Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

0,00 zł 0

Zawartość koszyka

Brakuje 200,00zł do darmowej dostawy.

Koszt dostawy od:
suma: 0,00 zł
Przejdź do podsumowania

Naturalne oleje kosmetyczne

Filtruj/Sortuj

Olej z pestek pigwy

Olej z pestek pigwy
Olej z pestek pigwy
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: pig10
Olej z pestek pigwy

 

Olej z pestek pigwy

 

INCI: Chaenomeles seed oil

 

Nierafinowany olej z pestek pigwy będący bogactwem wielu składników, jak: garbniki, flawonoidy, kwasy organiczne, witaminy A , C i z grupy B, kwasy Omega.
Doskonale nadaje się dla skóry naczynkowej, gdyż wzmacnia naczynia krwionośne, trądzikowej i tłustej gdyż jest lekki, i normalizuje wydzielanie sebum, odwodnionej, dojrzałej- ze względu na działanie antyoksydacyjne. Dodatkowo wspaniale nadaje się do włosów- wygładza je, nawilża, dodaje im blasku, zapobiega rozdwajaniu się końcówek.

Stosowanie: do 100%


 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z pestek winogron zimnotłoczony

Olej z pestek winogron zimnotłoczony
Olej z pestek winogron zimnotłoczony
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: winogron10
Olej z pestek winogron zimnotłoczony

 

Olej z pestek winogron zimnotłoczony



INCI:
Vitis Vinifera Oil

 


Olej o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega-6, o intensywnym kolorze i charakterystycznym zapachu. Zawartość kwasu linolowego odgrywa istotną rolę w procesach metabolicznych skóry, chroni przed odwodnieniem i przesuszeniem, wzmacnia barierę lipidową naskórka. Nadaje skórze elastyczność, wygładza ją, dodaje blasku. Działa również przeciwzapalnie i zapobiega powstawaniu zaskórników. Stosowany na włosy czyni je bardziej błyszczącymi, dzięki czemu wyglądają zdrowiej. Doskonale się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

NATURALNY OLEJ Z PESTEK JABŁKA

NATURALNY OLEJ Z PESTEK JABŁKA
NATURALNY OLEJ Z PESTEK JABŁKA
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: JAB010
NATURALNY OLEJ Z PESTEK JABŁKA

 

OLEJ Z PESTEK JABŁKA

 

INCI: Pyrus Malus (Apple) Seed Oil

 

Olej z pestek jabłka charakteryzuje się wysoką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, fitosteroli, fosfolipidów, tokoferoli i witaminy E. Jest bogatym źródłem siarki, co czyni go skutecznym w redukcji zmian skórnych, łuszczycy i innych problemów dermatologicznych. Jego działanie poprawiadetoksykację skóry i zwiększa produkcję kolagenu. Posiada silne właściwości przeciwutleniające i przeciwbakteryjne.
Olej z pestek jabłek hamuje procesy degeneracyjne i jednocześnie promuje syntezę kolagenu,
co prowadzi do poprawy wyglądu skóry. Zmiękcza, chroni, nawilża i odżywia skórę oraz
cebulki włosowe. Jest więc doskonałym składnikiem kosmetyków nawilżających i
przeciwstarzeniowych. Zatrzymuje wypadanie włosów, wzmacnia je, nadaje im miękkość,
blask i sprawia, że stają się bardziej puszyste. Z tego powodu używany jest w odżywkach i
szamponach do włosów.
Może być dodawany jako składnik aktywny do kremów, olejków, szamponów, odżywek.
Najczęściej stosowany jest w preparatach nawilżających i przeciwstarzeniowych do skóry
twarzy i ciała, w olejkach do masażu, w balsamach do ust, w produktach do pielęgnacji
włosów.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej andiroba NATURALNY

Olej andiroba NATURALNY
Olej andiroba NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID665_2879
Olej andiroba NATURALNY

Dzięki zawartości triterpenów olej ma silne działanie przeciwzapalne – zmniejsza opuchlizny oraz przyspiesza regenerację naskórka. Ponadto olej działa przeciwstarzeniowo, pobudzając syntezę kolagenu oraz chroni przed transepidermalną utratą wody.

INCI: Carapa guianensis (Andiroba) Nut Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej arganowy organiczny DEODORYZOWANY

Olej arganowy organiczny DEODORYZOWANY
Olej arganowy organiczny DEODORYZOWANY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: argan deodoryzowany
Olej arganowy organiczny DEODORYZOWANY

Olej arganowy tłoczony na zimno z nasion, następnie poddawany oczyszczaniu w celu pozbycia się charakterystycznego dla tego oleju zapachu.

INCI Argania Spinosa Seed Oil

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej jojoba złoty NATURALNY

Olej jojoba złoty NATURALNY
Olej jojoba złoty NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS459
Olej jojoba złoty NATURALNY

Złoty Olej Jojoba - tłoczony na zimno, nierafinowany. Płynny wosk, zawiera alkohole i kwasy tłuszczowe, nie zawiera gliceryny. Działa natłuszczająco, zmiękczająco, łagodząco, przeciwzapalnie i odżywczo. Nie pozostawia tłustej warstwy na powierzchni skóry. Stosowany jest jako olej bazowy jak i składnik aktywny, wykazuje duże powinowactwo do skóry, jest szybko absorbowany.

INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Frakcja olejowa masła shea

Frakcja olejowa masła shea
Frakcja olejowa masła shea
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS342
Frakcja olejowa masła shea

Olej ten otrzymuje się z masła shea - odziela sie z niego frakcje stałą. Masło otrzymuje się z owoców - orzeszków drzewa masłowego Butyrospermum parkii, rosnącego w Afryce w środowisku naturalnym. Zbierane ręcznie orzeszki charakteryzują się bardzo wysoką zawartością tłuszczu. Drzewo owocuje dopiero po 30 latach, a najobficiej po ok. 50 latach.

INCI Butyrospermum Parkii Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY

Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY
Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS168
Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY

Olej migdałowy jest jednym z najlepszych surowców kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości, jest dobrze wchłaniany. Olej ze słodkich migdałów, cechuje się łagodnością, jest bardzo dobrze tolerowany, stąd często używany w kosmetykach dla niemowląt. Olej migdałowy zmiękcza i wygładza skórę.

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY

Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY
Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS167
Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY

Olej migdałowy jest jednym z najlepszych surowców kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości, jest dobrze wchłaniany. Olej ze słodkich migdałów, cechuje się łagodnością, jest bardzo dobrze tolerowany, stąd często używany w kosmetykach dla niemowląt. Olej migdałowy zmiękcza i wygładza skórę.

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Naturalny olej z pestek dyni kosmetyczny, zimnotłoczony

Naturalny olej z pestek dyni kosmetyczny, zimnotłoczony
Naturalny olej z pestek dyni kosmetyczny, zimnotłoczony
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS159
Naturalny olej z pestek dyni kosmetyczny, zimnotłoczony

Olej z nasion dyni jest dobrym emolientem. Doskonale zmiękcza skórę. Wyjątkowo bogaty w witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6, oraz potas, selen i cynk. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (ponad 70%) czyli witaminę F. NNKT charakteryzują się szczególnie korzystnym oddziaływaniem na skórę, dobrze się wchłania. Działają przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnoszą odporność na zakażenia, pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łącznej.

INCI: Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil 

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z owoców róży RAFINOWANY

Olej z owoców róży RAFINOWANY
Olej z owoców róży RAFINOWANY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS155
Olej z owoców róży RAFINOWANY

Olej z owoców róży znajduje zastosowanie w produktach do pielegnacji skóry dojrzałej, wrażliwej i uszkodzonej (także przez opalanie) - wspomaga proces łuszczenia się skóry, hamuje proces starzenia.

INCI Rosa Canina (Fruit) Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z nasion czarnej porzeczki RAFINOWANY

Olej z nasion czarnej porzeczki RAFINOWANY
Olej z nasion czarnej porzeczki RAFINOWANY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 35C3-672B9
Olej z nasion czarnej porzeczki RAFINOWANY

Olej o wysokiej jakości, znajdujący zastosowanie w produktach dla dzieci, osób o skórze wrażliwej, zniszczonej, w kosmetykach po opalaniu. Wysoka zawartość kwasu GLA - ponad 13%

INCI Ribes Nigrum Seed Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej avocado ORGANICZNY

Olej avocado ORGANICZNY
Olej avocado ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: SKLEPINT_5D34FC31EEC
Olej avocado ORGANICZNY

Olej z awokado ORGANICZNY łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Używany jako czysty olej lub jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych dla skóry suchej, dojrzałej , starzejącej się i wrażliwej.

INCI Persea Gratissima (Avocado) Oil

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Naturalny olej z owoców leśnych

Naturalny olej z owoców leśnych
Naturalny olej z owoców leśnych
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: las10
Naturalny olej z owoców leśnych

 

Zimnotłoczony, bardzo wartościowy olej z pestek malin, jeżyn, truskawek, jagód, żurawiny, poziomek. Doskonale pielęgnuje skórę dbając o jej jędrność, opóźniając procesy starzenia, wzmacnia barierę naskórkową. Działa silnie antyoksydacyjnie wymiatając wolne wrodniki.

Postać: olej o specyficznym dla pestek owoców zapachu.

Jak stosować?

 

  • jako serum olejowe,

  • w połączeniu z żelem hialuronowym jako silny “nawilżacz”,

  • do olejowania włosów, szczególnie pozbawionych blasku, zniszczonych, nadmiernie wypadających,

  • jako składnik kosmetyków do każdego rodzaju skóry i włosów (kremów, balsamów, serum, odżywek, itd),

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej sezamowy ORGANICZNY deodoryzowany

Olej sezamowy ORGANICZNY deodoryzowany
Olej sezamowy ORGANICZNY deodoryzowany
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 5324-2915C_20140914204657
Olej sezamowy ORGANICZNY deodoryzowany

Rozgrzewajacy olej bez zapachu, idealnie nadaje się do masażu. Olej sezamowy stanowi naturalną ochronę przeciwsłoneczną o faktorze 3-4. Posiada naturalne konserwanty - sezamol i sezaminę, przez co jest jednym ze stabilniejszych olei.  Olej sezamowy ma właściwości rozgrzewające, odtruwające, reguluje pracę gruczołów łojowych. Oczyszcza skórę z toksyn. Olej sezamowy poprawia krążenie. Zaliczany do środków ''anti-aging''.

INCI: Sesamum Indicum seed oil.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej z nasion truskawki NATURALNY

Olej z nasion truskawki NATURALNY
Olej z nasion truskawki NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 41F3-692E5
Olej z nasion truskawki NATURALNY

Olej z nasion truskawki jest znaczącym źródłem anty-oksydantów i gamma-tokoferolu, jest cennym źródłem podstawowych nienasyconych kwasów tłuszczowych linolowego, alfa-linolenowego i kwasu oleinowego. Olej z pestek truskawki stosowany jest w pielęgnacji skóry suchej uszkodzonej i dojrzałej. Także polecany w preparatach Anti-Aging. Jest łatwo wchłaniany przez skórę, działa nawilżająco, ochronnie i odżywczo i lekko ściągająco.

INCI: Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej z rokitnika NATURALNY

Olej z rokitnika NATURALNY
Olej z rokitnika NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: F35C-3125E
Olej z rokitnika NATURALNY

Ciemno pomarańczowy olej z rokitnika zwyczajnego Hippophae rhamnoides otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno z pomarańczowych owoców i filtracji. Jest olejem tłustym wykorzystywanym w gojeniu oparzeń, odmrożeń i stanów zapalnych. Ma właściwości regenerujące, przeciwstarzeniowe, ochronne. Uśmierza ból. Jest cenionym naturalnym surowcem kosmetycznym znajdującym zastosowanie w pielęgnacji skóry suchej, popękanej, dojrzałej, podrażnionej oraz włosów. Olej wspomaga gojenie się  blizn pourazowych potrądzikowych, rozstępów, egzem, stanów zapalnych i alergicznych skóry.

 
INCI Hippophaë rhamnoides fruit oil (Seabuckthorn Oil)

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej z nasion owsa rafinowany

Olej z nasion owsa rafinowany
Olej z nasion owsa rafinowany
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ow10
Olej z nasion owsa rafinowany

 

Olej z nasion owsa rafinowany

 

INCI: Avena Sativa Kernel Oil

 

Biomimetyczny olej z owsa bogaty w kwasy omega-3, omega-6 i antyoksydanty ma wysoką biozgodność ze skórą. Dzięki ceramidom doskonale nawilża dbając o barierę hydrolipidową. Doskonały dla każdego rodzaju i podtypu cery, w tym przede wszystkim dla cery skłonnej do alergii, wrażliwej, podrażnionej, zaczerwienionej, gdyż działa on silnie kojąco i łagodzi objawy alergii. Doskonale nadaje się do stosowania na okolice oczu.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY

Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY
Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS421
Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY

O znakomitej przydatności oleju z czarnuszki decyduje jej bogaty skład: NNKT, fitosterole, naturalne tokoferole i olejki eteryczne. Zalecany do skóry alergicznej, z egzemą, trądzikowej nękanej przez zapalenia skórne, grzybice. 

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Olej z męczennicy RAFINOWANY

Olej z męczennicy RAFINOWANY
Olej z męczennicy RAFINOWANY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS370
Olej z męczennicy RAFINOWANY

Olej z Męczennicy jadalnej (Passiflora edulis Sims),  jest dobrym środkiem zmiękczającym i ochronnym, bogatym w wapno i fosfor. Zawiera rozpuszczalne w tłuszczach witaminy i flawonoglikozydy, które są silnymi neutralizatorami wolnych rodników i antyutleniaczami. Jest źródłem NNKT - Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych. Posiada silne właściwości łagodzenia podrażnień i działa przeciwzapalnie. 

INCI: Passiflora Edulis (Passion Flower) Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium