryce nasiona arbuza są wysoko cenione ze względu na pożywny olej, który w sobie zawierają. Olej ten uzyskuje się metoda tradycyjną - nasiona są wydłubywane z łuski, która je otacza i suszone na słońcu, powysuszeniu są wyciskane.

Olej z pestek arbuza jest olejem wyjątkowo lekkim i rzadkim, bardzo dobrze się wchłania, nawilża i łagodzi podrażnienia. Ma stosunkowo długą przydatności do użycia. Zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega-6), kwas oleinowy ( typu omega-9) i kwas α-linolenowy (typu omega-3). Szczególnie polecany w formulacjach kosmetyków dla dzieci. Olej z nasion arbuza nie jest komedogenny (nie zatyka porów) i nie hamuje wydzielania toksyn przez skórę (jak zawarta w większości olejków do ciała i kremów parafina).  Bogata kompozycja niezbędnych kwasów tłuszczowych zawartych w tym oleju pomaga przywrócić i utrzymać odpowiednią elastyczność skóry. Dlatego też jest wspaniałym dodatkiem do pielęgnacji wszystkich typów skóry począwszy od suchej do tłustej, trądzikowej ale także dojrzałej. Olej z nasion arbuza jest także przydatny w preparatach do pielęgnacji włosów ze względu na właściwości nawilżające i ochronne tego oleju w połączeniu z jego lekkością .

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Opinie o produkcie (7)

Aleksandra Bogacka - Pajdzik
12 sierpnia 2012

Świetny! Lekki, szybko się wchłania, nie zapycha. Idealny na lato. Prawie nie pachnie, co dla mnie jest raczej plusem :)


madame_figaro
21 maja 2013

fajny, lekki olej na dzień- błyskawicznie się wchłania, lekko nawilża, fajnie trzyma makijaż. spektakularnych efektów nie widać, ale jest to bardzo sympatyczny produkt do stosowania na dzień. mam cerę mieszaną, jednak ani nie powoduje świecenia, ani nie zatyka porów. polecam


Milena Grygier
7 grudnia 2013

Bardzo dobry olej. Idealnie nadaje się zarówno do demakijażu jak i nawilżania twarzy. Jest przy tym bardzo lekki i naprawdę dobrze się wchlania. Polecam


Anna Mielewczyk
1 kwietnia 2014

Lekki olejek na dzień, super się wchłania i nawilża skórę :) Po jego nałożeniu twarz jest gładka , mięciutka i elastyczna :) Idealny pod makijaż, posiadam cerę mieszaną , nie powoduje świecenia i nie zatyka porów. Olejek tamanu jednak był dla mnie za ciężki :)


Anna Mielewczyk
1 kwietnia 2014

Również dobry jako dodatek do odżywek ,masek do włosów :)


Anna Mielewczyk
1 kwietnia 2014

Olejek idealny jako pielęgnacja okolic oczu ,skóra jest gładziutka i miękka :)!


Anna Mielewczyk
1 kwietnia 2014

nie polecam stosowania tego olejku solo na suche włosy, lepiej stosować jako dodatek do odżywek lub masek :)


Kosmetyki mineralne

Sklep internetowy Shoper.pl