Promocje

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Skwalan z oliwy z oliwek

Substancje czynne
7.9
PLN
Skwalan z oliwy z oliwek
Skwalan z oliwy z oliwek 3 4.04689
in_stock
Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 7,90 zł
Cena netto: 6,42 zł
szt.
Dopuszczony przez EcoCert surowiec w 100% otrzymywany z oliwy z oliwek. Skwalan - wyjątkowy olej jest składnikiem ludzkiego sebum, ochronnej warstwy tłuszczowej naszej skóry. Zalecany do pielęgnacji skóry suchej, odwodnionej, delikatnej, wrażliwej, alergicznej. Olej jest bardzo lekki, po aplikacji szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustości tylko nawilżenia i wygładzenia. Uzupełnia braki w warstwie lipidowej naskórka. 
 
INCI Squalane
 
Postać
Bezbarwny, przezroczysty olej, bezzapachu.
Olej o gęstości 0.8 g / ml 
 

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.
Olej nie powoduje  podrażnień, nie powoduje alergii, nie jest toksyczny.

 
Zastosowanie surowca kosmetycznego
Skwalan naturalnie występuje w naszej skórze, jest składnikiem ludzkiego sebum (ochronnej warstwy tłuszczowej) w ilości do 10%. Skwalan charakteryzuje się silnymi właściwościami nawilżającymi i regeneracyjnymi - uszczelnia, odbudowuje płaszcz lipidowy, przedłuża działanie antyoksydantów - witaminy E, A czy koenzymu Q10. Wraz z wiekiem zmniejsza się ilość skwalanu w skórze. 
Skwalan z oliwy z oliwek zalecany jest do stosowania w kosmetykach:
  • dla cery dojrzałej
  • do pielęgnacji cery trądzikowej (redukuje przebarwienia, blizny potrądzikowe)
  • nawilżających
  • do pielęgnacji skóry podrażnionej, po opalaniu
  • dla osób o skłonnościach alergicznych
  • do pielęgnacji skóry atopowej i z egzemą
  • do pielęgnacji delikatnej skóry wokół oczu, ust czy też przesuszonej skóry dłoni
Przykładowe zastosowanie skwalanu:
  • do 95% na skórę
  • dodatek do gotowych kremów i mleczek
  • składnik fazy olejowej własnoręcznie robionych kremów, mleczek, balsamów, pomadek do ust, maseł i olejków do masażu, (skwalan może być ogrzewany)
 

 

 
 
Przechowywanie:
Olej odporny na utlenianie - przechowywać w temperaturze pokojowej.
Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (3)

Iwona Guttmeyer
26 czerwca 2014

Mam cere mieszaną z problemami. Po wyczyszczeniu skóry metodą OCM, nakładam skwalan z kwasem hialuronowym, czasem dodaje kilka kropel oleju tamanu. Jestem bardzo zadowolona, skóra nie tłuści się.


Justyna D.
5 listopada 2014

Stosuję na dzień zamiast kremu. Olej nie tłuści i ładnie nawilża. Wieczorem stosuję olej arganowy i już po kilku dniach już zauważyłam pozytywne oddziaływanie obydwu na moją cerę.


Ania
11 kwietnia 2016

Bardzo dobrze nawilża bez zapychania, więc mogę polecić posiadaczom problematycznej cery. Niestety stosowany solo ma jedną wadę: w moim odczuciu jest bardzo płynny, więc trochę spływa z twarzy zanim zdąży się całkowicie wchłonąć - najlepiej zmieszać go z jakimś gęstszym olejem.


Kosmetyki mineralne

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl