Substancje czynne

Oligofruktozany Cykorii

Oligofruktozany Cykorii
Oligofruktozany Cykorii

Oligofruktozany Cykorii to aktywny składnik restrukturyzacyjny, umożliwia dojrzałej skórze zachowanie optymalnej bariery naskórkowej bez ekspozycji na promieniowanie UV. Posiada zbliżone działanie do witaminy D, a tym samym odbudowuje wewnętrzną zdolność komórek do przywrócenia funkcjonalności receptora witaminy D, odnowy bariery skórnej, aktywizacji genów kontrolujących proces podziału komórek naskórka oraz ich procesu keratynizacji.

INCI Cichorium intybus (Chicory) Root Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Witamina C rozpuszczalna w olejach

Witamina C rozpuszczalna w olejach
Witamina C rozpuszczalna w olejach

Rozpuszczalna w olejach, trwała postać witaminy C - palmitynian kwasu askorbinowego. W skórze łatwo ulega przekształceniu do biologicznie czynnej postaci - kwasu askorbinowego. Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę, i wpływa na spłycenie zmarszczek. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest przy także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych. 

INCI Ascorbyl Palmitate

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Witamina E

Witamina E
Witamina E

Witaminę E można spotkać w recepturze niemal każdego kosmetyku. Spełnia ona bowiem dwa zadania. Po pierwsze witamina E i jej pochodne wykazują korzystne oddziaływanie na skórę i włosy. Po drugie pełni ona funkcję naturalnego i skutecznego przeciwutleniacza lipidowych składników kosmetyków. Jest doskonałym naturalnym konserwantem, który zapewnia stabilność preparatu kosmetycznego chroniąc jego składniki przed zniszczeniem i rozkładem.

INCI Tocopherol Acetate

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Alfa-bisabolol

Alfa-bisabolol
Alfa-bisabolol

Oferowany α-bisabolol jest naturalnym składnikiem ekstraktu z rumianku rzymskiego. Bisabolol jest główną substancją czynną w kwiecie rumianku rzymskiego odpowiedzialną za działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i łagodzące podrażnienia. Składnik ten jest polecany do stosowania w kosmetykach przeznaczonych dla niemowląt, osób o cerze wrażliwej, alergicznej, łuszczycy. 

INCI Bisabolol

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Kwas alfa-liponowy

Kwas alfa-liponowy
Kwas alfa-liponowy

Kwas α-liponowy jest bardzo silnym antyoksydantem, około sto razy silniejszym niż kwas askorbinowy - witamina C. Skutecznie chroni przed wpływem promieniowania UV i przed działaniem wolnych rodników tlenowych, rozjaśnia skórę, działa przeciwzapalnie oraz przeciwzmarszczkowo. Ze względu na swoją budowę bardzo łatwo przenika do wnętrza skóry. Kwas α-liponowy znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji cery dojrzałej, cery trądzikowej, dla osób narażonych na działanie promieniowania UV. 

INCI Alpha Lipoic Acid 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,20 zł (netto: 9,11 zł )

Fitoskin

Fitoskin
Fitoskin

Fitoskin to biomimetyczny składnik aktywny pochodzenia naturalnego. Zawiera glukopolimery otrzymane z galaktomannanów z drzewa Tara i galaktanów siarczanowych z czerwonej algi. Dzięki przenikającej się nawzajem sieci naturalnych biopolimerów, tworzy na skórze cienki, nieokluzyjny, elastyczny film ochronny, przypominający „drugą skórę”. Naśladuje jej właściwości. Ponadto wykazuje działanie przeciwstarzeniowe, liftingujące.

INCI Kappaphycus Alvarezii Extract, Caesalpinia Spinosa Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Kwas ferulowy

Kwas ferulowy
Kwas ferulowy

Kwas ferulowy jest naturalnym składnikiem wielu roślin, znajduje się np. w nasionach kawy, ryżu, pszenicy, owsa. Nazwa pochodzi od kopru olbrzymiego - Ferula communis. Kwas ferulowy jest odpowiedzialny za eliminowanie wolnych rodników, chroni komórkę przed wpływem aktywnych form tlenowych, przeciwdziała starzeniu się komórek na skutek uszkodzenia przez rodniki. Znajduje zastosowanie w kosmetykach anty-aging i chroniących przed działaniem promieniowania UV.

INCI Ferulic Acid

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Arbutyna

Arbutyna
Arbutyna

Arbutyna jest głównym składnikiem aktywnym zawartym w Mącznicy lekarskiej (Arctostaphylos uva ursi), działa rozjaśniająco na skórę poprzez inhibicję enzymu tyrozynazy melanosomów. Pod wzgledem chemicznym jest to glukozyd hydrochinonu.

INCI: Arbutin

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Skwalan z oliwy z oliwek

Skwalan z oliwy z oliwek
Skwalan z oliwy z oliwek

Dopuszczony przez EcoCert surowiec w 100% otrzymywany z oliwy z oliwek. Skwalan - wyjątkowy olej jest składnikiem ludzkiego sebum, ochronnej warstwy tłuszczowej naszej skóry. Zalecany do pielęgnacji skóry suchej, odwodnionej, delikatnej, wrażliwej, alergicznej. Olej jest bardzo lekki, po aplikacji szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustości tylko nawilżenia i wygładzenia. Uzupełnia braki w warstwie lipidowej naskórka. 

INCI Squalane

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Kombucha

Kombucha
Kombucha

Kombucha

INCI: Saccharomyces/Xylinum/Black Tea Ferment

Kombucha to fermentowany napój z czarnej herbaty, który zawiera kwasy organiczne oraz wiele witamin, szczególnie z grupy B, probiotyki oraz enzymy. To prawdziwy “eliksir” i probiotyczny i detoksykujący dla skóry.
Wykazuje silne właściwości przeciwutleniające (“wymiata” wolne rodniki) i przeciwzapalne. Jest doskonała w pielęgnacji każdego rodzaju skóry i nadaje się do uniwersalnych kosmetyków. Właściwości antyoksydacyjne sprawiają, że z dobroczynnych właściwości skorzysta dosłownie każda cera, zaś właściwości przeciwzapalne sprawią, że wpłynie ona pozytywnie na skóry problematyczne- trądzikowe, z rozszerzonymi naczynkami, atopią, ŁZS itd.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Azeloglicyna

Azeloglicyna
Azeloglicyna

Azeloglicyna posiada wielokierunkowe działanie, które może być wykorzystywane w zwalczaniu różnych dysfukcji skórnych. Pochodna kwasu azelainowego stosowana jest przy: rozjaśnieniu przebarwień, w kosmetykach o działaniu przeciwtrądzikowym.  Zaletą kwasu azelainowego jest możliwość stosowania w przypadku trądziku różowatego.   

INCI Potassium Azeloyl Diglycinate

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Kwas azelainowy

Kwas azelainowy
Kwas azelainowy

Kwas azelainowy posiada wielokierunkowe działanie, które może być wykorzystywane w zwalczaniu różnych dysfukcji skórnych. Kwas azelainowy stosowany jest przy: rozjaśnieniu przebarwień, w kosmetykach o działaniu przeciwtrądzikowym, regulacjacych procesy keratynizacji. Zaletą kwasu azelainowego jest możliwość stosowania w przypadku trądziku różowatego.   

INCI Azelaic Acid

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Komórki macierzyste z jeżówki wąskolistnej

Komórki macierzyste z jeżówki wąskolistnej
Komórki macierzyste z jeżówki wąskolistnej

Oferowany surowiec powstał na bazie jeżówki Echinacea Angustifolia, której komórki macierzyste wyprodukowane w warunkach in vivo zawierają substancje aktywne, mają działanie antyoksydacyjne i zwalczają wolne rodniki. Echinacea pomaga zwalczać stany zapalne i infekcje. Wzmacnia wygładzające, nawilżające i ochronne właściwości kremów i emulsji. Zawarte w produkcie fitosterole, aminokwasy i polisacharydy nawilżają, chronią i odżywiają skórę. Komórki macierzyste z jeżówki wąskolistnej stymulują produkcję nowych włókien kolagenowych w komórkach skóry – fibroblastach, dzięki czemu znacząco poprawia się elastyczność skóry.

INCIGlycerin, Aqua, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Echinacea Angustifolia meristem cell culture

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Bioferment z Aceroli

Bioferment z Aceroli
Bioferment z Aceroli

Acerola, znana również pod nazwą wiśni z Barbados, wiśni antylskiej (Barbados Cherries, Wild Crype Myrtles), jest owocem o wyjątkowo dużej zawartości witaminy C, zawiera jej ponad 60-krotnie więcej niż owoc pomarańczy. Produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu anty-aging. Bioferment rozjaśnia skórę, działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, nawilżajaco, wygładzająco. Surowiec polecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. 

INCI Lacobacillus / Acerola Cherry Ferment

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Retinol roślinny

Retinol roślinny
Retinol roślinny

Ekstrakt z lucerny stymuluje metabolizm komórek skóry, wydajnie niweluje zmarszczki, podobnie jak retinol bierze udział w utrzymaniu funkcji macierzy pozakomórkowej. Wzmaga syntezę kolagenu I oraz hamuje działanie metaloproteinaz odpowiedzialnych za degradację kolagenu. Odżywiona skóra staje się promienna a zmarszczki się spłycają. 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Kompozycja Witaminowa All-in-one

Kompozycja Witaminowa All-in-one
Kompozycja Witaminowa All-in-one

Gotowa kompozycja, łatwa do zastosowania. Optymalne połączenie aktywnych składników  witamina E, witamina C,witamina B3, witamina B5, witamina B6. Bez konserwantów. Pomaga chronić i dotlenić skórę, zapewnia dodatkowy efekt zmiękczający i nawilżający, stymuluje wzrost komórkowy i regenerację tkanki, zapobiega stanom zapalnym skóry i wspomaga odbudowę uszkodzonej tkanki, zapewnia delikatne działanie przeciwbakteryjne. Przy każdym aktywnym składniku podana jest orientacyjna zawartość witaminy w kompozycji. Nie możemy podać dokładnego składu gdyż jest zastrzeżony.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Smocza krew

Smocza krew
Smocza krew

Smocza krew

INC : Propanediol, Aqua (Water), Croton Lechleri Resin Powder.
Ekstrakt pozyskany z żywicy drzewa Croton lechleri.

Żywica z drzewa Croton lechleri wykazuje bardzo silne właściwości antyoksydacyjne, stymuluje produkcję kolagenu, działa przeciwzapalnie, redukuje widoczność blizn i rozstępów. Doskonale nadaje się w preparatach dla skór dojrzałych, z utratą jędrności, potrzebujących intensywnego nawilżenia, wyrównania kolorytu, z bliznami i rozstępami. Surowiec dba o barierę naskórkową, intensywnie nawilża, zapewnia “anti-pollution”, czyli ochronę przed zanieczyszczeniami.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Kompozycja do skóry zwiotczałej (szyja, dekolt, owal twarzy)

Kompozycja do skóry zwiotczałej (szyja, dekolt, owal twarzy)
Kompozycja do skóry zwiotczałej (szyja, dekolt, owal twarzy)

 

INCI: Simmondsia chinensis Seed Extract

Szyja i dekolt od bardzo dawna są jednym z symboli kobiecości. Obszar ten jest wyjątkowo narażony na upływ czasu, grawitację i czynniki zewnętrzne. W związku z tym często dochodzi do przedwczesnych oznak starzenia. Warto zatroszczyć się również o ten obszar podczas codziennej pielęgnacji.

Matrisom skórny jest złożonym i heterogonicznym zbiorem macierzy pozakomórkowej i białek z nią związanych, odgrywa istotną funkcję w rozwoju tkanek i utrzymania homeostazy. . Kompozycja do skóry zwiotczałej zawiera aktywny składnik, który skupia się na niekorzystnych modyfikacjach funkcjonalnych i molekularnych wpływających na skórę właściwą oraz połączenie skórno-naskórkowe (DEJ), zachodzących w zwiotczałej skórze. Pomaga przywrócić gęstość i jędrność skóry. Jest szczególnie zalecany do kosmetyków ujędrniających na okolicę szyi, dekoltu i konturu twarzy.

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium