Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY

Oleje zimnotłoczone
7.7
PLN
Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY
Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY 9 4.19756
in_stock
Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 7,70 zł
Cena netto: 6,26 zł
szt.

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Czarnuszka siewna była stosowana w medycynie starożytnej (Egipt), ponadto w Turcji i w Azji. Olej ten otrzymuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion otrzymywanych z Czarnuszki siewnej. Oferowany olej pochodzi z Egiptu.

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.

 

Postać
Jasno brązowy olej otrzymywany z tłoczenia nasion. Lekko gorzkawy w smaku, o korzennym charakterystycznym zapachu. Jest olejem nie odpornym na ciepło. Nie podgrzewać!

Skład
Zawiera 28% nasyconych kwasów tłuszczowych, 53% kwasu linolowego, 25% kwasu olejowego, 4% kwasu alfa-linolenowego, 0,5-1,5% olejku eterycznego, naturalne tokoferole.

Zastosowanie
O znakomitej przydatności oleju z czarnuszki decyduje jej bogaty skład: NNKT, fitosterole, naturalne tokoferole i olejki eteryczne. Zalecany do skór alergicznych, z egzemą, trądzikowych nękanych przez zapalenia skórne, grzybice. Zawarty w tym oleju olejek eteryczny (tymochiniony) sprawia, że używany jest ( jako główny składnik) w aromaterapii przy przeziębieniach, kaszlu i zapaleniu oskrzeli. 

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Pliki do pobrania:

Produkty powiązane

Peeling z nasion czarnuszki siewnej Peeling z nasion czarnuszki siewnej

Wysuszone i drobno zmielone nasiona czarnuszki siewnej (czarnego kminku) o charakterystycznym zapachu.Nasiona zawierają olejki eteryczne: nigellon i tymochinon odpowiedzialne za silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze oraz przeciwzapalne tego surowca. Ponadto nasiona czarnuszki zawiera wolne aminokwasy, proteiny, węglowodany witaminy (A, z grupy B, C i PP), wapń, potas,żelazo, magnez, selen i cynk. Peeling polecany jest dla osób nękanych przez alergie.

Cena: 4,99 zł

Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY

O znakomitej przydatności oleju z czarnuszki decyduje jej bogaty skład: NNKT, fitosterole, naturalne tokoferole i olejki eteryczne: nigellon i tymochinon odpowiedzialne za silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze oraz przeciwzapalne tego surowca. Zalecany do skóry alergicznej, z egzemą, trądzikowej nękanej przez zapalenia skórne, grzybice. 

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Cena: 8,90 zł

Opinie o produkcie (9)

nardash
16 lutego 2013

Lekki, dobrze się wchłania. Ma charakterystyczny zapach, który zasadniczo jest przyjemny, ale czasem działa mi na nerwy. Ogólnie polecam.


ika
24 lutego 2013

miekka wygladzona skora. bardzo dobrze sie wchlania. dobry tez do wlosow.


bepi
26 sierpnia 2013

Lekki, o fantastycznym czarnuszkowym zapachu- wg mnie idealny na zimę.


Agata Skwarek
9 grudnia 2013

czytałam, że oleje z czarnuszki i arganiowy może być przydatny w walce z AZS. i rzeczywiście. krem z tymi olejkami powoduje znikanie pojawiających się zmian atopowych.


olala
20 lutego 2014

Genialny olej, jak dla mnie lepszy od mojego ukochanego arganowego! Pachnie intensywnie ale nie tak brzydko jak argan, super sie wchlania i dobrze sluzy cerze z wypryskami - leczy i wygladza skore. Uzywam okolo 10 dni wraz z HA 1.5%, cera jest gladka i mila w dotyku.


Jola
30 czerwca 2014

Jestem z niego zadowolona i na pewno do niego wrócę ale na razie sprawdzam działanie innych. Moje chomiki czują go na odległość i ganiają za mną bo im smakuje;)-podobnie olej z kiełków pszenicy.


Gosia
23 czerwca 2015

Bardzo dobry olejek. Szybko się wchłania, nawilża i naprawdę poprawia stan skóry. Czasem mieszam go z olejkiem z kiełków pszenicy (pół na pół) i takie połączenie jest fantastyczne dla suchej skóry, a jak jeszcze doda się do tego kilka kropli olejku eterycznego np pomarańcza i kadzidło to jest to prawdziwy eliksir.. :-)


el
15 września 2015

od wczoraj zaczełam stosowac olej z czarnuszki zobaczymy


Dorota
3 marca 2016

Olej z czarnuszki wyleczył okołoustne zapalenie skóry u mojej córeczki. Po tygodniu stosowania, wraz z masłem shea, skóra była już w dużo lepszym stanie. Dobrze się wchłania, zapach trochę ostry. Polecam.


Kosmetyki mineralne

Sklep internetowy Shoper.pl