Olej z orzecha włoskiego NATURALNY

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 8,80 zł 8.80
Cena netto: 7,15 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.54286
Producent: -
Kod produktu: włoski

Opis

INCI: Juglans regia (Walnut) Seed Oil 

Olej otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno wyłuskanych orzechów z orzecha włoskiego (Juglans regia ), nie rafinowany. 

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Ze względu na wysoką zawartość kwasów nienasyconych polecamy stosować go w produktach kosmetycznych jako substancję czynną w ilości 10-20%. 

Postać

Mętny olej o zabarwieniu złoto-żółtym i orzechowym zapachu otrzymywany z tłoczonych na zimno wyłuskanych orzechów lakowych, nie rafinowany. W niskich temperaturach ścina się i mętnieje.  Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać powyżej 38 Co.

Skład

zawiera ok 60% kwasu linolowego, ok 20% kwasu olejowego, 5-15% kwasu linolenowego, nasyconych kwasów tłuszczowych, bogaty w witaminy: A, E i biotyna.

Zastosowanie
Olej z orzecha włoskiego jest bogaty w NNKT. Kwas linolowy który pomaga w regeneracji, tonizowaniu nawilżaniu zniszczonej lub suchej skóry. Zapobiega powstawaniu zmarszczek. Działa przeciwzapalnie, normalizująco, kojąco, przeciwstarzeniowo. Przeznaczony do skóry dojrzałej i wrażliwej. Dobrze penetruje w głąb skóry. Zaliczany do środków promieniochronnych o SPF 3-4. Dobrze się rozprowadza i dosyć szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.
Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry alergicznej, suchej poparzonej słońcem. Pomocny przy łupieżu suchym i swędzącej skórze głowy. W kremach przeciw starzeniowych ''anti-aging''. W produktach dla cery dojrzałej, oraz jako samodzielny olej do masażu. 

Liczba zmydlania: mg 135 NaOH/ g oleju

Przechowywanie
 Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

16 lipca 2016

Do tego oleju trzeba się przyzwyczaić :) tłusty, ale w dobrze wchłanialny. Pierwsze 3 aplikacje spowodowały u mnie lekkie łzawienie oczu, więc stosowałam go na włosy- efekt świetny, teraz wróciłam do stosowania go na twarz, bo w trakcie stosowania 10% toniku z kwasem mlekowego nastąpiło nieprzyjemne ściągnięcie skóry, które świetnie tenże olej eliminuje. Podsumowując świetny olej dla spragnionych dogłębnego nawilżenia i ukojenia skóry, do włosów też ok :)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium