Substancje czynne

Proteiny ryżu

Proteiny ryżu
Proteiny ryżu

Proteiny ryżu działają na skórę wyjątkowo odżywczo, dbają o zachowanie bariery naskórkowej wykazując działanie ochronne. Aktywują również mechanizmy obronne, aby poradzić sobie ze stresem oksydacyjnym.
Dzięki poprawie funkcjonowania bariery naskórkowej ogólna kondycja skóry ulega poprawie, oznaki starzenia są zredukowane, cera staje się bardziej jędrna, promienna i ukojona.

INCI Hydrolyzed Rice Protein

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

75% D-pantenol w roztworze wodnym

75% D-pantenol w roztworze wodnym
75% D-pantenol w roztworze wodnym

Dexpantenol - jest składnikiem skóry i włosów. Działa nawilżająco i łagodzi podrażnienia.  D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. D-pantenol bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. 

INCI Panthenol, Water

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

SAP - Witamina C

SAP - Witamina C
SAP - Witamina C

Sól sodowa monofosforanu kwasu askorbinowego (SAP) - stabilna postać witaminy C, odporna na utlenianie i działanie promieni UV.  W porówaniu ze zwykłym kwasem askorbinowym jest trwała w roztworach obojętnych - pH powyżej 6. Pod wzgledem biologicznym w skórze działa tak samo jak zwykła witamina C.

Rozpuszczalna w wodzie.

INCI Sodium Ascorbyl Phosphate

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

BioPeptide HOI

BioPeptide HOI
BioPeptide HOI

BioPeptide HOI pomaga przywrócić równowagę flory bakteryjnej skóry dojrzałej, dzięki zjawisku Nectarobiota® – naturalnej zdolności kwiatów do regulacji mikrobioty nektaru kwiatowego. jest bogaty w peptydy z drożdży Metschnikowia reukaufii wyizolowanych z nektaru „porcelanowych kwiatów” hoi (Hoya carnosa). Ze względu na swoje działanie równoważące i chroniące mikrobiotę naskórkową  jest polecany do wszystkich kosmetyków stworzonych z myślą o zdrowej i pięknej dojrzałej cerze.

INCI Yeast Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Kwas pirogronowy

Kwas pirogronowy
Kwas pirogronowy

Kwas naturalnie występujący w jabłkach, occie i sfermentowanych owocach. Posiada silne właściwości sebostatyczne, dermoplastyczne i antymikrobowe. Tym samym reguluje wydzielanie sebum, działa antybakteryjnie i stymuluje syntezę kolagenu. Polecany jest zatem zarówno do kuracji przeciwtrądzikowych, jak i odmładzających. 

INCI Pyruvic Acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Kwas Fitowy

Kwas Fitowy
Kwas Fitowy

Kwas fitowy stosuje się jako składnik kosmetyków, przeznaczonych do cery suchej, wrażliwej, z przebarwieniami, rozszerzonymi naczynkami krwionośnymi, cienkiej, także do ciała. Zazwyczaj używa się go jako składnik toników, serum, kremów, balsamów. Doskonale sprawdza się jako składnik serum z witaminą C ze względu na właściwości chelatujące i synergię działania. Stosuje się go jako dodatek do preparatów z kwasami AHA/BHA. Zwiększa przenikanie składników aktywnych.

INCI Phytic Acid

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 16,90 zł (netto: 13,74 zł )

Karnozyna

Karnozyna
Karnozyna

 

Karnozyna 

INCI: Carnosine

Czysty peptyd, identyczny z naturalnym, który występuje w naszym ciele. Stymuluje produkcję kolagenu i odnowę komórek skóry. Jest silnym antyoksydantem, zapewnia doskonałą foto-ochronę, której tradycyjne filtry przeciwsłoneczne nie mogą zapewnić. Chroni komórki skóry przed uszkodzeniami DNA, promieniowaniem UV, IR i światłem widzialnym. Przywraca skórze promienny wygląd i jednolity koloryt. Wzmacnia zdolności obronne skóry. Zapobiega foto-starzeniu i uszkodzeniom środowiskowym, naprawia i regeneruje.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 17,90 zł (netto: 14,55 zł )

Telocapil

Telocapil
Telocapil

Standaryzowany ekstrakt z liści i kwiatów woskownicy Myrica cerifera L. Surowiec zawiera dihydromirycetynę - flawonoid hamujący wzrost włosów. Regularne i długotrwałe stosowanie pozwala zmniejszyć ilość rosnących włosów oraz je osłabić. 

