Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY

Oleje zimnotłoczone
8.9
PLN
Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY
Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY 9 3.95679
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 8,90 zł
Cena netto: 7,24 zł
szt.

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Czarnuszka siewna była stosowana w medycynie starożytnej (Egipt), ponadto w Turcji i w Azji. Surowy olej z czarnuszki siewnej charakteryzuje się intensywnym zapachem. Uzyskiwany jest przez tłoczenie na zimno, także filtracja przebiega tak żeby nie utracić cennych olejków eterycznych.  

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami. 

Postać
Surowy olej z czarnuszki siewnej charakteryzuje się intensywnym zapachem. Brązowy, przejrzysty olej uzyskiwany jest przez tłoczenie na zimno, także filtracja przebiega tak żeby nie utracić cennych olejków eterycznych.   Lekko gorzkawy w smaku, o korzennym, mocnym, charakterystycznym zapachu. Jest olejem nie odpornym na ciepło. Nie podgrzewać!

Skład
Zawiera 28% nasyconych kwasów tłuszczowych, 53% kwasu linolowego, 25% kwasu olejowego, 4% kwasu alfa-linolenowego, 0,5-1,5% olejku eterycznego, naturalne tokoferole.

Zastosowanie

O znakomitej przydatności oleju z czarnuszki decyduje jej bogaty skład: NNKT, fitosterole, naturalne tokoferole i olejki eteryczne: nigellon i tymochinon odpowiedzialne za silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze oraz przeciwzapalne tego surowca. Zalecany do skór alergicznych, z egzemą, trądzikowych nękanych przez zapalenia skórne, grzybice. Zawarty w tym oleju olejek eteryczny (tymochiniony) sprawia, że używany jest ( jako główny składnik) w aromaterapii przy przeziębieniach, kaszlu i zapaleniu oskrzeli. 

Olejowe kąpiele włosów: (olej z czarnuszki siewnej wcierać w skórę i we włosy, potem zmyć łagodnym szamponem): Stosuje się przy alergii i grzybicy skóry owłosionej, suchych łamliwych włosach i łupieżu.

Przechowywanie Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Produkty powiązane

Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY

O znakomitej przydatności oleju z czarnuszki decyduje jej bogaty skład: NNKT, fitosterole, naturalne tokoferole i olejki eteryczne. Zalecany do skóry alergicznej, z egzemą, trądzikowej nękanej przez zapalenia skórne, grzybice. 

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Cena: 7,70 zł

Peeling z nasion czarnuszki siewnej Peeling z nasion czarnuszki siewnej

Wysuszone i drobno zmielone nasiona czarnuszki siewnej (czarnego kminku) o charakterystycznym zapachu.Nasiona zawierają olejki eteryczne: nigellon i tymochinon odpowiedzialne za silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze oraz przeciwzapalne tego surowca. Ponadto nasiona czarnuszki zawiera wolne aminokwasy, proteiny, węglowodany witaminy (A, z grupy B, C i PP), wapń, potas,żelazo, magnez, selen i cynk. Peeling polecany jest dla osób nękanych przez alergie.

Cena: 4,99 zł

Opinie o produkcie (9)

JK
4 stycznia 2015

Bardzo dobry na trądzik. Wystarczy na noc posmarować zmiany trądzikowe, by rano całkiem zanikły lub widocznie się zmniejszyły. Dodaję go też do maseczek z glinki


Barbara
7 lutego 2015

Olejkiem smaruję twarz na dzień i jest niesamowity. Natychmiast się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy. Mam skórę naczynkową ale od kiedy stosuję nie mam problemu z cerą. Na pewno będę tu wracać.


Erbe
19 lutego 2015

Ten olejek ratuje mnie przy azs, smaruję na rękach zmiany i nie swędzą, przez to naskórek jest w stanie się zregenerować. Ładnie się wchłania, nie zapycha, dość szybko znikają wypryski.


Karolina
18 kwietnia 2015

Olejek rewelacyjny, wyleczył zmiany dermatozy okołoustnej w dwa tygodnie. Żaden lek mi nie pomagał. Olejek nie jest tłusty. Smaruję twarz rano i wieczorem.Mam skórę dojrzałą, alergiczną. Olejek zastępuje mi krem na noc i napewno z niego nie zrezygnuję :)


Kasia
22 sierpnia 2015

bardzo dobrze uspokaja moją skórę, łagodzi podrażnienia, przyspiesza gojenie wyprysków. bardzo fajny olejek. bardzo dobry też do skóry głowy i włosów.


Lidia
25 stycznia 2016

Jest niesamowicie skuteczny! Zastąpiłam nim maść ze sterydami, którą dostawałam na receptę od dermatologa. I na dodatek mam wrażenie, że efekt działania był widoczny szybciej! Koniec z wysypkami uczuleniowymi! :)


Miriam
15 czerwca 2016

Zmiany skórne stają się mniejsze. Plamy po trądzikowe się zmniejszyły, łagodzi podrażnienia, pomaga w walce z zapaleniem skóry. Trądzik jest zdecydowanie mniej agresywny. Olej ma podobne działanie do oleju z rokietnika. Oba olejki są moimi ulubionymi. Jednyne co mnie trochę irytuje to to że mógłby się trochę szybciej wchłaniać, ale w połączeniu z kwasem hialuronowym jest ok :)


Natalia
23 października 2016

Swietny jako dodatek do kremu, wystarczy kilka kropel codziennie i po kilku dniach widac roznice w nawilzeniu. skore mam tradzikowa - obecnie zadnych wykwitow na twarzy;D olejek z czarnuszki to rzeczywiscie zloto wsrod olejkow:) polecam!


Daria
7 lutego 2017

Orientuje się ktoś czy w ciąży można olejek z czarnuszki stosować zewnętrznie?


Kosmetyki mineralne

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl