Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY

Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY
Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY

Może być stosowany jako czysty olejek do ciała lub jako dodatek w kosmetykach przeznaczonych dla skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej, a także przy skórze ze skłonnością do stanów zapalnych. Szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustej warstwy. 

INCI: Carthamus Tinctorius

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,85 zł (netto: 5,57 zł )

Olej z kiełków pszenicy NATURALNY

Olej z kiełków pszenicy NATURALNY
Olej z kiełków pszenicy NATURALNY

Olej z kiełków pszenicy zawiera cenną roślinną lecytynę, duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych - NNKT oraz prowitaminy A, E, i D. Nadaje skórze gładkość i miękkość. Idealny do wysuszonej i łuszczącej się skóry. Regeneruje wnętrze włosów, odtwarza naturalną osłonkę i wygładza ich powierzchnie. Chroni przed nadmierną utratą wody oraz promieniowaniem UV.

INCI:Triticum aestivum

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY

Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY
Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY

O znakomitej przydatności oleju z czarnuszki decyduje jej bogaty skład: NNKT, fitosterole, naturalne tokoferole i olejki eteryczne: nigellon i tymochinon odpowiedzialne za silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze oraz przeciwzapalne tego surowca. Zalecany do skóry alergicznej, z egzemą, trądzikowej nękanej przez zapalenia skórne, grzybice. 

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY

Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY
Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY

O znakomitej przydatności oleju z czarnuszki decyduje jej bogaty skład: NNKT, fitosterole, naturalne tokoferole i olejki eteryczne. Zalecany do skóry alergicznej, z egzemą, trądzikowej nękanej przez zapalenia skórne, grzybice. 

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z aronii NATURALNY

Olej z aronii  NATURALNY
Olej z aronii NATURALNY

Olej z aronii stosowany jako przeciwutleniacz, jest przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej, stosowany jako dodatek do olejów do masażu, wygładza skórę, odświeża. W produktach kosmetycznych stosowany jest jako emolient, środek nawilżający, kondycjonujący, zmniejszający przeznaskórkową utratę wody (TEWL) poprzez wzmacnianie bariery lipidowej skóry. 

INCI Aronia melanocarpa Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,80 zł (netto: 7,97 zł )
szt.

Olej Tamanu NATURALNY

Olej Tamanu NATURALNY
Olej Tamanu NATURALNY

Olej Tamanu (Kamani, olej z gumiaka) wywiera działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwreumatyczne, pobudzające regenerację tkanek. W literaturze opisano przypadki wyleczenia gangreny, łuszczycy, przewlekłych trądzików, owrzodzeń, trudno gojących się oparzeń, wyprysków, dermatoz - za pomocą tego oleju. 

INCI: Calophyllum Inophyllum  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,99 zł (netto: 9,75 zł )

Olej sojowy ORGANICZNY

Olej sojowy ORGANICZNY
Olej sojowy ORGANICZNY

Przeznaczony dla skóry tłustej, mieszanej, ze skłonnościami do łojotoku, zanieczyszczonej i wrażliwej. Stosowany jako olejek do kąpieli, olejkach do ciała i w emulsjach. Dobrze wchłaniany przez skórę, chroni przed utratą wilgoci. 

INCI
: Glycine Soja (Soybean) Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Olej sezamowy ORGANICZNY deodoryzowany

Olej sezamowy ORGANICZNY deodoryzowany
Olej sezamowy ORGANICZNY deodoryzowany

Rozgrzewajacy olej bez zapachu, idealnie nadaje się do masażu. Olej sezamowy stanowi naturalną ochronę przeciwsłoneczną o faktorze 3-4. Posiada naturalne konserwanty - sezamol i sezaminę, przez co jest jednym ze stabilniejszych olei.  Olej sezamowy ma właściwości rozgrzewające, odtruwające, reguluje pracę gruczołów łojowych. Oczyszcza skórę z toksyn. Olej sezamowy poprawia krążenie. Zaliczany do środków ''anti-aging''.

INCI: Sesamum Indicum seed oil.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Olej rycynowy ORGANICZNY

Olej rycynowy ORGANICZNY
Olej rycynowy ORGANICZNY

Zastosowany zewnętrznie wykazuje działanie natłuszczające i ochronne. Zapobiega utracie wilgotności naskórka. Stosowany jako środek pielęgnujący do włosów Działa pozytywnie na skórę i tkankę podskórną. Olej rycynowy jest najbardziej błyszczącym olejem roślinnym, dlatego jest głównym składnikiem szminek i błyszczyków. 

INCI: Ricinus Communis

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,99 zł (netto: 4,87 zł )

Olej Moringa NATURALNY

Olej Moringa NATURALNY
Olej Moringa NATURALNY

Olej z nasion "drzewa cudu" wysokoceniony w kosmetyce ze względu na swoje unikalne właściwości. Jest to bardzo lekki olej, doskonale rozprowadzający się na skórze, idealnie nadający się do masażu. Olej Moringa można stosować między innymi w produktach antyaging, kosmetykach do włosów, do produkcji mydeł oraz w olejkach aromaterapeutycznych.

INCI Moringa Oleifera Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej makadamia ORGANICZNY DEODORYZOWANY

Olej makadamia ORGANICZNY DEODORYZOWANY
Olej makadamia ORGANICZNY DEODORYZOWANY

Wysoka koncentracja kwasu oleopalmitynowego sprawia, że olej ten jest efektywnym wymiataczem wolnych rodników. Polecany przy suchej, łuszczącej się, wrażliwej i dojrzałej skórze, stosowany przy łamliwych, kruchych włosach. Kwas oleopalmitynowy ochrania skórę w ten sam sposób jak sebum wytwarzany przez skórę człowieka.

INCI: Macadamia (Macadamia ternifolia) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,40 zł (netto: 6,02 zł )

Olej makadamia ORGANICZNY

Olej makadamia ORGANICZNY
Olej makadamia ORGANICZNY

Wysoka koncentracja kwasu oleopalmitynowego sprawia, że olej ten jest efektywnym wymiataczem wolnych rodników. Polecany przy suchej, łuszczącej się, wrażliwej i dojrzałej skórze, stosowany przy łamliwych, kruchych włosach. Kwas oleopalmitynowy ochrania skórę w ten sam sposób jak sebum wytwarzany przez skórę człowieka.

INCI: Macadamia (Macadamia ternifolia) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olej lniany ORGANICZNY

Olej lniany ORGANICZNY
Olej lniany ORGANICZNY

Przeznaczony dla skóry tłustej, pękającej, skłonnej do zapaleń. Olej lniany zastosowany na skórę działa przeciwzapalnie, rozmiękczająco, przeciwświądowo, pobudza procesy regeneracji skóry właściwej i naskórka, rozmiękcza strupy, przyśpiesza gojenie oparzeń, odleżyn, owrzodzeń, ropni. Działa przeciw tworzeniu zaskórników.


INCI: Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olej laurowy

Olej laurowy
Olej laurowy

Olej laurowy

INCI: Laurel Oil

Olej laurowy wykazuje działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i antygrzybiczne . Jest bardzo pomocny w walce z takimi problemami skóry, jak trądzik, łuszczyca, czy egzema. Polecany jest również do włosów ze skłonnością do nadmiernego wypadania, słabych, przetłuszczających się, jak i w przypadku zanieczyszczonej skóry głowy, czy łupieżu. Przyspiesza gojenie ran, podrażnień i stanów zapalnych skóry. Olej laurowy sprawdza się przy pielęgnacji słabych, kruchych i rozdwajających się paznokci. Stosowany systematycznie wzmacnia płytę paznokcia, poprawia jej wygląd i ogólną kondycję. Przynosi ulgę w schorzeniach reumatycznych, gdyż wykazuje także działanie rozgrzewające.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej konopny ORGANICZNY

Olej konopny ORGANICZNY
Olej konopny ORGANICZNY

Niezwykle cenny olej roślinny zawiera wyważony stosunek cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i naturalnych antyoksydantów, nie wywołuje alergii i bardzo dobrze penetruje w głąb skóry. Dobrze się rozprowadza i dosyć szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.

INCI: Cannabis sativa (Hemp) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,47 zł (netto: 4,45 zł )

Olej konopny NATURALNY

Olej konopny NATURALNY
Olej konopny NATURALNY

Niezwykle cenny olej roślinny zawiera wyważony stosunek cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i naturalnych antyoksydantów, nie wywołuje alergii i bardzo dobrze penetruje w głąb skóry. Dobrze się rozprowadza i dosyć szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.

INCI: Cannabis sativa (Hemp) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,99 zł (netto: 4,87 zł )

Olej kokosowy FRAKCJONOWANY

Olej kokosowy FRAKCJONOWANY
Olej kokosowy FRAKCJONOWANY

Przejrzysty olej o bardzo rzadkiej konsystencji. Nadaje się dla każdego typu skóry, dobrze się rozprowadza jest doskonałym emolientem.

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olej jojoba złoty NATURALNY

Olej jojoba złoty NATURALNY
Olej jojoba złoty NATURALNY

Złoty Olej Jojoba - tłoczony na zimno, nierafinowany. Płynny wosk, zawiera alkohole i kwasy tłuszczowe, nie zawiera gliceryny. Działa natłuszczająco, zmiękczająco, łagodząco, przeciwzapalnie i odżywczo. Nie pozostawia tłustej warstwy na powierzchni skóry. Stosowany jest jako olej bazowy jak i składnik aktywny, wykazuje duże powinowactwo do skóry, jest szybko absorbowany.

INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium