Artykuły

Witam Wszystkich i Każdego z osobna:)

Cześć!

Marzeniem większości z nas jest to, by spełniać się zawodowo, gdyż praca jest wpisana w życie zdecydowanej większości z nas i zajmuje sporo czasu. Ja odkryłem już kilka lat temu, że kosmetologia jest branżą, w której chcę się spełniać. To ona sprawia mi radość, daje satysfakcję, napawa entuzjazmem.

Nazywam się Grzegorz Łabanowicz, a tematyka urody i wszystkiego, co z nią związane jest mi niesamowicie bliska, a najważniejszy jest fakt, że ciągle uczę się czegoś nowego. Wyrazem mojej wielkiej pasji jest blog, który prowadzę od 2012 roku: wszystkoopielegnacji.blogspot.com. Na blogu nie znajdziecie samych recenzji, staram się w jak najbardziej merytoryczny sposób edukować, doradzać i motywować swoich Czytelników jak postępować, co robić, aby cieszyć się zdrowym, młodym i zadbanym wyglądem. Do pewnego czasu byłem samoukiem, jednakże obecnie kończę kształcenie na kierunku Kosmetologia, aby nadal poszerzać swoje horyzonty i odkrywać tajemnice, które ciągle przede mną skrywa ta prężnie rozwijająca się dziedzina.

Bardzo cieszy mnie fakt, że coraz więcej osób tworzy własne kosmetyki w myśl zasady „DO IT YOURSELF”. Wierzę w spersonalizowaną, idealną pielęgnację, Jestem tutaj po to, by służyć Wam dobrą radą. Z przyjemnością i zaangażowaniem dobiorę Wam prawidłową pielęgnację, pomogę w stworzeniu receptury danego produktu, gdyż wierzę, że tylko odpowiednio dobrane kosmetyki są w stanie zaspokoić potrzeby nawet najbardziej wymagającej skóry.

 

Czekam na Wasze pytania pod adresem: Grzegorz@zrobsobiekrem.pl

Do usłyszenia!
Grzegorz Łabanowicz

czytaj całość »

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Kategorie blog

Nowość - tetraizopalmitynian askorbylu

Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę, i wpływa na spłycenie zmarszczek. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest przy także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych.

Użycie witaminy C w kosmetykach pozwala na uzyskanie wyższych stężeń kwasu askorbinowego w skórze właściwej niż w porównaniu z przyjmowaniem doustnych suplementów diety wzbogaconych o tę witaminę. Zalecane jest łączenie witaminy C i witaminy E by wzmóc ich działanie (w połączeniu wykazują wyższe aktywności przeciwutleniające niż gdy są osobno). Witamina C działa zazwyczaj w roztworach wodnych, natomiast witamina E w olejach.

W ofercie naszego sklepu znajduje się kilka rodzajów witaminy C. Wcześniej dostępne formy witaminy C przedstawiono w artykule „Rodzaje witaminy C”. Tetraizopalmitynian askorbylu to kolejna, dostępna postać witaminy C.

To innowacyjna, rozpuszczalna w tłuszczach, olejowa, trwała postać witaminy C. Jest to nowoczesna estrowa pochodna kwasu askorbinowego. W skórze łatwo ulega przekształceniu do biologicznie czynnej postaci.

Co czyni tę formę witaminy C wyjątkowo atrakcyjną? Jest zdecydowanie bardziej trwała i stabilna w kosmetykach od kwasu askorbinowego. Nie wymaga dodatku substancji chelatujących. Kosmetyki z olejową formą witaminy C nie muszą charakteryzować się niskim odczynem pH. W związku z tym nie wywołują podrażnień i łuszczenia, np. w porównaniu z roztworami kwasu askorbinowego. Tetraizopalmitynian askorbylu może być używany także w przypadku wrażliwej, naczynkowej cery. Jest w postaci olejowej, dlatego rozpuszczenie go w olejach na zimno jest zdecydowanie łatwiejsze niż w przypadku palmitynianu askorbylu w postaci proszku. W związku z lepszą rozpuszczalnością, można osiągnąć wyższe stężenie witaminy C w serum olejowym.

 

 

Tetraizopalmitynian askorbylu, dostępny w ofercie naszego sklepu w opakowaniu (1 g).

 

Zalecany poziom aplikacji tetraizopalmitynianu askorbylu w kosmetyku to od 1 % do 10%. Jest efektywny nawet przy niskim stężeniu na poziomie 1 % - 3 %. Wyższe stężenia (7 % - 10 %) zalecane są w przypadku serum. Surowiec jest wrażliwy na temperaturę. Nie należy go podgrzewać. Dodaje się go do fazy olejowej przy produkcji kosmetyków metodą na zimno lub w fazie C - do schłodzonego, gotowego kosmetyku.

Chmura tagów

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl