Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

0,00 zł 0

Zawartość koszyka

Brakuje 200,00zł do darmowej dostawy.

Koszt dostawy od:
suma: 0,00 zł
Przejdź do podsumowania

Naturalne oleje kosmetyczne

Filtruj/Sortuj

Oleje zimnotłoczone to jedne z najcenniejszych produktów w naturalnej pielęgnacji skóry. Dzięki metodzie tłoczenia na zimno oleje te zachowują wszystkie swoje wartości odżywcze i pielęgnacyjne. W sklepie Zrób Sobie Krem oferujemy szeroki wybór naturalnych olejów kosmetycznych, które zaspokoją potrzeby każdej cery, dostarczając skórze niezbędnych składników odżywczych.

Oleje zimnotloczone

Skwalan z oliwy z oliwek

Skwalan z oliwy z oliwek
Skwalan z oliwy z oliwek
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: CED3-1331F
Skwalan z oliwy z oliwek

Dopuszczony przez EcoCert surowiec w 100% otrzymywany z oliwy z oliwek. Skwalan jest naturalną substancją tłuszczową, z przy tym  niekomedogenną. , jest składnikiem ludzkiego sebum, ochronnej warstwy tłuszczowej naszej skóry. Zalecany do pielęgnacji skóry suchej, odwodnionej, delikatnej, wrażliwej, alergicznej. Jest bardzo lekki, po aplikacji szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustości tylko nawilżenia i wygładzenia. Uzupełnia braki w warstwie lipidowej naskórka. 

INCI Squalane

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Olej ze słonecznika ORGANICZNY

Olej ze słonecznika ORGANICZNY
Olej ze słonecznika ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS169
Olej ze słonecznika ORGANICZNY

Bogactwo NNKT i naturalnych witamin. Olej o wspaniałym zapachu świeżego słonecznika. Doskonale się wchłania, zmiękcza i wygładza skórę. Ma działanie przeciwrodnikowe, przeciwzapalne i normalizujące. Nie jest komogenny zalecany do wszystkich typów skóry a przede wszystkim do tłustej i zanieczyszczonej.

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY

Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY
Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS168
Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY

Olej migdałowy jest jednym z najlepszych surowców kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości, jest dobrze wchłaniany. Olej ze słodkich migdałów, cechuje się łagodnością, jest bardzo dobrze tolerowany, stąd często używany w kosmetykach dla niemowląt. Olej migdałowy zmiękcza i wygładza skórę.

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY

Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY
Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS167
Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY

Olej migdałowy jest jednym z najlepszych surowców kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości, jest dobrze wchłaniany. Olej ze słodkich migdałów, cechuje się łagodnością, jest bardzo dobrze tolerowany, stąd często używany w kosmetykach dla niemowląt. Olej migdałowy zmiękcza i wygładza skórę.

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY

Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY
Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS166
Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY

Olej żurawinowy jest jednym z najbardziej nienasyconych olei, ponadto wykazuje on bardzo silne właściwości nawilżające. Połączenie takich właściwości z dużą stabilnością oksydacyjną czyni ten olej niezwykle wyjątkowym. Olej żurawinowy jako jedyny posiada naturalny stosunek kwasów omega-6 do omega-3 wynoszący 1:1. Taki stosunek jest niezwykle istotny w przypadku absorpcji i wykorzystania niezbędnych kwasów przez skórę. 

INCI: Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Olej z zielonej kawy NATURALNY

Olej z zielonej kawy NATURALNY
Olej z zielonej kawy NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: olej z zielonej kawy
Olej z zielonej kawy NATURALNY

Olej z zielonych ziaren kawy ceniony jest w kosmetyce ze względu na jego doskonałe właściwości nawilżające skórę (ponad 6 razy lepiej niż olej jojoba czy olej ze słodkich migdałów), zmiękczające  i wygładzające. Olej zapobiega fotostarzeniu się skóry, jest pomocny w kojeniu skóry po oparzeniach słonecznych.

INCI Coffea Arabica Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )

Olej z wiesiołka ORGANICZNY

Olej z wiesiołka ORGANICZNY
Olej z wiesiołka ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS165
Olej z wiesiołka ORGANICZNY

Olej stosowany zarówno przy skórze suchej, łuszczącej się, atopowej, wrażliwej, dojrzałej jak i tłustej ze skłonnością do zanieczyszczeń. Kwas gammalinolenowy zapewnia skórze właściwą odporność, a zaaplikowany bezpośrednio w skórę, odmładza ją. Ma również kolosalne znaczenie w pielęgnacji różnego rodzaju dolegliwości skórnych.

INCI: Oenothera Biennis Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 18,90 zł (netto: 15,37 zł )

Olej z szałwii hiszpańskiej NATURALNY

Olej z szałwii hiszpańskiej NATURALNY
Olej z szałwii hiszpańskiej NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID681
Olej z szałwii hiszpańskiej NATURALNY

Olej o bardzo wysokiej zawartości kwasów Ω-3 i Ω-6 i idealnym stosunku pomiędzy nimi 3:1. Pod względem jakości porównywalny z olejem z rokitnika (Sea buckthorn).

INCI Salvia Hispanica Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Olej z róży dzikiej NATURALNY

Olej z róży dzikiej NATURALNY
Olej z róży dzikiej NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID718
Olej z róży dzikiej NATURALNY

Olej z róży znajduje zastosowanie w produktach do pielegnacji skóry dojrzałej, wrażliwej i uszkodzonej (także przez opalanie) - wspomaga proces łuszczenia się skóry, hamuje proces starzenia.

 INCI Rosa Canina (Fruit) Oil

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Olej z rokitnika NATURALNY

Olej z rokitnika NATURALNY
Olej z rokitnika NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: F35C-3125E
Olej z rokitnika NATURALNY

Ciemno pomarańczowy olej z rokitnika zwyczajnego Hippophae rhamnoides otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno z pomarańczowych owoców i filtracji. Jest olejem tłustym wykorzystywanym w gojeniu oparzeń, odmrożeń i stanów zapalnych. Ma właściwości regenerujące, przeciwstarzeniowe, ochronne. Uśmierza ból. Jest cenionym naturalnym surowcem kosmetycznym znajdującym zastosowanie w pielęgnacji skóry suchej, popękanej, dojrzałej, podrażnionej oraz włosów. Olej wspomaga gojenie się  blizn pourazowych potrądzikowych, rozstępów, egzem, stanów zapalnych i alergicznych skóry.

 
INCI Hippophaë rhamnoides fruit oil (Seabuckthorn Oil)

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej z pestek winogron zimnotłoczony

Olej z pestek winogron zimnotłoczony
Olej z pestek winogron zimnotłoczony
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: winogron10
Olej z pestek winogron zimnotłoczony

 

Olej z pestek winogron zimnotłoczony



INCI:
Vitis Vinifera Oil

 


Olej o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega-6, o intensywnym kolorze i charakterystycznym zapachu. Zawartość kwasu linolowego odgrywa istotną rolę w procesach metabolicznych skóry, chroni przed odwodnieniem i przesuszeniem, wzmacnia barierę lipidową naskórka. Nadaje skórze elastyczność, wygładza ją, dodaje blasku. Działa również przeciwzapalnie i zapobiega powstawaniu zaskórników. Stosowany na włosy czyni je bardziej błyszczącymi, dzięki czemu wyglądają zdrowiej. Doskonale się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z pestek śliwki NATURALNY

Olej z pestek śliwki NATURALNY
Olej z pestek śliwki NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS162
Olej z pestek śliwki NATURALNY

Tłoczony z nasion śliwki domowej. Olej o wspaniałym zapachu, dodaje niepowtarzalnego aromatu naszym surowcom kosmetycznym. Szybko wnika w skórę i dzięki temu nie pozostawia tłustego filmu, jest silnym antyoksydantem. 

INCI Prunus Domestica Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Olej z pestek pigwy

Olej z pestek pigwy
Olej z pestek pigwy
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: pig10
Olej z pestek pigwy

 

Olej z pestek pigwy

 

INCI: Chaenomeles seed oil

 

Nierafinowany olej z pestek pigwy będący bogactwem wielu składników, jak: garbniki, flawonoidy, kwasy organiczne, witaminy A , C i z grupy B, kwasy Omega.
Doskonale nadaje się dla skóry naczynkowej, gdyż wzmacnia naczynia krwionośne, trądzikowej i tłustej gdyż jest lekki, i normalizuje wydzielanie sebum, odwodnionej, dojrzałej- ze względu na działanie antyoksydacyjne. Dodatkowo wspaniale nadaje się do włosów- wygładza je, nawilża, dodaje im blasku, zapobiega rozdwajaniu się końcówek.

Stosowanie: do 100%


 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z pestek moreli RAFINOWANY

Olej z pestek moreli RAFINOWANY
Olej z pestek moreli RAFINOWANY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 3E23-14796
Olej z pestek moreli RAFINOWANY

Olej z pestek moreli otrzymywany jest nasion owoców moreli zwyczajnej Prunus Armeniaca Główne ośrodki uprawy: Chiny, USA, rejony śródziemnomorskie, republiki środkowoazjatyckie, Argentyna, Chile.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej z pestek moreli ORGANICZNY

Olej z pestek moreli ORGANICZNY
Olej z pestek moreli ORGANICZNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: morela organiczna
Olej z pestek moreli ORGANICZNY

Stosowany do olejków do ciała, do masażu (poprawia napięcie skóry), do kąpieli, dla niemowląt, a także do emulsji dla cery mieszanej, wrażliwej, suchej, spierzchniętej i popękanej. Jest bardzo skuteczny w przypadku skóry zwiotczałej, zmęczonej, z widocznymi zmarszczkami. Olej z pestek moreli cechuje zdolność do łatwego wnikania w naskórek bez pozostawienia tłustego filmu .

INCI: Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Olej z pestek granatu NATURALNY

Olej z pestek granatu NATURALNY
Olej z pestek granatu NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS160
Olej z pestek granatu NATURALNY

Olej z pestek granatu o działaniu silnie przeciwutleniającym i wspomagającym odnawianie komórkowe, odżywia i rewitalizuje skórę. Pomocny w walce z trądzikiem różowatym. Zwalcza wolne rodniki, które powodują starzenie się skóry. 

INCI: Punica Granatum Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Olej z pestek cytryny

Olej z pestek cytryny
Olej z pestek cytryny
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: cytr10
Olej z pestek cytryny

Olej z pestek cytryny

 

INCI: Citrus Limon Seed Oil

 

Obfitujący w kwasy omega, witaminę C i E nawilża, chroni, regeneruje, działa antyoksydacyjnie i regenerująco na skórę oraz włosy. Doskonały dla skóry dojrzałej, pozbawionej jędrności, ze zmarszczkami, z przebarwieniami, nierównym kolorytem, naczynkowej. Doskonale ożywia koloryt zmęczonej, “poszarzałej” cery dodając jej blasku. Dzięki swojej lekkości polubią go osoby z cerą tłustą, mieszaną i zanieczyszczoną. Doskonale sprawdzi się także przy włosach matowych, suchych, cienkich sprawiając, ze nabiorą miękkości, lekkości i blasku.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olej z pestek bzu czarnego NATURALNY

Olej z pestek bzu czarnego NATURALNY
Olej z pestek bzu czarnego NATURALNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS462
Olej z pestek bzu czarnego NATURALNY

Olej z nasion bzu czarnego stosowany jest z powodzeniem zarówno przy skórze suchej, łuszczącej się, atopowej, wrażliwej, dojrzałej (w kremach przeciwzmarszczkowych) jak i tłustej ze skłonnością do zanieczyszczeń. Olej z bzu czarnego jest bogaty w NNKT. Kwas linolowy pomaga w regeneracji, tonizowaniu, nawilżaniu zniszczonej lub suchej skóry. Zapobiega powstawaniu zmarszczek. Działa przeciwzapalnie, normalizująco, kojąco, przeciwstarzeniowo.

INCI Sambucus Nigra Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )
szt.

Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY

Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY
Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS158
Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY

Olej ten jest lekki zawiera wysoką koncentrację NNKT w tym kwas linolowy (typu omega-6), kwas oleinowy ( typu omega-9). Jest podobny w odczuciu, składzie i zastosowaniu do oleju ze słodkich migdałów i oleju z pestek moreli. Także cechą tych trzech olei jest szybka wchłanialność bez uczucia tłustości. 

INCI: Prunus Persica (Peach) Kernel Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olej z pestek arbuza RAFINOWANY

Olej z pestek arbuza RAFINOWANY
Olej z pestek arbuza RAFINOWANY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 220190916
Olej z pestek arbuza RAFINOWANY

Zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega-6), kwas oleinowy ( typu omega-9) i kwas α-linolenowy (typu omega-3). Szczególnie polecany w formulacjach kosmetyków dla dzieci. Olej z nasion arbuza nie jest komedogenny (nie zatyka porów) i nie hamuje wydzielania toksyn przez skórę. Bogata kompozycja niezbędnych kwasów tłuszczowych zawartych w tym oleju pomaga przywrócić i utrzymać odpowiednią elastyczność skóry.

INCI: Citrullus vulgaris (Watermelon) Seed Oil 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Czym są oleje naturalne zimnotłoczone?

Oleje zimnotłoczone to oleje pozyskiwane w procesie tłoczenia na zimno, co pozwala zachować ich pełne właściwości odżywcze. W wyniku tego procesu oleje zawierają witaminy, minerały oraz nienasycone kwasy tłuszczowe, które wspierają regenerację i odbudowę skóry. Oleje te mogą być stosowane zarówno bezpośrednio na skórę, jak i jako składnik domowych kosmetyków.

Naturalne oleje kosmetyczne w naszej ofercie

Oferowane przez nas oleje podzieliliśmy na trzy grupy:

  • Oleje naturalne – to oleje otrzymywane w wyniku tłoczenia na zimno, które przechodzą jedynie proces filtracji przez filtry papierowe pod niskim ciśnieniem. Dzięki temu zachowują wszystkie wartości odżywcze. Rośliny używane do produkcji tych olejów często pochodzą z plantacji, na których nie stosuje się herbicydów, choć nie zawsze są one klasyfikowane jako organiczne ze względu na używanie nawozów mineralnych. Czasami oleje te są pozyskiwane z roślin rosnących dziko.
  • Oleje rafinowane – te oleje również są tłoczone na zimno, ale dodatkowo poddawane są procesom oczyszczania, takim jak filtracja na ziemi okrzemkowej czy destylacja pod zmniejszonym ciśnieniem. Rafinacja usuwa zanieczyszczenia i sprawia, że oleje są mniej wrażliwe na podgrzewanie, mają dłuższą trwałość oraz pozbawione są charakterystycznego koloru i zapachu. Oleje te są idealne do produkcji mydeł oraz dla osób ze skłonnościami do alergii.
  • Oleje organiczne – produkowane podobnie jak oleje naturalne, ale rośliny oraz proces tłoczenia są certyfikowane jako ekologiczne. Oznacza to, że rośliny nie miały kontaktu z pestycydami, herbicydami ani nawozami chemicznymi, a same oleje nie były poddawane żadnym reakcjom chemicznym. Oleje organiczne to w pełni ekologiczne produkty, które zachowują najwyższą jakość i czystość.

W przypadku mniej trwałych olejów naturalnych, zalecamy dodanie około 2% witaminy E, która działa jako naturalny konserwant, przedłużając trwałość produktu.

Olejki tłoczone na zimno – rodzaje

W sklepie Zrób Sobie Krem znajdziesz różnorodne oleje kosmetyczne, które odpowiadają na różne potrzeby skóry. Mamy, m.in.:

  • Olej z opuncji – bogaty w witaminę E, działa przeciwstarzeniowo.
  • Frakcja olejowa masła shea – intensywnie nawilżająca, idealna dla skóry suchej.
  • Olej z lnianki siewnej – łagodzi podrażnienia, idealny dla skóry wrażliwej.
  • Olej z łubinu – wspiera regenerację skóry, idealny dla cery dojrzałej.
  • Olej z owoców leśnych – bogaty w antyoksydanty, wspomaga ochronę skóry.
  • Olej z dynii – nawilża i odżywia, idealny dla każdego typu skóry.
  • Olej z pestek jabłka – działa regenerująco, idealny dla skóry zmęczonej.
  • Olej abisyński – lekki, szybko się wchłania, idealny do codziennej pielęgnacji.
  • Olej andiroba – działa przeciwzapalnie, idealny dla skóry problematycznej.
  • Olej arganowy – bogaty w witaminy, odżywia i regeneruje skórę.
  • Olej avocado – głęboko nawilżający, idealny dla skóry suchej i dojrzałej.
  • Olej jojoba – regulujący wydzielanie sebum, idealny dla cery mieszanej i tłustej.

Olejki kosmetyczne - zastosowanie

Oleje kosmetyczne można stosować na wiele sposobów:

  • Bezpośrednio na skórę – niezastąpione w pielęgnacji twarzy i ciała.
  • Do produkcji kosmetyków DIY – jako baza do kremów, balsamów, maseczek i mydeł.
  • Do włosów – jako odżywka lub maska regenerująca.

Oleje kosmetyczne – korzyści dla skóry

Regularne stosowanie olejów zimnotłoczonych może przynieść szereg korzyści:

  • Nawilżenie i odżywienie – naturalne oleje kosmetyczne głęboko nawilżają skórę, pozostawiając ją miękką i gładką.
  • Regeneracja i odbudowa – bogate w składniki odżywcze oleje wspomagają procesy regeneracyjne skóry, poprawiając jej elastyczność i jędrność.
  • Ochrona przed starzeniem – niektóre oleje, takie jak olej z opuncji czy olej arganowy, są bogate w antyoksydanty, które pomagają walczyć z wolnymi rodnikami i opóźniają procesy starzenia się skóry.
  • Łagodzenie podrażnień – oleje zimnotłoczone, takie jak olej z lnianki siewnej czy olej z pestek jabłka, działają kojąco na skórę, łagodząc podrażnienia i stany zapalne.
  • Wsparcie dla skóry problematycznej – oleje takie jak olej jojoba czy olej andiroba regulują wydzielanie sebum i działają przeciwzapalnie, co jest szczególnie korzystne dla cery tłustej i trądzikowej.

Oleje kosmetyczne – sklep zrobsobiekrem.pl

Odkryj pełną gamę naturalnych olejów kosmetycznych w sklepie Zrób Sobie Krem i przekonaj się, jak skuteczna może być naturalna pielęgnacja. Wybierz produkty, które najlepiej odpowiadają Twoim potrzebom i ciesz się zdrową, piękną skórą każdego dnia. Jeśli potrzebujesz porady związanej z wyborem – skontaktuj się z nami, a otrzymasz fachową pomoc.

Sprawdź wpisy tematyczne na naszym blogu:

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium