Glukozyd kaprylowo kaprynowy

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 7,95 zł 7.95
Cena netto: 6,46 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.09546
Producent: -
Kod produktu: 4C45-838EB

Opis

Detergent należący do najnowocześniejszej klasy niejonowych tenzydów, delikatnych i skutecznych. Stosowany jako drugi surfaktant. W pełni naturalny, zgodny z ekologicznymi normami, polecany do stosowania w kosmetykach ekologicznych. 
 
INCI Caprylyl / Capryl Glucoside 
 
Postać
Jasnozółty, mętny, gęsty (lepki) płyn o wysokim pH (11-12) 
Gęstość 1.13 g / ml 
 
Podstawowy detergent, należący do najdelikatniejszych, niejonowych tenzydów. Jest on bardzo dobrze tolerowany przez skórę oraz błony śluzowe. Przeznaczony jest do produkcji środków pielęgnujących skórę dzieci.
Jest stosowany w recepturach szamponowych jako drugi środek powierzchniowo czynny, ze względu na bardzo dobre właściwości stabilizacji piany oraz działanie zagęszczające układ. 
 
Zastosowanie
  • W szamponach - do 15%
  • W żelach i płynach do kąpieli, mydłach w płynie - do 25%
Przykładowe receptury 
  
 
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed dostępem wilgoci.

Opinie o produkcie (2)

23 września 2012

Szampon z tym produktem jest bardzo dobry, włosy po umyciu są błyszczące , bujne.

9 maja 2014

Substancja podstawowa do stworzenia żelu do mycia czy szamponu.Niesamowicie wydajny,prosty w komponowaniu produktu,delikatny dla najbardziej wymagającej skóry.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl