Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY

Oleje zimnotłoczone
4.5
PLN
Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY
Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY 1 4.00876
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 4,50 zł
Cena netto: 3,66 zł
szt.

INCI: Prunus Persica (Peach) Kernel Oil

Oferowany przez nas olej z brzoskwini tłoczony na zimno ze 100% czystych pestek brzoskwini a następnie filtrowany i delikatnie rafinowany. Olej  może być stosowany do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. Olej ten jest lekki zawiera wysoką koncentrację NNKT w tym kwas linolowy (typu omega-6), kwas oleinowy (typu omega-9). Jest podobny w odczuciu, składzie i zastosowaniu do oleju ze słodkich migdałów i oleju z pestek moreli. Także cechą tych trzech olei jest szybka wchłanialność bez uczucia tłustości. Olej brzozkwiniowy jest polecany do stosowania w tykach dla cery dojrzałej, wrażliwej, podrażnionej. Może być stosowany jako olej bazowy w aromaterapii i masażu. Jako środek zmiękczający jest idealny do wyrobu kremów do twarzy, ciała i pielęgnacji ust.

Liczba zmydlania 140 NaOH / g oleju

Przechowywanie
Okres trwałości oleju do 24 miesięcy od daty tłoczenia. Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (1)

jola p
7 czerwca 2016

jest wspaniały, gęsty i świetnie nawilża skórę, polecam


Kosmetyki mineralne

Sklep internetowy Shoper.pl