INCI Butylene Glycol, Aqua, Dihydromyricetin

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 18,90 zł (netto: 15,37 zł )

Witamina A - palmitynian retinylu

Witamina A - palmitynian retinylu
Witamina A - palmitynian retinylu

Witamina A w postaci proretinolu. W skórze ulega przekształceniom z wydzieleniem retinolu - podstawowej formy witaminy A. Odmładza skórę, ujędrnia, rozjaśnia i regeneruje naskórek. Przy dłuższym stosowaniu ujędrnia skórę właściwą, wzmacnia włókna kolagenowe, dzięki czemu przywracana jest jej sprężystość.

INCI Retinyl Palmitate, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Tocopherol

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 18,90 zł (netto: 15,37 zł )

Lipoglicyna

Lipoglicyna
Lipoglicyna

Rozpuszczalna w tłuszczach postać glicyny - podstawowego aminokwasu budującego kolagen. Stosowana jest w preparatach antyaging – ułatwia transport substancji czynnych do wnętrza skóry oraz wzmacnia kolagen gdyż dostarcza glicyny. Znajduje zastosowanie także w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji cery trądzikowej - ze względu na swoje właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne. 

INCI Capryloyl glycine 
 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 18,90 zł (netto: 15,37 zł )

Bakuchiol - roślinny retinoid

Bakuchiol - roślinny retinoid
Bakuchiol - roślinny retinoid

 

Bakuchiol - roślinny retinoid

INCI: BAKUCHIOL

Bakuchiol jest pozyskiwany z liści i nasion rosnących w Azji, Afryce i w Środkowej Europie - Bakuchi (Psoralea) oraz Otholobium pubescens. Używany był od wieków w Chinach i Indiach do leczenia różnych chorób zapalnych skóry. Bakuchiol leczy trądzik, ujędrnia skórę i opóźnia procesy starzenia się skóry. Wykazuje właściwości normalizujące i lekko złuszczające. Poprawia koloryt skóry, redukuje przebarwienia. Skutecznością dorównuje retinolowi, ale jest od niego zdecydowanie łagodniejszy. Nie ma też właściwości fotouczulających, a wręcz łagodzi szkodliwe działanie promieniowanie słonecznego na skórę.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )

Śluz ślimaka

Śluz ślimaka
Śluz ślimaka

 

Śluz ślimaka

 

INCI: Snail secretion filtrate, Phenoxyethanol

 

Naturalny ekstrakt z wydzieliny odnóży ślimaków hodowlanych.
W swoim składzie zawiera m.in. alantoinę, kwas glikolowi, witaminy A,C i E, mukopolisacharydy, kolagen, i elastynę.
Wykazuje działanie:
- złuszczające,
- przeciwtrądzikowe,

- stymuluje produkcję kolagenu i elastyny,
- ochronne przeciw promieniowaniu UV i wolnych rodników,

- poprawia elastyczność skóry.

Dzięki swojemu wielokierunkowemu działaniu znajduje zastosowanie w produktach przeciwzmarszczkowych, przeciwtrądzikowych, na przebarwienia, cellulit, blizny, rozstępy i utratę jędrności.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )
szt.

Erytruloza - naturalny samoopalacz

Erytruloza - naturalny samoopalacz
Erytruloza - naturalny samoopalacz

Erytruloza jest naturalnym związkiem cukrowym, który może zastąpić DHA. W składzie chemicznym jest podobna do DHA i wykazuje podobne właściwości.Charakteryzuje się przy tym dużo większą stabilnością. Właściwość ta jest przez niektórych uważana za wadę tego związku, ponieważ na pierwsze efekty przebarwienia skóry trzeba czekać około doby. Jednakże dzięki wolniejszemu przenikaniu przez warstwę rogową naskórka możliwe jest równomierne rozprowadzenie preparatu i uzyskanie ładniejszej opalenizny niż w przypadku zastosowania DHA. Wolniejsze, łagodniejsze działanie erytrulozy pozwala na stosowanie jej w kosmetykach naturalnych.

INCI L-erythrulose

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )

Retinol 10%

Retinol 10%
Retinol 10%

Retinol 10%

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride, Phospholipids, Retinol

Retinol to pochodna witaminy A. Jeden z najskuteczniejszych składników przeciwzmarszczkowych, rozjaśniających przebarwienia i antytrądzikowych. Retinol złuszcza skórę, przenika do skóry właściwej wykazując silne działanie złuszczające, przez co zmniejsza zmarszczki, ujędrnia skórę, redukuje trądzik i rozjaśnia przebarwienia. Zapobiega powstawaniu zaskórników.
UWAGA!
Preparat, który oferujemy zawiera 10% czystego retinolu. Pod żadnym pozorem nie stosuj bezpośrednio na skórę, grozi to trwałym uszkodzeniem skóry. Nie stosuj w ciąży i podczas karmienia piersią.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 20,90 zł (netto: 16,99 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium