W tej kategorii przedstawaimy Państwu związki aktywne jakości farmaceutycznej.

Substancje czynne

Drożdże suche nieaktywne

Drożdże suche nieaktywne
Drożdże suche nieaktywne

Drożdże to cenne źródło witamin z grupy B i selenu, który jest silnym antyoksydantem wspomagającym działanie witaminy E. Nasze drożdże są martwe, dzięki czemu nie ma potrzeby parzenia ich przed użyciem. Można wykonywać z nich maski na twarz i ciało a także te do włosów.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,15 zł (netto: 3,37 zł )

Kwas askorbinowy - Witamina C

Kwas askorbinowy - Witamina C
Kwas askorbinowy - Witamina C

Podstawowa, biologicznie czynna postać witaminy C - kwas askorbinowy.  Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę, i wpływa na spłycenie zmarszczek. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest przy także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych. 

INCI Ascorbic Acid 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,40 zł (netto: 3,58 zł )

Kwas foliowy

Kwas foliowy
Kwas foliowy

Kwas foliowy (folacyna, witamina B9) - witamina niezbędna do prawidłowego podziału komórkowego, bierze udział w syntezie DNA, jej niedobór w organizmie powoduje zahamowanie wzrostu tkanek. Od wielu lat stosowana jest jej suplemantacja w czasie ciąży, tak by zapewnić prawidłowy rozwój płodu. Folacyna wpływa także na prawidłową regenerację skóry i w związku z tym polecana jest w kosmetykach dla cery dojrzałej, narażonej na stresujące warunki środowiskowe (promieniowanie UV, zanieczyszczenie powietrza).

INCI Folic Acid

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,45 zł (netto: 3,62 zł )

Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy
Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy

INCI: Cider Vinegar

Postać: ciecz o specyficznym kolorze

Dobroczynne właściwości octów w pielęgnacji znane są nie od dziś.
Octy dostępne w naszym sklepie są wytwarzane w oparciu o unikalne receptury, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy charakter i mnóstwo pielęgnacyjnych właściwości.
Prawidłowa fermentacja sprawia, iż octy te mają wyjątkowy aromat i wyrazistą barwę.

Ocet jabłkowy delikatnie złuszcza, odświeża skórę, działa przeciwzapalnie, ściągająco na rozszerzone pory. Poprawia elastyczność i gładkość skóry. Pomaga w walce z łupieżem, dodaje włosom blasku, ożywia kolor.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )
szt.

Węgiel aktywny

Węgiel aktywny
Węgiel aktywny

Węgiel aktywny w kosmetyce posiada właściwości antybakteryjne, oczyszczające, ściągające. Doskonale oczyszcza skórę z wszelkich nagromadzonych zanieczyszczeń, a przede wszystkim z sebum. Węgiel jest najsilniejszym naturalnym adsorbentem. Polecany szczególnie dla skóry tłustej, zanieczyszczonej, trądzikowej.

INCI: Carbon

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Alantoina

Alantoina
Alantoina

Alantoina jest pochodną mocznika. Działa regenerująco, ułatwia gojenie i odnowę uszkodzonego naskórka. Zmniejsza pieczenie, łagodzi, zaczerwienienie skóry wrażliwej. Ma także działanie nawilżające, wygładza i zmiękcza skórę. Kosmetyki z alantoiną znajdują zastosowanie w pielęgnacji cery wrażliwej, skłonnej do uczuleń, podrażnionej. Poleca się ją także w preparatach przeciw trądzikowych, po opalaniu w zasypkach i pudrach kosmetycznych.

INCI Allantoin

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,40 zł (netto: 4,39 zł )

Biosiarka

Biosiarka
Biosiarka

Siarka stosowana jest w produktach do pielęgnacji cery trądzikowej (zarówno przy trądziku pospolitym jak i różowatym), do regulacji pracy gruczołów łojowych, do pielęgnacji włosów o skłonnościach do przetłuszczania się i do włosów z łupieżem. Siarka rozmiękcza zrogowaciały naskórek (rozpuszcza się w płynie tkankowym i następnie reaguje z keratyną rozpuszczając ją), działa bakterio i grzybobójczo. 

INCI Sulfur, Agar, Acacia Senegal Gum  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,40 zł (netto: 4,39 zł )

Mentol

Mentol
Mentol

Mentol jest związkiem należącym do grupy alkoholi terpenowych pochodzenia naturalnego - wyodrębnia się go głównie z mięty pieprzowej. Posiada intensywny miętowy zapach, znajduje swoje zastosowanie w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym. Mentol jest substancją chłodzącą i orzeźwiającą.

INCI Menthol

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,49 zł (netto: 4,46 zł )

PROPANEDIOL - glikol roślinny

PROPANEDIOL - glikol roślinny
PROPANEDIOL - glikol roślinny

 

PROPANEDIOL (roślinny rozpuszczalnik kwasów, ekstraktów)

INCI: PROPANEDIOL


Propanediol, inaczej “glikol roślinny” to całkowicie naturalny surowiec, który:

 

  • jest doskonałym nośnikiem substancji aktywnej (dzięki niemu kosmetyk będzie działał skuteczniej),

  • doskonale rozpuszcza składniki aktywne, jak np.: kwas salicylowy, ferulowy, alfa-liponowy, ekstrakty w proszku, alantionę,

  • intensywnie nawilża i zmiękcza skórę,

  • wykazuje działanie pianotwórcze w szamponach i żelach oczyszczających,

  • zwiększa skuteczność konserwantów- dodanie do formulacji propanediolu sprawia, że można zmniejszyć ilość konserwantu o połowę,

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Ekstrakt z winnika (dihydromirycetyna)

Ekstrakt z winnika (dihydromirycetyna)
Ekstrakt z winnika (dihydromirycetyna)

Standaryzowany ekstrakt z winnika Ampelopsis grossedentata. Surowiec zawiera powyżej 98% dihydromirycetyny (ampelopsyny) - flawonoidu hamującego wzrost włosów. Regularne i długotrwałe stosowanie pozwala zmniejszyć ilość rosnących włosów oraz je osłabić. 

INCI Ampelopsis Grossedentata Extract

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Kofeina farmaceutyczna

Kofeina farmaceutyczna
Kofeina farmaceutyczna

Alkaloid naturalnie występujący w nasionach kawy, liściach herbaty, nasionach guarany (występuje u prawie 60 rodzajów roślin) ma doskonałe właściwości drenujące - pobudza mikrokrążenie skórne. Dobrze wpływa na zwiotczałą skórę, zmniejsza obrzęki. Kofeina z powodzeniem używana jest w kosmetykach dla suchej i wrażliwej skóry. Badania wskazują, że zastosowanie kofeiny w kosmetykach do pielęgnacji włosów zmniejsza i spowalnia łysienie męskie.

INCI Caffeine  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Dipalmitynian kwasu kojowego

Dipalmitynian kwasu kojowego
Dipalmitynian kwasu kojowego

Ester palmitynowy kwasu kojowego - kwas kojowy jest inhibitorem tyrozynazy (uczestniczy w wielu etapach tworzenia melaniny), pochodzącym z różnych rodzajów grzybów, takich jak Aspergillus i Penicillum. Stosuje się go także w produkcji żywności, aby zapobiec ciemnieniu żywności. Jest powszechnie używany w Azji jako czynnik rozjaśniający skórę.

Ester palmitynowy kwasu kojowego w odróżnieniu od kwasu kojowego jest postacią rozpuszczalną w tłuszczach. 

INCI: Koijc Acid Dipalmitate

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Ocet truskawkowy

Ocet truskawkowy
Ocet truskawkowy

Ocet truskawkowy

Fragaria Ananassa Vinegar


Postać: ciecz o specyficznym kolorze

Dobroczynne właściwości octów w pielęgnacji znane są nie od dziś.
Octy dostępne w naszym sklepie są wytwarzane w oparciu o unikalne receptury, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy charakter i mnóstwo pielęgnacyjnych właściwości.
Prawidłowa fermentacja sprawia, iż octy te mają wyjątkowy aromat i wyrazistą barwę.
Truskawki zawierają ogromne ilości witaminy C, flawonoidów i kwasu elagowego, dlatego nie bez przyczyny mówi się o ich właściwościach odmładzających.
Ocet z truskawek służący do tworzenia płukanek do włosów usuwa nadmiar sebum, osadów i pozostałości po innych kosmetykach. Pomaga w utrzymaniu odpowiedniego pH skóry. Sprawia, że włosy nabierają lekkości i blasku. Może służyć jako dodatek do kosmetyków, jak maseczki, czy toniki o działaniu antyoksydacyjnym, rozjaśniającym i odmładzającym.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
szt.

