Glukozyd laurylowy

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 7,45 zł 7.45
Cena netto: 6,06 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.67143
Producent: -
Kod produktu: 5A2C-61403

Opis

Detergent należący do najnowocześniejszej klasy niejonowych tenzydów, delikatnych i skutecznych. Stosowany jako główny środek powierzchniowo-czynny. W pełni naturalny, zgodny z ekologicznymi normami, zaaprobowany przez BDIH do stosowania w kosmetykach ekologicznych.  
 
INCI Lauryl Glucoside 
 
Postać
Jasnozółty, mętny, gęsty (lepki) płyn o wysokim pH (11-12) 
Gęstość 1.07 g / ml 
Surowiec może krystalizować w temperaturze pokojowej - przed odmierzaniem należy go wtedy ogrzać w ciepłej wodzie. 
 
Podstawowy detergent, należący do najdelikatniejszych, niejonowych tenzydów. Jest on bardzo dobrze tolerowany przez skórę oraz błony śluzowe. Przeznaczony jest do produkcji środków pielęgnujących skórę dzieci.
Jest stosowany w recepturach szamponowych jako podstawowy środek powierzchniowo czynny, ze względu na bardzo dobre właściwości stabilizacji piany oraz działanie zagęszczające układ. 
 
Zastosowanie
  • W szamponach - do 20%
  • W żelach i płynach do kąpieli, mydłach w płynie - do 30%
Przykładowe receptury 
 
 
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed dostępem wilgoci.

Opinie o produkcie (2)

23 września 2012

Szampon z tym produktem jest bardzo dobry, włosy po jego umyciu, błyszczące , bujne i miękkie.

4 września 2018

Substancja bardzo dobrze się sprawdziła w przypadku tworzenia żelu do twarzy. Delikatnie oczyszcza twarz. Z powodzeniem stosuję również produkt do mycia włosów. Włosy są czyste, miękkie i sypkie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl