PEELING DO CIAŁA "zielona kawa i orzech włoski"
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Zestaw do wykonania peelingu do ciała, który intensywnie złuszcza, odświeża, oczyszcza skórę. Sprawia, że składniki aktywne z kosmetyków pielęgnacyjnych, jak mleczka, kremy, czy balsamy wnikają głębiej. Doskonały również przed nałożeniem preparatów samoopalających. Posiada dużą ilość drobinek złuszczających, przez co poprawia krążenie. Doskonale sprawdza się w pielęgnacji skóry objętej cellulitem.
Peeling ok.200g
100ml wody demineralizowanej
30ml oleju z bawełny
20g peelingu z łupin orzecha włoskiego]
20g peelingu z nasion zielonej kawy
10ml glukozydu laurylowego
10ml gliceryny
10g gumy ksantanowej
W skład zestawu wchodzi również:
- opakowanie na produkt
-etykietka
Sposób przygotowania:
W dużej zlewce umieścić wodę demineralizowaną i połowę opakowania gumy ksantanowej, wstawić do łaźni wodnej (garnek z wodą pogrzaną do ok.50 stopni Celsjusza. Po chwili zacząć miksować (niezbędny będzie mikser albo minimikser- spieniacz do kawy), miksujemy do czasu powstania klarownej, żelowej konsystencji. Stopniowo dodawać więcej gumy ksantanowej i czynność powtórzyć (nie musisz dodawać całego opakowania gumy ksantanowej, jeśli chcesz aby peeling był rzadszy). Teraz dodaj glicerynę i glukozyd laurowy, delikatnie miksuj. Dodaj olej i peeling z kawy oraz orzecha i ponownie wymieszaj, teraz już najlepiej bagietką szklaną. Możesz dodać 20 kropli konserwantu FEOG lub DHA-BA albo 40 LBF i do 20 kropli wybranego olejku eterycznego lub zapachowego. Po dodaniu każdego z tych składników dokładnie wymieszaj.
Uwagi:
-Bez konserwantu przechowywać przez dwa tygodnie w lodówce, dodając konserwant przechowywać poza lodówką do 6-ciu miesięcy,
- Zestaw nie zawiera akcesoriów, do wykonania kremu potrzebne będą: zlewka minimum 250ml, bagietka do mieszania, minimikserek-spieniacz do kawy lub mikser.
Sposób aplikacji:
Rozprowadzić peeling na wilgotnej skórze, masować skórę przez kilka minut, spłukać. Zastosować krem/balsam do ciała.