Ocet jagodowy

Ocet jagodowy
Ocet jagodowy

Ocet jagodowy

INCI: Vaccinium Myrtillus Vinegar


Postać: ciecz o specyficznym kolorze

Dobroczynne właściwości octów w pielęgnacji znane są nie od dziś.
Octy dostępne w naszym sklepie są wytwarzane w oparciu o unikalne receptury, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy charakter i mnóstwo pielęgnacyjnych właściwości.
Prawidłowa fermentacja sprawia, iż octy te mają wyjątkowy aromat i wyrazistą barwę.

Jagody zawierają mnóstwo minerałów, jak selen, cynk, mangan, czy miedź oraz witamin, np.: z grupy B, A, C, dzięki czemu działają antyoksydacyjnie. Pomagają w likwidacji stanów zapalnych. Ocet z jagód służący do tworzenia płukanek do włosów usuwa nadmiar sebum, osadów i pozostałości po innych kosmetykach. Pomaga w utrzymaniu odpowiedniego pH skóry. Sprawia, że włosy nabierają lekkości i blasku. Może służyć jako dodatek do kosmetyków, jak maseczki, czy toniki o działaniu antyoksydacyjnym, rozjaśniającym i odmładzającym.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
szt.

Ocet malinowy

Ocet malinowy
Ocet malinowy

Ocet malinowy

INCI: Rubus Idaeus Vinegar

Postać: ciecz o specyficznym kolorze

Dobroczynne właściwości octów w pielęgnacji znane są nie od dziś.
Octy dostępne w naszym sklepie są wytwarzane w oparciu o unikalne receptury, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy charakter i mnóstwo pielęgnacyjnych właściwości.
Prawidłowa fermentacja sprawia, iż octy te mają wyjątkowy aromat i wyrazistą barwę.

Maliny zawierają antyoksydanty, są świetnym źródłem kwasu foliowego oraz witamin B i C. Skutecznie zapobiegają także uszkodzeniom tkanek poprzez redukcję wolnych rodników. Ocet z malin służący do tworzenia płukanek do włosów usuwa nadmiar sebum, osadów i pozostałości po innych kosmetykach. Pomaga w utrzymaniu odpowiedniego pH skóry. Sprawia, że włosy nabierają lekkości i blasku.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
szt.

Ałun potasowy

Ałun potasowy
Ałun potasowy

 

Ałun potasowy

INCI: Potassium Alum

Ałun to minerał pozyskiwany z kryształu formującego się na skutek wietrzenia skał granitowych w ciepłym i wilgotnym klimacie.Mimo, iż jest związkiem glinu to w przeciwieństwie do związków glinu wykorzystywanych w antyperspirantach (np. Aluminum Chloride, Aluminum Zirconium Tricholorohydrex Glycine, Aluminum Chlorohydrate) nie przenika przez ściany komórek w gruczołach, a działa na powierzchni skóry. Wykazuje działanie dezodorujące, zapobiegając rozwojowi bakterii odpowiedzialnych za powstawanie przykrego zapachu. Tworzy na powierzchni skóry niewodoczny "film" chroniący przed rozwojem bakterii.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Glukonian cynku

Glukonian cynku
Glukonian cynku

 

Glukonian cynku

 

INCI: Zinco Gluconato 

 

 

Glukonian cynku wykazuje pozytywny wpływ na skórę- oczyszcza ją, zapobiega nieprzyjemnym zapachom i hamuje rozwój drobnoustrojów -  idealny składnik dla cery tłustej i trądzikowej. Odblokowuje pory, matuje i reguluje wydzielanie sebum. Znajduje zastosowanie w preparatach pielęgnacyjnych, jak serum, kremy, jak i myjących: żele oczyszczające, szampony przeznaczonych do skóry z nadmiernym wydzielaniem sebum, problemami z trądzikiem i podrażnieniami. Świetnie sprawdza się w kombinacjach z innymi składnikami aktywnymi, np. kwasem azelainowym i salicylowym.

 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Stabilna forma witaminy C

Stabilna forma witaminy C
Stabilna forma witaminy C

Kwas 3-O-etylo-L-askorbinowy (3-O-Ethyl-L-ascorbic acid) - stabilna forma witaminy C, lipofilowa i hydrofilowa pochodna witaminy C. Obecnie najefektywniejsza i najstabilniejsza forma witaminy C, rozpuszczalna w wodzie.
Łatwo przyswajalna przez skórę, dobrze tolerowana nawet przez osoby o skórze wrażliwej. 

INCI: 3-O-Ethyl-L-ascorbic acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium