Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY

Oleje zimnotłoczone
5.98
PLN
Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 5,98 zł
Cena netto: 4,86 zł
szt.
INCI Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Olej migdałowy otrzymywany jest z nasion owoców drzewa (krzewu) migdałowego - odmiany słodkiej Prunus amygdalus zwanego migdałem zwyczajnym. Pochodzi z Azji zachodniej, gdzie rośnie w naturalnym stanie, jest także uprawiany we Włoszech, Hiszpanii, Portugalii oraz na Krymie i Kaukazie. 

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.

Postać
Olej migdałowy RAFINOWANY jest jasnożółty, rzadki, łagodny w smaku (środek przeczyszczający), przejrzysty, bez zapachu. 

Skład
- kwas oleinowy;
- kwas linolowy;
- kwas palmitynowy;
- kwas stearynowy;
- witaminy (A, B1, B2, B6, D i E);
- składniki mineralne.

Zastosowanie
Olej migdałowy jest jednym z najlepszych surowców kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości (tłustości), jest dobrze wchłaniany. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka (jest bardzo łagodny, nie drażni, uspokaja). Doskonały do masażu. Olej migdałowy stosowany jest w zwalczaniu egzemy, łuszczycy. Do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej. Polecany w celu zapobiegania rozstępom.
Przykładowe receptury:
Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.
Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

Kosmetyki mineralne

Sklep internetowy Shoper.pl