Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Węgiel aktywny

Substancje czynne
4.9
PLN
Węgiel aktywny
węgiel.jpg
  • nowość
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 4,90 zł
Cena netto: 3,98 zł
szt.
* - Pole wymagane

Węgiel aktywny  w kosmetyce posiada właściwości antybakteryjne, oczyszczające, ściągające. Doskonale oczyszcza skórę z wszelkich nagromadzonych zanieczyszczeń, a przede wszystkim z sebum. Węgiel jest najsilniejszym naturalnym adsorbentem. Polecany szczególnie dla skóry tłustej, zanieczyszczonej, trądzikowej.

INCI: Carbon

Postać:
Czarny, bardzo drobny proszek

Zastosowanie:
W preparatach do pielęgnacji cery problematycznej- tłustej, trądzikowej, zanieczyszczonej w postaci masek, jako dodatek do żeli myjących itp. W wodzie tworzy zawiesinę, zalecane stężenie: do 70%.

Przechowywanie:
Surowiec przechowywać z w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. Chronić przed dostępem wilgoci.

Przykładowa receptura na maseczkę:
3/4 naszej bazy dla maseczek peel-off + 1/4 węgla wymieszać z wodą aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany i nałożyć maseczkę na twarz szpatułką. Gdy stężeje ściągnąć i zaaplikować kosmetyki pielęgnacyjne.

Więcej informacji:
Baza dla maseczek PEEL-OFF.

Opinie o produkcie (0)

* - Pole wymagane

Kosmetyki mineralne

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl