Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY

Oleje zimnotłoczone
6.85
PLN
Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY
Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY 10 4.3411
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 6,85 zł
Cena netto: 5,57 zł
szt.
* - Pole wymagane

INCI: Carthamus Tinctorius

Olej z krokosza barwierskiego (olej z ostu) otrzymywany z tłoczonych na zimno nasion rośliny jednorocznej Carthamus Tinctorius. Krokosz barwierski pochodzi z Ameryki Północnej, Indii, USA. Uprawiany jest w Indiach, USA, Meksyku, oraz w mniejszym stopniu w południowej Europie (Hiszpania, Portugalia), Turcji i Australii.Produkt posiada certyfikat organizacji Soil Association.

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.


Postać
Olej o mocnym, złoto-żółtym zabarwieniu. Nie odporny na wysokie temperatury przy produkcji kremów nie podgrzewać powyżej 65ºC. Bardzo podatny na utlenianie. 

Skład
- kwas linolowy;
- kwas oleinowy;
- kwas palmitynowy;
- kwas stearynowy
- kwas linolenowy;
- kwas arachinowy;
- witaminy E i A.

Zastosowanie
Stosowany jako czysty olejek do ciała, jako dodatek w kosmetykach przeznaczonych dla skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej), a także przy skórze ze skłonnością do stanów zapalnych. Szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustej warstwy. Zastosowanie znajduje w emulsjach i olejkach do ciała i twarzy. 

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (10)

judka
11 lutego 2014

Według ayurwedy olej ten uszkadza mieszki włosowe, dlatego stosuje się go w leczeniu hirsutyzmu. Zwalcza niepożądane owłosienie:)


Kajkaj
6 czerwca 2014

Wg mnie bardzo tłusty i długo zostawia tłustą warstwe, ale dobrze działa na mocno wysuszona skórę... Nie stosuje na twarz dla mnie za tłusty


Jolanta Lelakowska
12 czerwca 2014

"Olej krokoszowy zastosowany na skórę działa zmiękczająco. Nie ma natomiast wpływu na porost włosów, a tym bardziej na ich depilację. Reklamowane produkty z olejem krokoszowym lub ekstraktem krokoszowym jakoby były naturalnym depilatorem są fikcją i nie mają uzasadnienia naukowego." - źródło: http://rozanski.li/?p=448


judka
22 lipca 2014

Olej ten jak i każdy inny nie depiluje :) smaruje się nim świeżo depilowane miejsca kiedy ujśćia mieszków włosowych są otwarte. Nawet jeśli komuś nie pomoże to napewno super złagodzi podrażnienia związane z depilacją:)Pani wyżej napisała o produktach z olejem a nie samym oleju. Produkty te mogą posiadać jego znikomą ilość. Olejek ten również bardzo dobrze radzi sobie z cerą trądzikową:)


Olga
26 grudnia 2014

Do wpływu na porost włosów podchodzę z dystansem. Stosowałam olej na zmianę z innymi preparatami i niezbyt systematycznie. Trudno też cokolwiek powiedzieć po zużyciu najmniejszego opakowania. Myślę, że efekty lub ich brak będą widoczne po dłuższym okresie systematycznego stosowania np. tylko na jednej nodze. Jedno jest pewne: olej bardzo fajnie łagodzi podrażnienia po depilacji.


ewa
26 lutego 2015

Depiluje? hm? wyczytałam w internecie , że poprawia kondycję włosów i zapobiega wypadaniu. Jeszcze nie wypróbowałam na sobie :)


Joanna
10 sierpnia 2015

Co do odrastania włosków po depilacji to stosowałam na jedną nogę. Nie było żadnej różnicy. Polecam natomiast na łupież - rewelacja.


Joanna
10 sierpnia 2015

Przepraszam, zapomniałam dodać że stosowałam olej spożywczy, nie do celów kosmetycznych.


Aga
30 września 2016

Mam cerę mieszaną,kiedyś trądzikową, obecnie skłonną do wyprysków, odkrycie i stosowanie tego olejku na noc oraz demakijaż metodą olejkową razem z bambusową szmatką było momentem przełomowym. Koniec z błyszczeniem w ciągu dnia, wypryskami itp.


ak
19 grudnia 2017

Polecam.


* - Pole wymagane

Kosmetyki mineralne

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl