Ocet truskawkowy

Ocet truskawkowy
Ocet truskawkowy

Ocet truskawkowy

Fragaria Ananassa Vinegar


Postać: ciecz o specyficznym kolorze

Dobroczynne właściwości octów w pielęgnacji znane są nie od dziś.
Octy dostępne w naszym sklepie są wytwarzane w oparciu o unikalne receptury, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy charakter i mnóstwo pielęgnacyjnych właściwości.
Prawidłowa fermentacja sprawia, iż octy te mają wyjątkowy aromat i wyrazistą barwę.
Truskawki zawierają ogromne ilości witaminy C, flawonoidów i kwasu elagowego, dlatego nie bez przyczyny mówi się o ich właściwościach odmładzających.
Ocet z truskawek służący do tworzenia płukanek do włosów usuwa nadmiar sebum, osadów i pozostałości po innych kosmetykach. Pomaga w utrzymaniu odpowiedniego pH skóry. Sprawia, że włosy nabierają lekkości i blasku. Może służyć jako dodatek do kosmetyków, jak maseczki, czy toniki o działaniu antyoksydacyjnym, rozjaśniającym i odmładzającym.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
szt.

Ocet jagodowy

Ocet jagodowy
Ocet jagodowy

Ocet jagodowy

INCI: Vaccinium Myrtillus Vinegar


Postać: ciecz o specyficznym kolorze

Dobroczynne właściwości octów w pielęgnacji znane są nie od dziś.
Octy dostępne w naszym sklepie są wytwarzane w oparciu o unikalne receptury, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy charakter i mnóstwo pielęgnacyjnych właściwości.
Prawidłowa fermentacja sprawia, iż octy te mają wyjątkowy aromat i wyrazistą barwę.

Jagody zawierają mnóstwo minerałów, jak selen, cynk, mangan, czy miedź oraz witamin, np.: z grupy B, A, C, dzięki czemu działają antyoksydacyjnie. Pomagają w likwidacji stanów zapalnych. Ocet z jagód służący do tworzenia płukanek do włosów usuwa nadmiar sebum, osadów i pozostałości po innych kosmetykach. Pomaga w utrzymaniu odpowiedniego pH skóry. Sprawia, że włosy nabierają lekkości i blasku. Może służyć jako dodatek do kosmetyków, jak maseczki, czy toniki o działaniu antyoksydacyjnym, rozjaśniającym i odmładzającym.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
szt.

Ocet malinowy

Ocet malinowy
Ocet malinowy

Ocet malinowy

INCI: Rubus Idaeus Vinegar

Postać: ciecz o specyficznym kolorze

Dobroczynne właściwości octów w pielęgnacji znane są nie od dziś.
Octy dostępne w naszym sklepie są wytwarzane w oparciu o unikalne receptury, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy charakter i mnóstwo pielęgnacyjnych właściwości.
Prawidłowa fermentacja sprawia, iż octy te mają wyjątkowy aromat i wyrazistą barwę.

Maliny zawierają antyoksydanty, są świetnym źródłem kwasu foliowego oraz witamin B i C. Skutecznie zapobiegają także uszkodzeniom tkanek poprzez redukcję wolnych rodników. Ocet z malin służący do tworzenia płukanek do włosów usuwa nadmiar sebum, osadów i pozostałości po innych kosmetykach. Pomaga w utrzymaniu odpowiedniego pH skóry. Sprawia, że włosy nabierają lekkości i blasku.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
szt.

Ałun potasowy

Ałun potasowy
Ałun potasowy

 

Ałun potasowy

INCI: Potassium Alum

Ałun to minerał pozyskiwany z kryształu formującego się na skutek wietrzenia skał granitowych w ciepłym i wilgotnym klimacie.Mimo, iż jest związkiem glinu to w przeciwieństwie do związków glinu wykorzystywanych w antyperspirantach (np. Aluminum Chloride, Aluminum Zirconium Tricholorohydrex Glycine, Aluminum Chlorohydrate) nie przenika przez ściany komórek w gruczołach, a działa na powierzchni skóry. Wykazuje działanie dezodorujące, zapobiegając rozwojowi bakterii odpowiedzialnych za powstawanie przykrego zapachu. Tworzy na powierzchni skóry niewodoczny "film" chroniący przed rozwojem bakterii.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olej lanolinowy NATURALNY

Olej lanolinowy NATURALNY
Olej lanolinowy NATURALNY

Olej lanolinowy jest pochodną lanoliny, o lepszych właściwościach kosmetycznychUzyskuje się go w procesie krystalizacji tłuszczów wełnianych. Frakcja płynna bogata jest w estry niskocząsteczkowe rozgałęzionych kwasów i alkoholi tłuszczowych.Olej lanolinowy ma bardzo dobre własności pielęgnacyjne, ze względu na podobny skład do warstwy lipidowej skóry ludzkiej. Dobrze przenika w głąb skóry reguluje gospodarkę wodną, zmiękcza naskórek oraz zmniejsza szorstkość skóry, wygładza i natłuszcza.

INCI Lanolin Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

L-cysteina

L-cysteina
L-cysteina

Naturalny aminokwas siarkowy w postaci chlorowodorku. Główny składnik keratyny - białka budującego włosy, paznokcie i skórę. Cysteina zastosowana w produktach do pielęgnacji włosów wzmacnia je, pogrubia, wbudowuje się w uszkodzone miejsca. W kosmetykach do pielęgnacji skóry - wykazuje działanie nawilżające i ochronne (przeciwutleniające oraz chroniące przed skutkami promieniowania UV) a także działa przeciwzapalnie.  Niedobory cysteiny prowadzą do łamliwości, kruchości włosów i paznokci, rozdwajania włosów oraz zaburzeń keratynizacji.  

INCI Cysteine

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna

Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna
Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna

Perełkowiec japoński jest uważany za jedno z podstawowych ziół w medycynie chińskiej. Jest miododajną rośliną. Jego kwiaty i owoce zawierają blisko 30% flawonoidów, głównie rutynę. W medycynie ludowej jest używany głównie do sporządzania nalewek i odwarów, które mają za zadanie wzmacniać naczynia krwionośne. Oferowany przez nas ekstrakt sporządzono z kwiatów i pąków perełkowca japońskiego. Jest zatężony 12-krotnie. Zawiera do 20% hydroksyetylowych pochodnych rutyny, które są lepiej rozpuszczalne i przyswajalne niż rutyna. Do ich grupy należy trokserutyna. Oprócz bogactwa rutyny zawiera soforykozyd, sorabielazyd, glikozydy, olejki eteryczne.

INCI Troxerutin

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,40 zł (netto: 6,02 zł )

Kompozycja Witaminowa All-in-one

Kompozycja Witaminowa All-in-one
Kompozycja Witaminowa All-in-one

Gotowa kompozycja, łatwa do zastosowania. Optymalne połączenie aktywnych składników  witamina E, witamina C,witamina B3, witamina B5, witamina B6. Bez konserwantów. Pomaga chronić i dotlenić skórę, zapewnia dodatkowy efekt zmiękczający i nawilżający, stymuluje wzrost komórkowy i regenerację tkanki, zapobiega stanom zapalnym skóry i wspomaga odbudowę uszkodzonej tkanki, zapewnia delikatne działanie przeciwbakteryjne. Przy każdym aktywnym składniku podana jest orientacyjna zawartość witaminy w kompozycji. Nie możemy podać dokładnego składu gdyż jest zastrzeżony.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,40 zł (netto: 6,02 zł )

L-arginina

L-arginina
L-arginina

 

L-arginina

Skład: L-Arginine USP (spełnia wymogi Farmakopei Europejskiej oraz Farmakopei Amerykańskiej)

Arginina jest naturalnym aminokwasem, otrzymywanym z nieoczyszczonego cukru, który ma wielki wpływ na funkcjonowanie skóry. Działa nawilżająco nie tylko naskórek ale przede wszystkim głębsze warstwy skóry, a to za sprawą arginazy, która przekształca argininę w mocznik na poziomie komórkowym.
Jest drogocennym składnikiem w przypadku skóry bardzo suchej, odwodnionej, atopowej czy z osłabiona barierą skórną, gdyż intensywnie wzmacnia barierę lipidową skóry.
Jest rekomendowana po zabiegach kosmetycznych, jak peelingi chemiczne, czy mezoterapia mikroigłowa oraz w przypadku narażenia na niekorzystne działanie warunk
ów zewnętrznych. Arginina jest prekursorem produkcji tlenku azotu – substancji, która odpowiada za rozszerzanie naczyń krwionośnych. Tutaj znajduje zastosowanie w preparatach pobudzających wzrost włosów, lepsze przenikanie substancji aktywnych do mieszka włosa a tym samym jego lepsze odżywienie, co wzmacnia osłabione, wypadające włosy, ze skłonnością do łysienia. Maksymalne stężenie argininy w połączeniu z łagodnym kwasem, np. migdałowym, czy mlekowym delikatnie oczyszcza skórę, mieszanka taka nadaje się także dla wrażliwej skóry oraz w celu zwiększenia przenikania preparatów kosmetycznych np. przed zabiegami kosmetycznymi. W wyższych stężeniach działa jak peeling. Podnosi także pH formulacji, zmniejszając drażniące działanie kwasów bez zmniejszania ich skuteczności

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Kwas azelainowy

Kwas azelainowy
Kwas azelainowy

Kwas azelainowy posiada wielokierunkowe działanie, które może być wykorzystywane w zwalczaniu różnych dysfukcji skórnych. Kwas azelainowy stosowany jest przy: rozjaśnieniu przebarwień, w kosmetykach o działaniu przeciwtrądzikowym, regulacjacych procesy keratynizacji. Zaletą kwasu azelainowego jest możliwość stosowania w przypadku trądziku różowatego.   

INCI Azelaic Acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,50 zł (netto: 6,91 zł )

Karagenian - silikon roślinny

Karagenian - silikon roślinny
Karagenian - silikon roślinny

Ekstrakt z alg - krasnorostu Chrząstnicy kędzierzawej  Chondrus Crispus zawierający karagenian oraz sole mineralne. Surowiec zastosowany w kosmetykach działa nawilżająco (zmniejsza transepidermalną utratę wody, tworzy polisacharydowy film na powierzchni skóry), wygładza ją, ułatwia jej regenerowanie. Ekstrakt znajduje także zastosowanie w produktach do pielęgnacji włosów.

INCI Aqua/Water - Chondrus Crispus (Carrageenan) extract

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,50 zł (netto: 6,91 zł )

L-prolina

L-prolina
L-prolina

 

L-prolina

Prolina to aminokwas, które odgrywa istotną rolę w produkcji kolagenu.
Prolina to główny sk
ładnik budulcowy kolagenu, odpowiedzialnego za młody wygląd skóry. Ze względu na jej zdolność do odbudowy i regeneracji starzejących się komórek, jest stosowana w kosmetykach przeciwstarzeniowych. Wykazuje także działanie wzmacniające na cebulki włosowe, dlatego znajduje zastosowanie w preparatach przeciw wypadaniu włosów. Warto łączyć ją z witaminą C dla najlepszej stymulacji syntezy kolagenu.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Proteiny łubinu

Proteiny łubinu
Proteiny łubinu

Proteiny łubinu bogate są w peptydy, oligoelementy i witaminy. Regulują cykl wzrostu włosów poprawiając mikrokrążenie i stymulując metabolizm komórek. Są zatem polecane do wszystkich preparatów do pielęgnacji włosów, aby zapobiec ich wypadaniu, jak również przyspieszyć ich odrost. Inhibują aktywność 5-alfa reduktazy, ograniczają przekształcanie testosteronu do dihydrotestosteronu, który odpowiada za łysienie androgenowe.

INCI Hydrolyzed Lupine Protein

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

AQUA-TOUCH

AQUA-TOUCH
AQUA-TOUCH

Aqua-Touch to produkt złożony z estrów poliglicerolu oraz zawierający sól PCA (sól sodową kwasu piroglutaminowego – występuje jako jeden ze składników  NMF – naturalnego czynnika nawilżającego skórę). Naturalna alternatywa dla silikonów. Produkt rewelacyjnie sprawdza się w kosmetykach do pielegniacji twarzy, ciała, ust, włosów i rzęs. 

INCI: Polyglyceryl – 3 PCA

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

DEO ZR adsorbent zapachów

DEO ZR adsorbent zapachów
DEO ZR adsorbent zapachów

DEO ZR - pochłaniacz nieprzyjemnych zapachów do zastosowań kosmetycznych. Substancja dezodorująca o wysokiej skuteczności na bazie soli cynkowej kwasu rycynolowego. Polecana do zastosowań w recepturach dezodoryzujących typu emulsyjnego. 

INCI Zinc Ricinoleate

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Witamina C rozpuszczalna w olejach

Witamina C rozpuszczalna w olejach
Witamina C rozpuszczalna w olejach

Rozpuszczalna w olejach, trwała postać witaminy C - palmitynian kwasu askorbinowego. W skórze łatwo ulega przekształceniu do biologicznie czynnej postaci - kwasu askorbinowego. Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę, i wpływa na spłycenie zmarszczek. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest przy także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych. 

INCI Ascorbyl Palmitate

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Witamina E

Witamina E
Witamina E

Witaminę E można spotkać w recepturze niemal każdego kosmetyku. Spełnia ona bowiem dwa zadania. Po pierwsze witamina E i jej pochodne wykazują korzystne oddziaływanie na skórę i włosy. Po drugie pełni ona funkcję naturalnego i skutecznego przeciwutleniacza lipidowych składników kosmetyków. Jest doskonałym naturalnym konserwantem, który zapewnia stabilność preparatu kosmetycznego chroniąc jego składniki przed zniszczeniem i rozkładem.

INCI Tocopherol Acetate

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Skwalan z oliwy z oliwek

Skwalan z oliwy z oliwek
Skwalan z oliwy z oliwek

Dopuszczony przez EcoCert surowiec w 100% otrzymywany z oliwy z oliwek. Skwalan - wyjątkowy olej jest składnikiem ludzkiego sebum, ochronnej warstwy tłuszczowej naszej skóry. Zalecany do pielęgnacji skóry suchej, odwodnionej, delikatnej, wrażliwej, alergicznej. Olej jest bardzo lekki, po aplikacji szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustości tylko nawilżenia i wygładzenia. Uzupełnia braki w warstwie lipidowej naskórka. 

INCI Squalane

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium