Ujędrniający krem pod oczy i na powieki

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 34,90 zł 34.90
Cena netto: 28,37 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Zestaw surowców do przygotowania ujędrniającego kremu pod oczy i na powieki.
Dzięki samoemulgującej bazie z pestek moreli krem będzie miał jedwabistą i aksamitną konsystencję. Hydrolat z róży zapewni działanie łagodzące i kojące, kwas hialuronowy nawilży delikatną skórę wokół oczu, macerat z arniki jest pomocny przy cieniach i obrzękach pod oczami, a masło z oliwek intensywnie regeneruje i odżywia. Dopełnieniem kremu są witaminy C i E o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwstarzeniowym, a wyciąg ze słodkich migdałów zapewnia działanie ujędrniające.
 
30g kremu:

Hydrolat różany – 15g
Baza samoemulgująca - 3g

Witamina E - 1g
Tetraizopalmitynian askorbylu - 1g
Masło z oliwek - 5g
Macerat z arniki - 3g
Migdałowy lifting roślinny - 1g
kwas hialuronowy 3%- 1g

W skład zestawu wchodzi również:
- pojemnik na krem

Sposób przygotowania:
Przygotować łaźnię wodną. W temperaturze ok.75 stopni Celsjusza rozpuścić bazę z pestek moreli w hydrolacie różanym mieszając minimikserkiem (pieniaczem do kawy) lub bagietką szklaną. Mieszając minimikserkiem konsystencja będzie przypominać ptasie mleczko, jeśli chcemy tego uniknąć należy mieszać bagietką. Gdy otrzymamy jednorodną konsystencję odstawiamy zlewkę z bazą poza łaźnią wodną i w drugiej zlewce rozpuszczamy masło z oliwek. Stopione masło i macerat z arniki dodajemy do zlewki z bazą intensywnie mieszając. Następnie dodajemy kwas hialuronowy i migdałowy lifting roślinny, mieszamy. Gdy krem ostygnie dodajemy witaminy i ponownie mieszamy. Teraz możemy zakonserwować produkt. Przelewamy do pojemnika na krem.

Sposób aplikacji:
Niewielką ilość kremu należy rozprowadzać palcami na skórę pod oczami i na powiekach. Najlepiej zataczając „kółka” w kierunku do wewnątrz (w kierunku nosa). Należy uważać, aby krem nie dostał się do oczu.

Uwagi do kremu:

  • W zestawie nie ma konserwantu, krem bez konserwantu należy przechowywać przez 2-3 tygodnie w lodówce, a po dodaniu konserwantu do ok. 6-ciu miesięcy poza lodówką (wystarczy 6 kropli konserwantu FEOG lub DHA-BA),
  • Do przygotowania kremu potrzebne są : minimikser, bagietka do mieszania, 2 zlewki, (należy zaopatrzyć się w nie dodatkowo).

 Opracował: Grzegorz Łabanowicz

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium